Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnika dachowy - kwadratowy - osłona

Featured Replies

Napisano

Panowie posiadłem Ci ja bagażnik do mojej terenooofki. Belki o przekroju kwarata wiec odrobinkę dają głos w trakcie jazdy. I tu moje pytanie o osłonkę aerodynamiczną.

foto zapożyczone z neta:

pol_pm_Bagaznik-dachowy-Whispbar-Flush-n

1. takowa specjalnie do modelu CRUZE http://bagazniki.net.pl/cruz-spojler-105cm-poprawiajacy-wlasciwosci-aerodynamiczne-montaz-belkach-przekroju-35x35mm-120cm-p-4937.html

2. lub taka bardziej "dojechana" - nie powiem że mi się bardziej widzi bo latem jak zamontuje szyny na rowery to i szyny schowa. Oczywiście robiona na wymiar tzn szerokość i wysokość uwzględniająca moje potrzeby. Cena podobna.

https://www.olx.pl/oferta/owiewka-bagaznika-dachowego-fairing-CID5-IDciWHp.html

Ktos z szanownego grona użytkował / jest w trakcie posiadania którejś wersji/ jakieś spostrzeżenia?

Edytowane przez AxiT

Napisano

Panowie posiadłem Ci ja bagażnik do mojej terenooofki. Belki o przekroju kwarata wiec odrobinkę dają głos w trakcie jazdy. I tu moje pytanie o osłonkę aerodynamiczną.

foto zapożyczone z neta:

pol_pm_Bagaznik-dachowy-Whispbar-Flush-n

1. takowa specjalnie do modelu CRUZE http://bagazniki.net.pl/cruz-spojler-105cm-poprawiajacy-wlasciwosci-aerodynamiczne-montaz-belkach-przekroju-35x35mm-120cm-p-4937.html

2. lub taka bardziej "dojechana" - nie powiem że mi się bardziej widzi bo latem jak zamontuje szyny na rowery to i szyny schowa. Oczywiście robiona na wymiar tzn szerokość i wysokość uwzględniająca moje potrzeby. Cena podobna.

https://www.olx.pl/oferta/owiewka-bagaznika-dachowego-fairing-CID5-IDciWHp.html

Ktos z szanownego grona użytkował / jest w trakcie posiadania którejś wersji/ jakieś spostrzeżenia?

ja bym podgłośnił radio

nie masz pewności żę z ofiefko będzie ciszej....

imo przerost formy nad treścią

Napisano

Nie widzę sensu montowania tego. Po pierwsze osłonka nie przeniesie całego strumienia powietrza nad belkę, po drugie zawirowanie ze belką wpadnie w drugą belkę i nadal będzie hałasowało. Albo ściągać belki, albo olać.

Napisano

foto zapożyczone z neta:

Belka hałasuje, a rower na niej już nie?   :hmm:

Sam mam belki o przekroju elispoidalnym i też je słyszę...

Napisano

Koledze chodzi chyba o hałasowanie samych belek bez boxa, rowerów itp.Jesli masz możliwość to "pojeździj" nimi na relingach w przód i tyl.U mnie jest ciszej jak są cofnięte maksymalnie do tylu (oczywiście w ramach puntow nazwany je konstrukcyjnych).

A te wszystkie oslony to raczej psu na bude będą.

Napisano

Z obserwacji lokalnego ruchu samochodowego, uwazam ze specami od wszelkiej masci oslon, owiewek i innego plastikowego badziewia na autach sa Bialorusini.

Jak juz musisz cos czepiac to moze popatrz w necie na bialoruskich stronach.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Sam profil kwadratowy halasuje? Może uchwyty. Miałem aerodynamiczny noname z rowkiem T i bardziej halasowaly od innego.bagażnika z profilem kwadratowym.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Koledze chodzi chyba o hałasowanie samych belek bez boxa, rowerów itp.Jesli masz możliwość to "pojeździj" nimi na relingach w przód i tyl.U mnie jest ciszej jak są cofnięte maksymalnie do tylu (oczywiście w ramach puntow nazwany je konstrukcyjnych).

A te wszystkie oslony to raczej psu na bude będą.

U mnie mocowanie jest stałe więc w innym miejscu niż przewiduje producent nie da rady.

Napisano
  • Autor

Z obserwacji lokalnego ruchu samochodowego, uwazam ze specami od wszelkiej masci oslon, owiewek i innego plastikowego badziewia na autach sa Bialorusini.

Jak juz musisz cos czepiac to moze popatrz w necie na bialoruskich stronach.

Oj z rosyjskim / białoruskim jestem na bakier więc jak znasz i możesz to podeślij jakąś stronkę.

Napisano

Czy w tych belkach nie masz przypadkiem rynienek do wpuszczenia śrub do przykręcenia bagażnika rowerowego czy boksa ?

Miałem Astrę z oryginalnymi Oplowskimi belkami i miały takie rynienki. Na pusto gwizdało to niemiłosiernie. Jedną opcją było wsunięcie czegoś do środka ( pianka itp ) lub zaklejenie od góry taśmą typu MC Gywer.

Po zamontowaniu czegoś na te belki gwizdanie ustało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.