Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dojazdówka do Scenic III czy istnieje coś takiego ?

Featured Replies

Napisano

Z czego może pasować ? Ma to mniejsze rozniary niż standardowe koło ?

P.s. Czy te zestawy naprawcze coś dają ? Jeśli tak to który kupić ?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ostatnio w 101 napraw (jakieś 2 tyg temu) koleś testował zestawy naprawcze na kole 15". Nie pamiętam zwycięzcy.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ma to mniejsze rozniary niż standardowe koło ?

Dojazdówka, którą mam na wyposażeniu ma oponę prawie że "motocyklową": wąska, nawet bardzo i o niższym profilu. Fabryka każe pompować to na 4 bary   8]   (mam nadzieję nigdy nie skorzystać   :phi: ), więc rozmiarem różni się od standardowego koła - nie wiem ,czy takie zdemontowane koło wejdzie mi do wanny bagażnika?   :nie_wiem:

Czy te zestawy naprawcze coś dają ? Jeśli tak to który kupić ?

Zestaw sprawdzi się (mam taką nadzieję, bo z konieczności wożę to to w 2oo   :phi: ):

- gdy ciało obce pozostało w oponie

- gdy opona nie jest uszkodzona na boku.

Który kupić - nie pomogę, nie użyłem, więc się nie wypowiem. Wożę Holts'a 500ml.

Napisano

Ostatnio w 101 napraw (jakieś 2 tyg temu) koleś testował zestawy naprawcze na kole 15". Nie pamiętam zwycięzcy.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

no to Ci powiem ze zetaw Continentala który dają do Laguny można do kosza wrzucić , no powiedzmy kompresor się przyda , w niedziele miałem przygodę na wąskiej drodze zjechałem przednim kołem na pobocze niby nic mocno nie puknęło ale musiał być jakiś ostry nadlew asfaltu który zrobił dziurkę na boku opony . Kompresor i płyn continentala   nic nie dał wróciłem na lawecie .

masakra zwykła głupia dojazdówka rozwiązała by temat , liczyłem na nowe technologie do niedzieli dziś zamówiłem dojazdówkę, od teraz radze każdemu kto ma ten besensowny zestaw naprawczy , no chyba ze ktoś ma max assistans i wisi mu czy będzie jechał na lawecie czy na kołach .

PS .do laguny III mam koła 225/45/18 (fabryczne) kupiłem dojazdówkę od laguny 185/55/17 na średnicy 6 mm mniej jak koła zasadnicze dojechac można .

Napisano

masakra zwykła głupia dojazdówka rozwiązała by temat , liczyłem na nowe technologie do niedzieli dziś zamówiłem dojazdówkę, od teraz radze każdemu kto ma ten besensowny zestaw naprawczy , no chyba ze ktoś ma max assistans i wisi mu czy będzie jechał na lawecie czy na kołach .

PS .do laguny III mam koła 225/45/18 (fabryczne) kupiłem dojazdówkę od laguny 185/55/17 na średnicy 6 mm mniej jak koła zasadnicze dojechac można .

Ja mam w Lagunie 225x45x17 i kupiłem dojazdówkę 125/80/16 - nie wiem po co Ci aż taka szeroka dojazdówka :)

Napisano

Ja mam w Lagunie 225x45x17 i kupiłem dojazdówkę 125/80/16 - nie wiem po co Ci aż taka szeroka dojazdówka :)

u mnie fabrycznie są 225/45/18 więc jak wpisałem w kalkulator opon wymiary to ta dojazdówka jest o 6 mm jak koła zasadnicze , inna sprawa że alle mówie że to dojazdówka od laguny III więc chyba taką wkładali :)

Napisano

u mnie fabrycznie są 225/45/18 więc jak wpisałem w kalkulator opon wymiary to ta dojazdówka jest o 6 mm jak koła zasadnicze , inna sprawa że alle mówie że to dojazdówka od laguny III więc chyba taką wkładali :)

