Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stylon kombi pytanko o okablowanie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Od nie dawna stałem się z przypadku moge to nazwać posiadaczem stilo w kombi. Autko mnie pozytywnie zaskoczyło i śmialo moge bapisać że je pokochałem choć nasz początek nie był szczęsliwy.

Wracając do tematu. Na pokładzie mam troche bide i pytanie jest czy idzie doposożyć Stilo jak np. opla w opcje ktorych nie mamy. Jak np. Grzane fotele. Tempomat, tylnie el. Szyby.

Pytanie jest czy fabrycznie jest okablowanie jak w oplu a poprostu brak jest wyposażenia.

Napisano

Czasmi jest czasami nie ma, generalnie wszystko daje się dołożyć.

Napisano

Pytanie jest czy fabrycznie jest okablowanie jak w oplu a poprostu brak jest wyposażenia.

różnie bywa, ja np dokładałem do mojego wagona tempomat , i wtyczka była , wystarczyło dołożyć manetke tempomatu (120pln z allegro) i podłączyć ja  , zrobić kompem osiowanie aby BC go wykrył i działa , mam też przy lampach wtyczki do xenonów , oraz w masce wtyczki do podgrzewania spryskiwaczy , ale to podobno zależy od konkretnego auta , i jakie dawali do niego wiązki kabli

Napisano
  • Autor

Czyli popatrzec czy kabelki sie walają ?

Napisano

Czyli popatrzec czy kabelki sie walają ?

najłatwiej tak jest , bo montujesz i aktywujesz kompem w body  ; 

np tempomat to musisz szukać pod osłoną górna kierownicy -  białej kostki 5 pin , jak jest to dokupujesz samą manetkę , albo cały zespolony i zakładasz 

Napisano

Generalnie sporo zależy od rocznika, im starsze auto tym szanse na instalację lub jej fragmenty są większe. Im młodsze auto tym więcej drutów trzeba będzie dokładać. Na to jeszcze się nakłada kwestia wersji wyposażenia, rodzaj silnika itd.... generalnie różnie bywa ;]

Napisano
  • Autor

A więc fiacior z 2003 roku. 1.6 16 fał taki kombi

Napisano
  • Autor

Jak 2003 to stary czy młody rocznik ?

Napisano

to starszy , powinien mieć dużo kabli  ;]  ,  dopiero po 2005 cieli wypas 

Napisano

Jak na kombi to najstarszy, one dopiero wyszły, więc jak @ napisał jest szanasa na jakiś ekstra druty

Napisano
  • Autor

To jutro zciagam plastyky popatrzeć sobie chociaz. 1 oczywiście tenpomat :)

Napisano

To jutro zciagam plastyky popatrzeć sobie chociaz. 1 oczywiście tenpomat :)

no tempomat to fajna rzecz , niby proste urządzonko , a jak ułatwia zycie ,  to był mój pierwszy mod , bo dużo do niemiec latam 

Napisano

obecnie ujeżdżam dwa Stilo, ten sam rocznik, silnik, wersja wyposażenia i kolor... Z tym, że 3D pochodzi z Niemiec a 5D z Polski. Różnica w zwisających wtyczkach jest taka, że w 3D jest ich mnóstwo a w 5D ani jednego dodatkowego :(

Napisano
  • Autor

No tez licze na bajkowe przezycia z trasy na tempomacie

Napisano
  • Autor

A takie se odtatnie pytanko. Czy ma znaczenie czy manetki będą od diesla czy benzyny. Noni tak misze wymienic komplet bo sie mametka od kierunkow posypała. ???

Napisano

Nie ma znaczenia,  jedyna roznica to taka ze pająk poliftowy czyli od 2004 ma. taśmę do aibagu zintegrowana na stałe. 

A w temacie wątku,  mój  dynamic z 2005 pierwsza rejestracja w de ma wszystkie możliwe kable oprócz zamka elektrycznego klapki wlewu. 

Napisano

A w temacie wątku,  mój  dynamic z 2005 pierwsza rejestracja w de ma wszystkie możliwe kable oprócz zamka elektrycznego klapki wlewu. 

A mój polski dynamic VAN z 2004 nie miał chyba żadnych ekstra kabli, kostki od tempomatu też nie było ;]

Napisano

A mój polski dynamic VAN z 2004 nie miał chyba żadnych ekstra kabli, kostki od tempomatu też nie było ;]

bo na pl , mój dynamit na rynek D  ma też wszystkie kable , wszędzie się walają kostki  ;] , Ty miałeś bidulę

Napisano

Szyby można dołożyć. Kwestia instalacji, wymiany modułów komfortu, blach w drzwiach i panelu przełączników. Części obecnie bajecznie tanie, nie to co kiedyś.

Napisano
  • Autor

Pany. Idze sie dowiedzieć czy manetki od przełacznikow ma zespolony z taśmà czy nie bez rozbierania ?

Napisano

Niestety nie, conajmniej fajere musisz zdjąć żeby zobaczyć czy taśma się odkręca. Ale 2003r ma raczej jeszcze odkręcaną, spokojnie możesz dać też nowszy pająk ze zintegrowaną taśmą, pasuje p&p. Tylko musisz zwracaćuwagę na ile pinów jest tasiemka jeśli masz np czujnik deszczu albo sterowanie do radia.