Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tipo sedan LPG versus Astra IV LPG sedan

Featured Replies

Napisano

B14NETk ma 3krpm przy ca. 140 km/h (6 bieg)

A widzisz, u mnie w AT przy 3krpm jest z tego co pamiętam ok. 155 km/h. Dlatego uważam, że Astra jest genialna na trasy.

W Mamy 301 przy 3krpm na 5tce jest chyba ze 105km/h.

Napisano

I prawidłowo. Niech służy.

Napisz z ciekawości za jakiś czas ile Ci wciąga LPG. U mnie średnia noPb z 23kkm wynosi od wyjechania z salony 9.3l/100km. Byłoby mniej, ale jeździmy mniej tras niż kiedyś i teraz to głównie jazda miejska. A buda ciężka bo to kombi i automat.

U mnie 1,4 LPG, dystans 3,5 kkm po wyjeździe z salonu, średnie spalanie LPG 10,4 km wg komputera. Z tego 95% to jazda w mieście we Wrocku. Dla mnie wynik zadowalający.

Napisano

Jedyny kłopot w tej fabrycznej instalacji Opla to fakt że poniżej -8stopni Celsjusza się wyłącza :facepalm:

Napisano

Jedyny kłopot w tej fabrycznej instalacji Opla to fakt że poniżej -8stopni Celsjusza się wyłącza :facepalm:

Hahaha serio?
Napisano

kolega ma corse D z fabryczną instalacją i nic takiego mu się nie dzieje.

Napisano

kolega ma corse D z fabryczną instalacją i nic takiego mu się nie dzieje.

Moja wypowiedz dotyczy jedynie silnika 1.4T z LPG. Taki jest zapisek w instrukcjach obsługi,a sprzedawcy raczej nie informują o tym klientów. 

Jest wątek o tym na forum merivy. Niedawno znajomi kupili Mokke w takim wydaniu i zobaczymy jak ich instalacja będzie się sprawować.

Napisano

Nie doczytałem nic takiego. A z tego co kojarzę to raz było -8 i jechałem na lpg. Z drugiej strony jaki byłby tego sens, silnik jest nagrzany, więc w jakim celu komp odcinałby gaz?

Edyta: Właśnie zerknąłem do instrukcji i faktycznie piszę:

Przestroga: Układ zasilania LPG działa w temperaturze otoczenia od ok. -8 °C do 100 °C.

Edytowane przez spad

Napisano

Taki jest zapisek w instrukcjach obsługi,a sprzedawcy raczej nie informują o tym klientów. 

No i co z tego że jest zapisek. Każda instalacja sekwencyjna nie przerzuci od razu po odpaleniu na lpg, tylko w momencie jak silnik nabierze odpowiedniej temperatury.

Napisano

Nie doczytałem nic takiego.

jest taka wzmianka :

post-146081-0-23037000-1482924042_thumb.jpg

ale pisze też coś takiego:

post-146081-0-84138700-1482924060_thumb.jpg

czyli to co pisałem wcześniej, musi spełnić pewne warunki żeby przełączyło na lpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.