Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Myjka do okien

Featured Replies

Napisano

Co polecacie ? Warte w ogóle uwagi ? Lepiej markowe, czy byleco ze sklepu na L albo B ? Sporo pyłu z ulicy + normalne mieszkanie

Napisano
Najlepiej mi sie sprawdza polaczenie myjki ssacej (w moim przypadku Karcher'a) i dobrej sciagaczki do mycia szyb. Sama myjka nie wszedzie sie zmiesci, ale za to ladnie wciaga wode, ktora sciagaczka sciaga na dol. 

Czy tansze daja rade nie wiem, ale jest szansa :ok: NIe ma tam wielkiej filozofii, byle bateria wystarczala na troche ;) 

Napisano

Mam a właściwie żona ma myjkę Karchera, ten wyższy model, gdzie bateria dłużej trzyma. Z użytkowania jest bardzo zadowolona a jest co myć w domu (21 szyb). Faktycznie urządzenie ściąga tak, że nie zostawia smug i samo mycie okien idzie o wiele sprawniej niż robiąc to typowo manualnie.

Napisano

Płyn musi być do niej jakiś specjalny ?

Mozna kupic dedykowany plyn Karchera, ale na zapach to typowy plyn do mycia okien ;] Myjka tylko wciaga (w zestawie jest spryskiwacz i szmatka na stelazu), wiec nie ma wlasciwie roznicy jakim plynem myjesz okna :ok:

Napisano

Co polecacie ? Warte w ogóle uwagi ? Lepiej markowe, czy byleco ze sklepu na L albo B ? Sporo pyłu z ulicy + normalne mieszkanie

A samemu nie łaska? W końcu to jakieś 20s na szybę typowego okna...

Napisano

Na szybko licząc, w domu mam 28 okien. Więc samemu nie łaska

Liczysz każdą szybę, każde skrzydło, czy całe okna?

Bo jak masz 28 okien, to albo jesteś oligarchą, albo dozorcą.

Napisano

A co to znaczy samemu? Pluc i rekawem wycierac?

Tapatalked

Napisano

Na szybko licząc, w domu mam 28 okien. Więc samemu nie łaska

Mając dobrą ściągaczkę umyję nią okno szybciej, niż ty tym "odkurzaczem"...

Napisano

A co to znaczy samemu? Pluc i rekawem wycierac?

Tapatalked

Kupujesz ściągaczkę. Płyn robisz z wody, płynu do mycia naczyń i odrobiny wody amoniakalnej....

w9AkG85.jpg

Napisano

Kupujesz ściągaczkę. Płyn robisz z wody, płynu do mycia naczyń i odrobiny wody amoniakalnej....

w9AkG85.jpg

Ja też jestem fanem dobrej ściągaczki manualnej. Wszystko pięknie dopoki nie musisz umyć zewnętrznej szyby zafajdanego okna otwieranego do srodka. Dlatego tak jak wspomniałem ściągaczka manualna i 'auto' świetnie się uzupełniają.

Tapatalked

Napisano

Mam a właściwie żona ma myjkę Karchera, ten wyższy model, gdzie bateria dłużej trzyma. Z użytkowania jest bardzo zadowolona a jest co myć w domu (21 szyb). Faktycznie urządzenie ściąga tak, że nie zostawia smug i samo mycie okien idzie o wiele sprawniej niż robiąc to typowo manualnie.

Bo robiąc manualnie trzeba wiedzieć, jak to robić...

Odpowiednie ruchy...

Napisano

Ta, jasne, 20 sekun. Szkoda, że nie napisałeś 10 sekund wyglądałoby lepiej. Takie samie pieprzenie głupot jak spalanie ropy w TDI-kach. U niektórych już tak mało spala, że wręcz zaczyna produkować.

Napisano

Ta, jasne, 20 sekun. Szkoda, że nie napisałeś 10 sekund wyglądałoby lepiej. Takie samie pieprzenie głupot jak spalanie ropy w TDI-kach. U niektórych już tak mało spala, że wręcz zaczyna produkować.

Ale @K3 ma racje...pod warunkiem, ze myjesz czyste okno i co najwyzej pomazana szybe ;]

Napisano

A widziałeś ten filmik wyżej wstawiony? 

I wcale okno nie musi być czyste, wszystko schodzi. Na początek umycie pokazaną myjką, a potem ściągnięcie wody... 

Napisano

Ale @K3 ma racje...pod warunkiem, ze myjesz czyste okno i co najwyzej pomazana szybe ;]

A po co myć ramę okna, szczególnie za każdym razem? 

Napisano

A gdzie ta ściągaczka z filmu usuwa te brudy z okna? Dematerializują sie?

Napisano

A gdzie ta ściągaczka z filmu usuwa te brudy z okna? Dematerializują sie?

Spływają z wodą... 

Napisano

Spływają z wodą... 

