Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płaski kabel antenowy

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję sygnał z kablówki przeprowadzić od gniazdka RF na ścianie do sąsiedniego pokoju.

Jedynym możliwym miejscem na kabel koncentryczny jest szczelina na podłodze między panelami a ścianą (pod listwą). W listwie nie mogę, bo po drodze są bardzo nisko osadzone drzwi balkonowe.

Czy istnieje płaski przewód antenowy?

A może jest jakiś inny sposób?

Napisano

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=%28okienna+okienny%29&search_scope=category-67295&bmatch=base-relevance-nga-ele-1-2-0923

A generalnie, to jak poprowadzisz sobie przez moment 2 dowolne (rozsądnej średnicy, zwłaszcza jeśli SAT) miedziane żyły równolegle, czyli w instalacji będzie przez chwile nieekranowane, nie koncentrykiem, to prawdopodobnie nic wielkiego sie nie stanie, zwłaszcza zakładając że o odbiorniki cyfrowe chodzi.

Edytowane przez wald0

Napisano

Puść koncentrykiem w listwie a przez drzwi zastosuj przepust okienny i dalej znów koncentryk

Napisano

Te przepusty to szajs straszny. Degradują sygnał potwornie.

Najlepiej kupić dwa symetryzatory całopasmowe i odcinek kabla symetrycznego 300 Omów. Tylko nie wiem czy da się go kupić. Ja korzystałem zwykle ze starych zapasów albo demontażu.

Napisano

te przepusty okienne zdają egzamin tylko wtedy kiedy się okna nie używa, a skoro to są drzwi balkonowe to co jakiś czas są otwierane.

Nie dość, że to mocno wpływa na jakość sygnału to jeszcze dość szybko się zużywa.