Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pijane gnojki...

Featured Replies

Napisano

Z powodu weekendu jestem załamany oslabiony.gif

Cały czas , cały rok, codziennie widuje kierowców ścigantów tongue.gif , najczęściej są to ludzie młodzi którzy poruszają sie Astrami, Golfami II ( w większości ) z głośnymi tłumikami . crazy.gif Najgorsza grupa z nich jest ciemna, głupia masa kierowców o rejestracjach NOL, NIL, NOS ect.ect. czyli z małych miejscowości pod Olsztynem crazy.gif

Najgorsze w nich jest to ze nie przestrzegają żadnych przepisów, jada szybko, bez kierunków, agresywnie - bardzo niebezpiecznie. piesc.gif Sa młodzi , zbuntowani i poruszają sie gruchotami. piesc.gif

Najgorsze jest jednak to ze miasto ( po wyrwaniu sie ze swoich wiosek ) traktują jako tor wyścigowy i chyba starają sie udowodnić miastowym jak sie jeździ i jakimi sa frajerami. oslabiony.gif

Dodatkowo w weekend nasz majowy - pozamykane maja sklepy monopolowe u siebie na wioskach wiec po pijaku śmigają ze swoimi wiejskimi dziuniami sick.gif do miasta po nastepne flaszeczki. Niestety mam „przyjemność” to ciągle oglądać przez ostatnie dni. oslabiony.gif

Wczoraj taki szczyl po pijaku - przy nie zapiętych pasach jadąc z paczka wiejskich przyjaciół właśnie w golfie II po wyjściu ze sklepu - przycisnął - pojechał z piskiem co by sie miastowi nauczyli jak sie piszczy gumkami tongue.gif po czym po około 100 metrach nie wyrobił sie na zakręcie 90 stopni i wypierdzielil w latarnie.... piesc.gifpiesc.gif.

Kierowca byl jeszcze w stanie uciekać chociaż chwiał sie na nogach, pasażerowie bez pasów mieli mniej szczęścia... co prawda nikt nie zginał ale nauczkę będą mieli. angryfire.gifangryfire.gif

Gnoje zapominają ze sklepy nie sprzedają tylko alkoholu ale tez słodycze i lody po które masowo przychodzą dzieci z pieniążkiem od mamy. czacha.gif

Na pal gnoja.

* tekst o pijakach i gnojach ; nie o użytkownikach takich aut i o mieszkańcach podmiejskich miejscowości

Napisano

Ale Amerykę odkryłeś... z choinki się urwałeś czy tak się wyżalić chciałeś ? smile.gif Poczytaj sobie gazety to dowiesz się ilu nawalonych idiotów (nawalnonych - grubo przekraczających 0.2) wyłapali na drogach na początku weekendu... gdyby chcieli wszystkich złapać to by im miejsc zabrakło.

Tak, że na dzień dzisiejszy możesz się jedynie wyżalić a jak masz dziecko, to zainteresować się też nim zamiast puszczać samego do sklepu, bo równie dobrze może trafić na pedofila albo zagapić się i wpaść pod prawidłowo jadące auto itp. itd.

A zanim nikt nie zastosuje solidnych i dotkliwych kar, to nic się nie zmieni, poza tym... jak ktoś jeździ po pijaku i ma jechać po pijaku to go żadna kara nie wystraszy.

Napisano

Zabierać auta, a jak kupi sobie nastepne to znowu i tak do usranej. Prawko po 2-3 złapaniu dożywotnio zabierać. Walić kary grzywny żeby ostatni dres musiał sprzedać, obciążać za postawienie nowych latarni. Ewidencja pijanych kierowców uniemożliwiająca zarejestrownie samochodu itp itd.

Ja mam prawko od 16 lat i po łyku piwa nie wsiadam za kołko i nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia dla takiego postepowania (no może ratowanie życia choć i tu nie jestem pewien).

A przede wszystkim nieuchronność kary, znajdzie robotę ma kasę ściagać nawet po 20 latach!!

