Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drgania, wibracje - Corsa B - help

Featured Replies

Napisano

Witajcie

A wiec mam problem z samochodem żony. Corsa B 99r. 1.0 12v + lpg. A mianowicie samochód podczas przyśpieszania i jazdy pod obciążeniem ( np. pod górę ) wpada w jakieś dziwne wibracje. Dzieje się to od pewnego czasu ale moim zdaniem z czasem potęguje. Wibracje wyglądają tak że w dosyć duże drgania wpada drążek zmiany biegów, kierownica i cały kokpit ( w sumie cały samochód :)) . Mechanik, który mnie obsługuje widzę, że średnio sobie z tym radzi. Jakiś czas temu wymienił łapę pod silnikiem co nic nie pomogło. Pomóżcie proszę co to może być? Robi się to coraz bardziej uciążliwe a przede wszystkim  boje się że w pewnym momencie coś pie...ie. A i to nie są jakieś tam wibracje wyczuwalne ręka, samochód poprostu się trzęsie.

POZDRO

Napisano
  • Autor

Zmierz ciśnienie sprężania

MOże coś w tym być. a powiedz mi można kupić jakiś zestaw do pomiaru kupić? czy trzeba warsztat nawiedzić?

Napisano

Czy to nie jest ten trzycylindrowy silnik z dwumasą przypadkiem? Bo chyba taki tam występował? Gdzieś o tym słyszałem.

Poduszki mogą być rozbite, albo jeśli jest - dwumasa...?

Napisano
  • Autor

Czy to nie jest ten trzycylindrowy silnik z dwumasą przypadkiem? Bo chyba taki tam występował? Gdzieś o tym słyszałem.

Poduszki mogą być rozbite, albo jeśli jest - dwumasa...?

Kurde to mnie zaskoczyłeś, 3 cylindrowy owszem dotego 12 zaworowy ale czy 2 masa jest??? Nie mam pojęcia. Może ktoś potwierdzić? A poduszki wymienione niedawno.

Napisano

czy 2 masa jest??? Nie mam pojęcia. Może ktoś potwierdzić?

Nie ma na 1000%

Napisano
  • Autor

Na moje nie ma kompresji

Pacjent umówiony na lekarza na przyszły tydzień:) Zobaczymy co z tą kompresja.  A tak między nami ile ma być ?

Napisano

Fabryka to 12-14 jak pali olej to 14 i w górę, nawet do 18, jak będzie miał 8-10 też żyć będzie, raczej szukał bym dużej dysproporcji, typu 12-12-7

Napisano
  • Autor

Ok. Jak już wyniki będą to się podzielę ta informacja.☺

• 2 tygodnie później...
Napisano

technix ciekawą rzecz powiedziałeś.

jak pali olej to 14 i w górę

Możesz powiedzieć skąd to się bierze?

Napisano

Olej uszczelnia komorę spalania, czyli ciśnienie wzrasta.

Niektórzy idioci na Allegro co sprzedają silniki to do zdjęć dołączają raport z pomiarów ciśnienia, nie raz widziałem aukcje jak było tam 17-18 bar e silniku benzynowym

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Odświeżając temat, Samochód ostatnio mniej eksploatowany i w sumie jeździłem olewając problem. Ale w końcu sie wku* i naprawiłem. Powodem tych wszystkich wibracji i drgań ( narastających ) był kompletnie wywalony przegub skrzyni biegów.

Napisano

no to  kurde  jak  ten twój  mechanior  nie  umiał  sobie  poradzić  żeby  wleźć  pod  auto  i poruszać  półosiami to słabo 

P. S.  a z ciekawości  jak  pomiary ciśnienia wyszły 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.