Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

białe świece??

Featured Replies

Napisano

trochę zgłupiałem... czekając przed warsztatem sprawdziłem sobie stan świec, wykręciłem pierwszą - bialutka jak śnieg elektroda yikes.gif, drugą - to samo, trzeciej nie zdążyłem bo kazali wjeżdżać na podnośnik. Myślę sobie co jest???? Zawsze były czarne, no tak już ten typ ma 893goodvibes.gif, jakieś za bogate spalanie pewnie, ale już przywykłem... teraz - białość śniegu. No i zgłupiałem... przy dobrym spalaniu świece powinny być śniade, nieprawdaż? zapytałem mechanika co o tym sądzi, odpowiedział że to pewnie uszczelka pod głowicą, płyn dostaje się do cylindrów i po spaleniu zostawia osad. No ale, mówię mu, że chyba wtedy jedna swieca byłaby biała, a nie wszystkie (tu naciągnąłem trochę bo wszystkich nie oglądałęm, a tylko dwie). Ten mi na to że jak duża wyrwa w uszczelce to się rozleje na dwie, czasem jak więcej wyrw to i trzy cylindry zaleje.

hmm.gif

gdyby tak było to musiałbym mieć wir w zbiorniku!!, tymczasem płynu ubywa ale jako tak powoli i głównie (widać!) na trójnikach lpg (cieknie że hej)

najciekawsze będzie teraz: po zrobieniu ok 500 km zaglądam do świec (tym razem wszystkich) a tu zonk - wszystkie czarniutkie, tak jak drzewiej bywało hehe.gif

no i zgłupiałem... spineyes.gif

Napisano

A nie był kolega po jakieś trasie akurat...może mieszanka się lekko zubożyła i stąd taki efekt...świece powinny być "kawa z mlekiem"...ja niestety ostatnio miałem brązowo-czarne...cóż zrobić...może teraz (po wymianie miksera) będzie trochę lepiej...

Pozdrawiam

Tak jeszcze tylko wrzucę małego linkacza i choć to strona fiata...zasada ta sama... zlosnik.gif

Napisano

ja zawsze mam takie smirk.gif

276763733-swieczki.jpg

no, może te 2 po bokach to nie najlepszy przykład bo najechane miały ze 60kkm spineyes.gif

grinser006.gif

post-8359-14352469857558_thumb.jpg

Napisano

z tego co mi wiadomo to swieca powinna miec kolor kawy z mlekiem - opinia zaslyszana u kilku niezaleznych mechanikow.

Napisano

świeca biała lub szara to jest optymalny skład mieszanki czyli wsio ok, a mechanik powinien wiedzieć że jak jest trafiona uszczelka to owszem jest biała ale z osadem i przeważnie jedna...

ściągawka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.