Napisano

> Zabierać auta, a jak kupi sobie nastepne to znowu i tak do usranej.

> Prawko po 2-3 złapaniu dożywotnio zabierać. Walić kary grzywny

> żeby ostatni dres musiał sprzedać, obciążać za postawienie

> nowych latarni. Ewidencja pijanych kierowców uniemożliwiająca

> zarejestrownie samochodu itp itd.

> Ja mam prawko od 16 lat i po łyku piwa nie wsiadam za kołko i nie ma

> dla mnie żadnego usprawiedliwienia dla takiego postepowania (no

> może ratowanie życia choć i tu nie jestem pewien).

> A przede wszystkim nieuchronność kary, znajdzie robotę ma kasę

> ściagać nawet po 20 latach!!

Odbierać prawko nie po 2 czy 3 razie złapania dup...a na bani. Od razu.Stosować maksymalne przewidziane kary a nie minimalne.Albo minimalne zrobić takie, że obecne maksymalne będa wydawały się małe smile.gif

Napisano

Nie przejmuj sie wszedzie tak jest niestety, nie ma co przydal by siektos kto wierza sam sprawiedliwosc bo policja z takimi kolesiami sobie nie radzi cos ....

Napisano

Mam prostsze rozwiązanie. Od razu z miejsca takiego delikwenta sadzać na 3 - 7 dni aresztu. Na ten czas samochodzik na policyjny parking, a potem wykup. Nie ma pieniędzy? Nie ma samochodzika, a opłaty biją.

Wymyślanie nawet najwyższych kar przy prawdopodobieństwie ich wykonania wynoszącym 0,0000001 nic nie da. Za to wystarczy kara mała, dolegliwa, ale z prawdopodobieństwem wykonania wynoszącym 99%.

Napisano

> Najgorsza

> grupa z nich jest ciemna, głupia masa kierowców o rejestracjach

> NOL, NIL, NOS ect.ect. czyli z małych miejscowości pod Olsztynem

chyba będzie banik

yay.gif

Napisano

> * tekst o pijakach i gnojach ; nie o użytkownikach takich aut i o

> mieszkańcach podmiejskich miejscowości

Sprzeczność sama w sobie. Piszesz o wiejskich i podmiejskich gnojkach, podajesz konkretne marki aut i na końcu zastrzegasz , że nic do nich nie masz. Czyli kierowcy z rej NO to sami święci i nobliwi w aureolach?

Poruszony przez ciebie temat jest faktycznie groźny i godny napiętnowania ale mogłeś go podać w sposób bardziej ogólnie bez obrazania mieszkańców Iławy, Ostródy itp ( tym bardziej ,ze oni też mają sklepy nocne z alkoholem)

czerwona.gif

Napisano

Policja powinna się tym zająć policial.gif

Napisano

Wczoraj widziałem jednego takiego "młodego-gniewnego" w golfie II. Nie mówię, też jestem młodym kierowcom, też zdarza mi się popełniać błędy, ale nigdy takie! Jeżdże dość spokojnie. Jego golfik wylądował pod autobusem (bus jechał najwyżej 30km/h). Gościu chyba myślał, że ma pierwszeństwo, albo, że zdąży (stawiam na pierwsze, a autobus musiał być parę metrów od niego). Następstwa: bok golfa wbity na pół metra, dostał prawie centralnie w prawe drzwi (kierowca autobusu odbił metr w prawo , więcej nie mógł, bo był słup), autobus przeciągnął go jakieś 4-5 metrów, zatrzymał się przed końcem skrzyżowania! Nie wiem co z kierowcą golfa (pewnie tylko trochę pokiereszowany) ale pasażer... erka odjechała na sygnale, ciekawe, czy przeżyje. W tym wszystkim najbardziej współczuje kierowcy autobusu MZK, bo być może zabił (oczywiście nie ze swojej winy!!!) pasażera auta, które wymusiło na nim pierwszeństwo. Takiego szoku się nie zapomina...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.