U mnie też pisali, że dojazdówka ma mieć 185 ale szkoda wozić takiego balastu i marnotrawienia przestrzeni bagażowej i zakupiłem 125 :)

Napisano

U mnie też pisali, że dojazdówka ma mieć 185 ale szkoda wozić takiego balastu i marnotrawienia przestrzeni bagażowej i zakupiłem 125 :)

Pewnie na spokojnie bym też tak wybrał ale po niedzielnym wk@#$%^ i powrocie na lawecie kupiłem to co niby się przynależy do tego modelu , teraz tak trochę na spokojnie patrzę i się zastanawiam gdzie te wszystkie graty pomieszczę w tym kole , pewnie przyjdziem i kupić ta kuwetę na lewarek inna sprawa że coś mi się zdaje że fabryczny kompresor to też inna wykładzina bagażnika i dojazdówka będzie tam średnio pasować , pewnie będzie też do wymiany ta pierwsza wykładzina bagażnika :(

Napisano

liczyłem na nowe technologie do niedzieli dziś zamówiłem dojazdówkę, od teraz radze każdemu kto ma ten besensowny zestaw naprawczy , no chyba ze ktoś ma max assistans i wisi mu czy będzie jechał na lawecie czy na kołach .

Zwis zwisem, ale weź pod uwagę i to, że wielu nie ma pojęcia, jak zmienić koło - to raz, a dwa - może być i tak, jak miał mój sąsiad: koło zmienić umie i chciał bardzo, ale koła miał dokręcane u gumiarza... pokładowy klucz pęcnął, a koła nie odkręcił    :facepalm:

post-154820-0-14583600-1479111879_thumb.jpg

Napisano

Zwis zwisem, ale weź pod uwagę i to, że wielu nie ma pojęcia, jak zmienić koło - to raz, a dwa - może być i tak, jak miał mój sąsiad: koło zmienić umie i chciał bardzo, ale koła miał dokręcane u gumiarza... pokładowy klucz pęcnął, a koła nie odkręcił    :facepalm:

attachicon.gif1 - Kopia.jpg

I z takiego właśnie powodu jak muszę pojechać do kapciarza (na zmianę opon czy kół)  to do takiego co TIRy obsługuje przede wszystkim :) bo ma nawyk dokręcania ręcznie kluczem dynamometrycznym :) a nie pneumatem do oporu :)

Napisano

Ja gumiarzom nie daje kol zakladac zazwyczaj sa zdziwieni ze klient nie chce dac zalozyc kol hehe

Go Hard or Go Home

Napisano

Panowie o przygód z dojazdówkom ciąg dalszy, macie może wiedze jakie koła były w Lagunach 3 chodzi mi o rozstaw śrub koleś miał w aukcji że do laguny 3 koło przyjechało i okazuje się że u mnie jest rozstaw srub 5x114,3 i otwór centrujący 66 mm , kolo twierdzi że dojazdówka jest z Lali III teraz sobie tak kombinuję czy laguna na stalówkach nie ma felg 5x108 mm . Moze ktoś ma lagunę na stalówkach i byłby chętny zmierzyć te wymiary .

Jak by co to mam do sprzedania nówkę dojazdówkę do Renaulat 185/55/17 5x108 i otwór centrujący 61 mm czyli chyba wszystkie starsze renaulty

Napisano

Z czego może pasować ? Ma to mniejsze rozniary niż standardowe koło ?

P.s. Czy te zestawy naprawcze coś dają ? Jeśli tak to który kupić ?

zobacz jaki masz wymiar dojazdówkę która u mnie nie pasuje jak by co mogę Ci do 3miasta dostarczyć .

Napisano
  • Autor

Ja Jeszcze nie znalazłem , ale zmierzam wrzucić na trasie duże koło żeby sobie leżało. Chce jakaś wąska żeby nie zajmowała dużo miejsca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.