Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana poduszki

Featured Replies

Napisano

Witam.

Planuję na dniach wymienić w Seiko tylną (środkową) poduszkę skrzyni biegów. Nie mam kanału, autko będzie tylko podlewarowane przodem.

Proszę Was o jakieś porady :) , co mnie może spotkać podczas pracy, na co uważać no i czy dam radę sam bez specjalnego sprzętu.

Wszystkie wskazówki mile widziane.

Dziękuję  :)

Napisano

Ale tu nie są potrzebne żadne porady :) naprawdę robota latwa prosta i przyjemna, jak dobrze pamiętam potrzebne są 2 klucze tylko i lewarek :)

Napisano
  • Autor

Ale tu nie są potrzebne żadne porady :) naprawdę robota latwa prosta i przyjemna, jak dobrze pamiętam potrzebne są 2 klucze tylko i lewarek :)

Ja przeprasza za gupie pytania ale Seiko jest w rodzinie od niedawna i dopiero poznaję  jego budowę.

Hamulce ogarnięte , bak nowy, przewody hamulcowe  wymienione, przednie lampy też.  Na przeglądzie wyszło że owa poduszka dała ciała :).

Czeka mnie jeszcze wymiana silent bloków w tylnych wahaczach ale to już głęboką wiosną.

Dziękuję za  odzew   :oki:

pzdr

Napisano

Ja przeprasza za gupie pytania ale Seiko jest w rodzinie od niedawna i dopiero poznaję  jego budowę.

Hamulce ogarnięte , bak nowy, przewody hamulcowe  wymienione, przednie lampy też.  Na przeglądzie wyszło że owa poduszka dała ciała :).

Czeka mnie jeszcze wymiana silent bloków w tylnych wahaczach ale to już głęboką wiosną.

Dziękuję za  odzew   :oki:

pzdr

spenetruj dobrze jakimś środkiem śruby wkręcone w budę. Tam są nakrętki przyłapane tylko że tak powiem między podłogą a spodem (jest tam tajemnicza przerwa) i jak ten spaw puści nakrętka będzie się kręcić w kolo razem ze śrubą i trzeba będzie drzeć tapicerkę i wycinać okno w podłodze żeby dostać się do felernej nakrętki. Mi na szczęście się odkręciły (ale moje cc jest ze mną od wyjazdu z salonu i wiem co i w jakim stanie może być:D)

Napisano

spenetruj dobrze jakimś środkiem śruby wkręcone w budę. Tam są nakrętki przyłapane tylko że tak powiem między podłogą a spodem (jest tam tajemnicza przerwa) i jak ten spaw puści nakrętka będzie się kręcić w kolo razem ze śrubą i trzeba będzie drzeć tapicerkę i wycinać okno w podłodze żeby dostać się do felernej nakrętki. Mi na szczęście się odkręciły (ale moje cc jest ze mną od wyjazdu z salonu i wiem co i w jakim stanie może być:D)

Prędzej ukręci się ta śruba niż urwie spaw od tych nakrętek, nigdy się z tym nie spotkałem przy odkręcaniu tylnej poduchy żeby coś się urywało - co innego przy odkręcaniu wahaczy :D

Napisano
  • Autor

Cio & Steffan
Autko jest  z 1999 więc tu zarówno śruba jak i spoina  może się poddać ze starości.

Zadam na gwinty  jakiegoś  Siuwaxa :oki:

pzdr

Napisano

od gory nic nie trzeba wycinac jak sie urwie ta sruba. Ja mam szczescie i zawsze te sruby M8 mi sie ukrecaja. Rozwiercanie zbyt dlug otrwa wiec zawsze wierce obok i robie szpilki od gory wkrecone w bude. Potem poduszka troche bokiem i trzyma sie bez problemu