Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A może tak Seata Ibiza na dojazdy do pracy?

Featured Replies

Napisano

Cześć

W niedługim czasie ale pewnie po nowym roku chyba że trafi się coś szybciej, planuj zmianę auta. Auto jako drugie w rodzinie tylko na dojazd do pracy. Obecnie auto astra f sedan 1.4 60km LPG. Trasa to 75km w jedna stronę 60km trasa s8 reszta krajowa miasta brak dziennie 150 km. . Roczny przebieg ok 40000km. Tak patrzyłem na Seata ibize z 2012 r Z silnikiem 1.4 86km aby go zagazowac. Ktoś zna ibize z tym silnikiem? A może inne propozycje? Warunki wyboru: niskie spalanie w trasie. Klima. W miare Młody rocznik/koszt zakupu. Nie musi być duży.

Napisano

Gdzieś widziałem Ibizę na wyprzedaży z rocznika 2015. Silnik 1.4 86 km. Rabat z 50 kilku tys zł na 39 tys. Chyba w PGD.

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Silnik bardzo dobry, ibizka znośna - jak dla mnie na codzienną jazdę na dluzszych odcinkach - zbyt sztywne zawieszenie.

Ja bym wziąl yarisa III 1.33 i zagazowal.

Napisano

Cześć

W niedługim czasie ale pewnie po nowym roku chyba że trafi się coś szybciej, planuj zmianę auta. Auto jako drugie w rodzinie tylko na dojazd do pracy. Obecnie auto astra f sedan 1.4 60km LPG. Trasa to 75km w jedna stronę 60km trasa s8 reszta krajowa miasta brak dziennie 150 km. . Roczny przebieg ok 40000km. Tak patrzyłem na Seata ibize z 2012 r Z silnikiem 1.4 86km aby go zagazowac. Ktoś zna ibize z tym silnikiem? A może inne propozycje? Warunki wyboru: niskie spalanie w trasie. Klima. W miare Młody rocznik/koszt zakupu. Nie musi być duży.

Mam taką od roku, w nadwoziu kombi z 2012 r. z silnikiem CGGB 1.4 86 KM. Przebieg 40 kkm. Udało się kupić z dość wysokim wyposażeniem (m.in. tempomat co uważam za super rozwiązanie, wcześniej nie miałem ale teraz już zawsze chce mieć) Generalnie jeździ bez uwag. Nic się nie psuje ale to zbyt młode auto. Spalanie PB95 od 5 w trasie przy ok. 90km/h do 8,5 z mieście z korkami. Średnia z dojazdów do pracy 2 x 13 km wychodzi mi ok. 6 ale zdecydowania większość tego dystansu to średnio zapchane drogi. Średnia z wyjazdu wakacyjnego ok. 3000 km wyszła 6,3 z 4 osobami, pełnym bagażnikiem i boxem na dachu. Faktycznie jest trochę twardo ale bez przesady. Wcześniej przez 5 lal jeździłem Cordobą z podobnym silnikiem 1.4 75 KM i też było OK.

Co do gazu to ponoć ten silnik znosi go dobrze. Będę brał pod uwagę LPG za ok. rok, bo firma zmienia siedzibę i będę miał łącznie 50 km do pracy i z powrotem. 

Jestem zadowolony z tego auta. Kupił bym jeszcze raz :)

Jak coś konkretnie to pytaj. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Witam

Podbijam temat, nadal szukam ale jeszcze doszły dwa auta na które zwróciłem uwagę:

Toyota Yaris III 1.4D4D

Opel Corsa d lub ten najnowszy model 1.4 90KM do LPG lub 1.3CTDI

Już teraz nie wiem miała być Ibiza z myślą o gazie ale teraz ceny LPG w górę i podobno ma być jeszcze drożej więc nie wiem czy nie lepiej przy tych przebiegach małego traktorka. Co wy na to? Warunek ekonomia jak najmniej ma palić w trasie.

Napisano

Już teraz nie wiem miała być Ibiza z myślą o gazie ale teraz ceny LPG w górę i podobno ma być jeszcze drożej więc nie wiem czy nie lepiej przy tych przebiegach małego traktorka. Co wy na to? Warunek ekonomia jak najmniej ma palić w trasie.

Jeżeli to coś pomoże to pamiętam jak tankowałem gaz za 3,20 i nadal byłem zadowolony. Pozdro

Napisano
  • Autor

Wiesz ale cena ON i 95PB była również proporcjonalna

Napisano

Yaris III D4D fajne auto :ok: mieliśmy w poprzedniej firmie, wzięte po Aurisach z tym silnikiem i Yaris imo całkiem dawał radę i mało palił. Odnośnie awaryjności to się nie wypowiem bo pierwsze przyszły w 2013, a w 2014 odszedłem z pracy tam.

Napisano

Masz racje. Tak było.

czytałem wczoraj, że opec się dogadał i cena paliw wzrośnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.