To ile bierzesz za umycie jednego okna w 20s ? Chętnie nawiążę współpracę

Napisano

To ile bierzesz za umycie jednego okna w 20s ? Chętnie nawiążę współpracę

Nie zamierzam tak zapieprzać... :P

Napisano

W obecnych czasach najlepiej sprawdza się myjka z wyraźnym akcentem wschodnim. ;]  Żona chwali (za dokładność), ja chwalę (miłe dla oka - tylko trzeba dobrze wybrać :swinka:  ) i pani też zadowolona :skromny:

Napisano

W obecnych czasach najlepiej sprawdza się myjka z wyraźnym akcentem wschodnim. ;]  Żona chwali (za dokładność), ja chwalę (miłe dla oka - tylko trzeba dobrze wybrać :swinka:  ) i pani też zadowolona :skromny:

Potwierdzam ;]

Myjkę kiedyś kupiłem i leży nie używana :hehe:

Napisano

Do srodka mieszkania...

Tapatalked

A trudno szmatkę położyć i wytrzeć? 

Myślisz, że taki Karcher do okien to cud miód malina, okno sam umyje i loda zrobi? 

To kolejne urządzenie, które producent wymyślił i wmówił ludziom, że tego potrzebują... 

Napisano

Myślisz, że taki Karcher do okien to cud miód malina, okno sam umyje i loda zrobi? 

To kolejne urządzenie, które producent wymyślił i wmówił ludziom, że tego potrzebują... 

NO widzisz, Ty teoretyzujesz, a ja to testowalem ;]

Tez bylem (i nadal jestem) milosnikiem dobrej sciagaczki ;] Mam taka i uzywam. Ostatnio mialem kilka groszy na jakiejs karcie i kupilem za nie Karchera. Bylem sceptyczny, ale postanowilem zrobic uczciwe i bezposrednie porownanie. Wnioski opisalem powyzej. 

Kiedy Ty bedziesz sie brandzlowal sciereczka ja w 20 sekund wciagne caly syf z ram i szyb w Karchera, i kolejne 20 sekund poswiece na przejechanie sciagaczka 'na czysto' :)
Napisano

NO widzisz, Ty teoretyzujesz, a ja to testowalem ;]

Tez bylem (i nadal jestem) milosnikiem dobrej sciagaczki ;] Mam taka i uzywam. Ostatnio mialem kilka groszy na jakiejs karcie i kupilem za nie Karchera. Bylem sceptyczny, ale postanowilem zrobic uczciwe i bezposrednie porownanie. Wnioski opisalem powyzej. 

Kiedy Ty bedziesz sie brandzlowal sciereczka ja w 20 sekund wciagne caly syf z ram i szyb w Karchera, i kolejne 20 sekund poswiece na przejechanie sciagaczka 'na czysto' :)

W takim myciu jak opisałem i jest na filmie nie używasz ścierki do szyby. To po pierwsze... 

Po drugie, szyb przez kilka miesięcy umyłem więcej, niż ty przez całe życie. 

Napisano

W takim myciu jak opisałem i jest na filmie nie używasz ścierki do szyby.

Ogarnij :facepalm:

A poza tym, to uzywasz szmatke do mycia szyby, na kolku :)

Szyb to sobie mogles umyc i miliony, ale my o oknach rozmawiamy. W typowym polskim domu, otwieranych do srodka, zawalonych kurzem i brudem. No to kiedy takie okno ostatnio myles? ;] 
Napisano

Ogarnij :facepalm:

A poza tym, to uzywasz szmatke do mycia szyby, na kolku :)

Szyb to sobie mogles umyc i miliony, ale my o oknach rozmawiamy. W typowym polskim domu, otwieranych do srodka, zawalonych kurzem i brudem. No to kiedy takie okno ostatnio myles? ;] 

Wszystkie okna mam otwierane do środka, tu w DK. No ale według ciebie wychodzi, że ich nie myję... 

Napisano

Wszystkie okna mam otwierane do środka, tu w DK. No ale według ciebie wychodzi, że ich nie myję... 

Jak to wg mnie? Przeciez sam sie przyznales! ;] 

Poza tym jesli okna w DK syfia sie podobnie jak w UK, to Ty nawet nie wiesz co to jest zafajdane polskie okno w domu przy drodze gruntowej ;]
Napisano

Jak to wg mnie? Przeciez sam sie przyznales! ;] 

Poza tym jesli okna w DK syfia sie podobnie jak w UK, to Ty nawet nie wiesz co to jest zafajdane polskie okno w domu przy drodze gruntowej ;]

Jeśli jest mocno i szybko zafajdane, to tym bardziej nie widzę sensu myć rany, tylko taflę...

A jak się syfić potrafi, to wiem, mieszkałem przy drodze na parterze...

Napisano

Jeśli jest mocno i szybko zafajdane, to tym bardziej nie widzę sensu myć rany, tylko taflę...

A jak się syfić potrafi, to wiem, mieszkałem przy drodze na parterze...

Mysle, ze autor dostal w watku wystarczajaco informacji zeby podjac decyzje, czy kupowac Karchera, czy nie ;] 

Dodam tylko, ze im bardziej zasyfione okno, tym wiecej wody trzeba uzyc do umycia - wtedy Karcher okazuje sie bardzo pomocny :) Przy myciu wzglednie czystej szyby dobra sciagaczka robi robote :ok: