Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lubię Lacetona - chwal watek

Featured Replies

Napisano

Lubię Lacetti za to że się tanio i nie zbyt często psuje.

Od dłuższego czasu zbierałem się aby zrobić zawiechę z przodu. W końcu zakupiłem poduszki górnego mocowania amortyzatorów i oddałem do mechanika.

Dzisiaj odebrałem auto i wreszcie się miło prowadzi.

Zrobione było u wiejskiego mechanika:

-wymiana poduszki górnego mocowania amortyzatorów

- 2 łączniki stabilizatora

-filtr + olej GM, filtr kabinowy

-ustawiona geometria

- wykasowane błędy AirBag

I uważam, że zapłaciłem całkiem przyzwoitą cenę za tą usługę - wyszło 390 zł u mechanika + zakupione wcześniej poduszki 70zł

Została mi jeszcze do wymiany chyba listwa wtryskowa bo strasznie dużo pali lpg i nie idzie go wyregulować.

Miałem sprzedać Lacetti bo żona marudziła, ze chce coś mniejszego, ale jakoś mi go szkoda i jakiś czas musi jeszcze u mnie pojeździć

Edytowane przez robciolas

Napisano

Laceton to zajebiste auto. Ojciec chciał ode mnie go odkupić a ja żebym se kupił coś innego. Po rekonansie okazuje się , że nie ma niczego młodszego , tej samej wielkości i tak bardzo bezawaryjnego . Tak na prawdę , to kupiłbym jakegoś Hb dla baby do jeżdżenia na zakupy.

Najlepsze i najmniej awaryjne auto jakie miałem , zaraz po lanosie.

Edytowane przez jacek76

Napisano

Lacetti to całkowicie bezawaryjny samochód. Mam go już 6 lat (jako drugi właściciel) i nic mi się nie zepsuło. Tylko normalne wymiany eksploatacyjne.

Napisano
  • Autor

Lacetti to całkowicie bezawaryjny samochód. Mam go już 6 lat (jako drugi właściciel) i nic mi się nie zepsuło. Tylko normalne wymiany eksploatacyjne.

Oraz tanie w swojej klasie i roczniku, jak również nie doceniane przez innych - i bardzo dobrze bo za stosunkowo niewielką $$$ można go kupić.

Już 2 osoby ze znajomych namówiłem na Lacetti i każdy zadowolony. Ostatnio namawiałem i trzecią ale wybrał skodę fabię combi     :nie_wiem:   jakoś miał złe doświadczenia z Daewoo......Matizem a raczej z mechanikami.

Edytowane przez robciolas

Napisano

To i ja też dołączę się do chwal wątka pt. Laczek :oki:  :ok:

Napisano

Oraz tanie w swojej klasie i roczniku, jak również nie doceniane przez innych - i bardzo dobrze bo za stosunkowo niewielką $$$ można go kupić.

To też jest paradoksalnie wada. Moje lacetti jest warte z 11 tys. Żeby je zastąpić młodszym autem od pierwszego właściciela oferującego więcej (jakość osiągi, wyposażenia) niż lacetti trzeba wydać przynajmniej 30 tys.   :facepalm:

Więc następne będzie nowe, bo wydanie 30 plus pakiet startowy, ryzyko i mój czas jest już blisko cenowo nowego taniego kompakta albo dobrze wyposażonej klasy B która rozmiarem już jest jak lacetti HB.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.