Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za wąsko mi :(

Featured Replies

Napisano

Znaczy jak usiądę w miarę wygodnie to lusterka nie obejmują dostatecznego poza skuterkiem.

Jest jakiś łatwy sposób żeby przedłużyć ramiona lub rozsunąć mocowania?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Napisano

No już żeby adminowi trzeba było google naprawiać ;)

http://lmgtfy.com/?q=honda+pcx+mirrors+extender

a serio to nie wiem jakie masz lusterka, sam musisz na podstawie mocowań które widzisz przed sobą ocenić czy wynik tego zapytania Ci się przyda

Napisano
  • Autor

No już żeby adminowi trzeba było google naprawiać ;)

http://lmgtfy.com/?q=honda+pcx+mirrors+extender

a serio to nie wiem jakie masz lusterka, sam musisz na podstawie mocowań które widzisz przed sobą ocenić czy wynik tego zapytania Ci się przyda

Gugla mi nie trzeba naprawiać, ale ponieważ większość wyników zwraca mi z zagranicy pytałem czy ktoś nie kojarzy czegoś takiego do kupienia w PL

Znalazłem nawet coś podobnego na allegro:

O takie: http://allegro.pl/przedluzenie-lusterk-sw-motech-bmw-r-1200-gs-lc-i6120818210.html

Ale może jest coś tańszego.

Mocowanie mam bodajże na gwint M8

Napisano

lukaj pod pachą

Napisano

A tego nie napisałeś ;) Ściągałem mnóstwo gratów z eBay'a i naprawdę poza czasem doręczenia nie widzę różnicy. No może poza tym, że większosć wychodzi taniej na eBayu.

Napisano

Gugla mi nie trzeba naprawiać,

Znalazłem nawet coś podobnego na allegro:

O takie: http://allegro.pl/przedluzenie-lusterk-sw-motech-bmw-r-1200-gs-lc-i6120818210.html

Ale może jest coś tańszego.

A te lusterka to takie "na patyku"? :phi: Jeśli tak, to najtańszym sposobem będzie zwiększenie kąta zgięcia ramienia - bardziej do poziomu zwiększy rozstaw luster (no chyba że gięcie nie wchodzi w rachubę).

Te podlinkowane diwajsy dość drogie - zamiast kupna pozostaje wystruganie im podobnych, najlepiej z grubszego płaskownika.

Napisano

Albo dobrać w larssonie lub olek motocykle komplet innych lusterek z zamiennika. Chyba będzie taniej i prościej. Ori lusterka schować na półkę lub odsprzedać, będzie jeszcze taniej.

Napisano

U mnie samo lusterko jest nakręcone na pręt, który następnie jest wkręcony do hamulca/sprzęgła na kierownicy.

Po prostu podjechałem do ślusarza, pokazałem oryginalny pręt ... poprosiłem go zrobienie wyższego i szerszego.

Może u Ciebie można zrobić tak samo ?

Napisano
  • Autor

lukaj pod pachą

półśrodek, poza tym to kibel a nie liter

najtańszym sposobem będzie zwiększenie kąta zgięcia ramienia - bardziej do poziomu zwiększy rozstaw luster (no chyba że gięcie nie wchodzi w rachubę).

próbowałem trochę przygiąć, ale pręt się nie poddaje
zatem gięcie na razie odpada

coś takiego nie podejdzie?? 

raczej nie bo listerka wkręcane

komplet innych lusterek z zamiennika

na 90% na takie rozwiązanie się zdecyduję

U mnie samo lusterko jest nakręcone na pręt, który następnie jest wkręcony do hamulca/sprzęgła na kierownicy.
Po prostu podjechałem do ślusarza, pokazałem oryginalny pręt ... poprosiłem go zrobienie wyższego i szerszego.

obawiam się, że od strony samego kustra element jest nierozbieralny