Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima mocniej chłodzi od strony kierowcy

Featured Replies

Napisano

A od strony pasażera jakby gorzej.

Nie jest to jakaś tragedia bo i tak klima chłodzi tak że można sie przeziębić - ale co może być przyczyną takiego zachowania? Oczywiście na panelu dwustrofowej jest ustawione na mono

Edytowane przez cesarz

Napisano

U mnie podobnie, po stronie kierowcy chłodzi a po stronie pasażera nie - i tu mam pytanie, czy istnieje w klimatroniku cromy procedura adaptacji klap podobna do tej ze stilo (dwa przyciski równocześnie itd..) czy tylko można zrobić to MESem.

I drugie pytanie, klima słabo chłodzi, czasami syczy przy włączeniu - brak czynnika czy coś poważniejszego?

Napisano

Syczenie po załączeniu się sprężarki to oznaka zbyt małej ilości czynnika , pytanie ile go pozostało i kiedy ostatnio układ był uzupełniany/napełniany ?

W ubiegłym roku miałem podobną sytuację , wyglądało to na normalny ubytek eksploatacyjny , ale jak się jednak okazało powód leżał po stronie rozszczelnionej chłodnicy klimy - znany problem wszystkich Cromek :(

Napisano

U mnie gdy syczało, okazało się, że jest tylko ok. 40% czynnika. Po nabiciu syk zniknął.

Napisano

Po nabiciu klimy wszystko wróciło do normy. Było zaledwie 200g czynnika. Adaptacja z poziomu MES.

Napisano
  • Autor

Ja nabijałems w maju przy wymianie sprężarki :/ Taki zasysanie raz na jakiś czas u mnie tez podczas pracy klimy się pojawia.

Napisano

@@cesarz, co się stało ze sprężarką, że wymieniałeś, jakie objawy, w ogóle nie działała czy co ?

Napisano
  • Autor

Strasznie rzeziła w środku, duży opór na wale (zjechała pasek) + słabo chłodziła

Edytowane przez cesarz