Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakiś wihajster do czyszczenia rynien

Featured Replies

Napisano

"Trochę" mi się dziś przy upływie przelało z rynny, więc potrzebuję coś długiego (tak na 5-6m) do czyszczenia z liści dębu. Macie skuteczne patenty?

Napisano

"Trochę" mi się dziś przy upływie przelało z rynny, więc potrzebuję coś długiego (tak na 5-6m) do czyszczenia z liści dębu. Macie skuteczne patenty?

Karcher ma fajna linie do przepychania rynien i odplywow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Ale co? Ciśnieniowo od dołu? Nie wiem, czy to dobry pomysł.

Napisano

Looj'a sobie kup :D

hero.png?h=330&la=en&w=397

Krawiec

Napisano

To sobie kup, polecam.

http://allegro.pl/fiskars-szczotka-do-rynien-trzonek-alu-4m-136038-i5983997864.html

bardzo dobre ale 4m. Dłuższe to będzie problem z utrzymaniem tego, bo drąg musi być solidny.

Napisano
  • Autor

To sobie kup, polecam.

http://allegro.pl/fiskars-szczotka-do-rynien-trzonek-alu-4m-136038-i5983997864.html

bardzo dobre ale 4m. Dłuższe to będzie problem z utrzymaniem tego, bo drąg musi być solidny.

Ja sie zastanawiam, czy mi to nie wystarczy:

http://www.jula.pl/catalog/ogrod/nawadnianie-i-osuszanie/systemy-odwadniajace-i-rynnowe/przyrzady-do-czyszczenia-rynien/przyrzad-do-czyszczenia-rynien-700014/

musze zmierzyc, bo moze przesadzilem z wysokoscia, na ktorej jest rynna.

Napisano
  • Autor

Looj'a sobie kup :D

hero.png?h=330&la=en&w=397

Krawiec

A co to takiego????
Napisano

Od razu widać, że to się do niczego nie nadaje   :hehe:  Wymiata specjalnie przygotowane suche farfocle, mokrego igliwia pewnie nie ruszy. Druga sprawa porozsypuje to po całej działce   ;]   To co zrobisz dobrze w 1min szczotka na kiju to tu zrobisz byle jak w pół godziny   ;]  Ale gadżet fany, sąsiadom można zaimponować   ;]

Napisano

żeby go ta włożyć, trzeba wleźć na drabinę, a jak już wejdę na drabinę, to na cholerę taki "robot" ? Pewnie cena też zabija.

PS Przynajmniej w moim przypadku, mogę drabinę przestawić w dowolne miejsce pod rynnę, albo wleźć na dach i sam zamieść.

Napisano
  • Autor

Creepy.

A w 7:23 widze jakis koszyczek nad pewnie otworem do rury spustowej. Sprawdza sie to?

Napisano

Ja sie zastanawiam, czy mi to nie wystarczy:
http://www.jula.pl/c...-rynien-700014/

To to się nadaje do czyszczenia świeżych suchych liści. No chyba, że będziesz to robić raz w tygodniu :phi:

Ja czyszczę raz na pół roku i po takim czasie jest ciemna pulpa zbitych i mokrych liści, które co najwyżej można wybrać łopatką, albo ręką.

Napisano

To to się nadaje do czyszczenia świeżych suchych liści. No chyba, że będziesz to robić raz w tygodniu :phi:

Ja czyszczę raz na pół roku i po takim czasie jest ciemna pulpa zbitych i mokrych liści, które co najwyżej można wybrać łopatką, albo ręką.

Mam to samo i fiskars daje radę, tylko niestety jest ciężki.