Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niedzielni kierowcy czy niedzielni zabojcy???

Featured Replies

Napisano

Wczoraj jechalem sobie z Wawy do 3miasta. No i zaobserwowalem przerazajaca rzecz. Jade sobie stowka i zblizam sie do jadacego na oko 70-80 tico. Kierowca uparcie trzyma sie lewej strony pasa i nawet na pol metra nie zjedzie w prawo. A gdy zaczynam wyprzedzac co robi??? gaz do dechy i nie zwracajac uwagi na to, ze z przeciwka zbliza sie TIR zaczyna sie scigac... A jak juz go wyprzedzilem to znowu zwolnil... sciana.gifsciana.gifsciana.gif

I nie byl to bynajmniej jakis mlokos, ktory dopiero co prawko zrobil a siakis gosciu kolo 60tki. Takich autek na trasie spotkalem kilka i w kazdym siedzial starszy i wydawaloby sie, ze myslacy facet.

Az mialem ochode debila do rowu zepchnac. Jakbym sie zatrzymal to nie wiem czy bym sie powstrzymal od obicia takiemu mordy.

sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Skad sie tacy bezmyslni, potencjalni mordercy biora???

Napisano

> Wczoraj jechalem sobie z Wawy do 3miasta. No i zaobserwowalem

> przerazajaca rzecz. Jade sobie stowka i zblizam sie do jadacego

> na oko 70-80 tico. Kierowca uparcie trzyma sie lewej strony pasa

> i nawet na pol metra nie zjedzie w prawo. A gdy zaczynam

> wyprzedzac co robi??? gaz do dechy i nie zwracajac uwagi na to,

> ze z przeciwka zbliza sie TIR zaczyna sie scigac... A jak juz go

> wyprzedzilem to znowu zwolnil...

> I nie byl to bynajmniej jakis mlokos, ktory dopiero co prawko zrobil

> a siakis gosciu kolo 60tki. Takich autek na trasie spotkalem

> kilka i w kazdym siedzial starszy i wydawaloby sie, ze myslacy

> facet.

> Az mialem ochode debila do rowu zepchnac. Jakbym sie zatrzymal to nie

> wiem czy bym sie powstrzymal od obicia takiemu mordy.

> Skad sie tacy bezmyslni, potencjalni mordercy biora???

niestety jest takich "kierowców " sporo sciana.gif

mi sie ostatnio bardzo często udaje na autostradzie A4 spotykać pewnego pana w Brawie 1,4 sciana.gif

juz kilka razy ten "kierowca" nie dawał sie wyprzedzać , a jak odpuszczałem to sobie spokojnie zwalniał do 70km/h sciana.gif kretyn jeb......... sciana.gif

przypomne tylko AUTOSTRADA ,

chyba sie postaram spotkać tego pana w mieście, bo zdaje sie blisko mieszka devil.gif

Napisano

no to rzeczywscie nic tylko po ryju dac smile.gif,tyle ze u nas w kraju to spore ryzyko bo mozesz trafic na jakiego idiote ktory jest wplywowy i jeszcze CI za to na zawiasy rzuca ( napisac i pobicie), moze udalo by sie jakos przez policje to sprawe zalwtic nie wiem nigdy nie bylem az w takiej sytuacji, zawsze pozdstaje metoda taka komu potrzeby remont klapy tylnej wyprzedzic i po hantlach smile.gif niech sie poci jak taki cwaniak smile.gif

Napisano

Miałem podobną sytuację, tyle że w mieście. Jechałem za facetem, który jechał znacznie wolniej od innych. Gdy pojawił się krótki dwupasmowy odcinek zacząłem go spokojnie wyprzedzać. W momencie gdy się z nim zrównałem gwałtownie przyśpieszył. Żeby wyrobić zanim skończył się nój pas sam musiałem również przyśpieszyći wjechać na jego pas tuż przed nim. A ten jeszcze na mnie zatrąbił icon_eek.gif I tak jak w Twoim przypadku był to starszy facet - na oko 50 lat, może więcej. Osobiście trochę się wkurzyłem i przyhamowałem, jechał powolutku i trzymał się z daleka ode mnie.

Skąd się biorą tacy ludzie? Nie wiem. Może mają jakieś kompleksy? Może uważają, że wszyscy powinni jeździć nie szybciej niż oni i chcą "nauczać"?

Tak czy inaczej łamią przepisy i stwarzają poważne zagrożenia na drodze. Osobiście nie jestem za przemocą, ale ludziom, którzy specjalnie powodują niebezpieczne sytuacje i specjalnie dla własnej przyjemności narażają ludzkie życie to powinno się jakoś do rozumu przemówić i jestem za tym żeby ich po prostu bokser.gif bo nie wiem czy ich mózgi potrafią zareagować na cokolwiek innego.

Przez takiego może dojśc do poważnego wypadku - np. zderzenie czołowe z nadjeżdżającym z naprzeciwka samochodem. A ten pojedzie sobie dalej - ucieknie mimo iż jest sprawcą. I jeszcze będzie z siebie zadowolony. A potem powiedzą, że jechał pirat drogowy i wyprzedzał na trzeciego lub chciał wyprzedzić na styk a nie miał miejsca screwy.gif

A policja takich nie ściga, bo na radar ich się nie złapie i wymaga to większej pracy i twórczości.

Napisano

Tez kiedys trafilem na takiego. Gosc kolo 50 lat jechal jakims peugeotem starszym. Jechal na trsie kolo 70km/h a ja jak go probowalem wyprzedzic moim cc900 odrazu przyspieszal. Niestety mial troche mocniejsze auto i nie bylem w stanie nic zrobic. Jechalem za nim chyba z pol godziny, w miedzy czasie dzwonilem na 112 i powiedzialem jak sytacja wyglada i zeby go zwineli. Powiedzieli ze zobacza co sie da zrobic, ale jak zwykle przekonalem sie ze na policje mozna liczyc tylko w bajkach i zadnego patrolu po drodze nie zobaczylem. No poprostu noz w kieszeni sie otwiera.

Apropo, ja bym takich palantow nie nazwal niedzielnymi kierowcami. Wg mnie niedzielny kierowca to ktos malo doswiadczony, dla ktorego prowadzenie samochodu jest dosc trudne bo zadko to robi. Tacy moga troche utrudniac ruch, no ale trudno. Droga jest dla wszystkich, wiec niech sobie jezdza. Ale takie zachowanie to zaden niedzielny kierowca. To zwykly debil za kierownica.

Napisano

> A policja takich nie ściga, bo na radar ich się nie złapie i wymaga

> to większej pracy i twórczości.

Wlasnie m.in. dlatego 'niebiescy' nie sa darzeni sympatia przez normalnych kierowcow.

pzdr.

Napisano

masz cos do bravy 1,4 ?? piesc.gifzlosnik.gif

ja w ten weekend 2 razy prawie bym fundowal komus remont tylka

sytuacja pierwsza kolo kopalni wujek sobota - zjezdzam z wiaduktu w strone centrum jade wiec predkosc ok 120 a tu jakis gosciu 2 pasy z predkoscia ok 40km\h przecial i mi zajezdza droge - po hamplach i jakos sie udalo (deszcz padal) ,facio nie zwazajac na nic zawrocil spowrotem na pas z ktorego przyjechal ....gdybym mial czas to bym mu wytlumaczyl co i jak ....druga sytuacja w niedziele - trasa od strony sosnowca jechalem , ok 130 ,droga pusta prawie , mkne lewym pasem , zblizam sie do jakiejs cytrynki jadacej srodkowym ,a ona mi wjezdza pod maske zjezdzajac nagle na moj pas ,bez migacza bez niczego (tak mysle ze ok 80 jechala) nawet w lusterko chyba nie popatrzala babka .... na szczescie test łosia przeszedlem celujaco ...... nie wiem co by bylo gdyby poza ta babka jeszcze cos jechalo srodkowym pasem ....co najlepsze w momencie gdy juz z prawej przejezdzalem obok niej spojrzalem to babka jakby nigdy nic gadala sobie przez telefon usmiechnieta ....

duzo jezdze ,ale w ten weekeend (niestety dlugi i niewiadomo kto jeszcze na drogi wyjedzie w poszukiwaniu majowych przygod) jest ostro .....nie nazwalbym tych ludzi niedzielnymi kierowcami

tylko kretynami ......

ps. nie jestem super swietym kierowca przestrzegajacym co do joty ograniczenia predkosci ...... - to dla tych ktorzy by sie przyczepili mojej V z ktora jechalem zlosnik.gif

Napisano

o dobrze wiedziec bo wyzej polemizowalem ze moze by policje w to wmieszac, ale dobrze wiedziec ze raczej nie ma co sie spodziewac rekacji...

Napisano

> masz cos do bravy 1,4 ??

tylko do jednego konkretnego "kierowcy" chaja.gif

.....nie nazwalbym tych ludzi niedzielnymi kierowcami

> tylko kretynami ......

niestety tylko tak można co poniektórych nazwać sciana.gif

> ps. nie jestem super swietym kierowca przestrzegajacym co do joty

> ograniczenia predkosci ...... - to dla tych ktorzy by sie

> przyczepili mojej V z ktora jechalem

ile jechałeś wpysk.gif

no dobra każdemu sie zdarza devil.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.