Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti - czasami nie odpala

Featured Replies

Napisano

Tak upierdliwa sytuacja - lacetti czasami nie chce zapalić, częściej na zimnym niż na ciepłym silniku, tak jak by była odcinka zapłonu na świece? Jak poruszam kluczykiem w stacyjce to załapie i zapali. Coś się dzieje z immobilizerem? Ze 2 lata temu spalił się kabelek, który idzie od stacyjki do brzęczyka od świateł - został on odłączony. Po podłączeniu do komputera LPG program wypluwa błąd - Niestabilny sygnał stacyjki.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor
Dnia 1.02.2017 o 14:19, rwIcIk napisał:

Trzeba by się dobrać do kostki z tyłu stacyjki.

Ale nie wiem czy to jest rozbieralne - część elektryczna powinna chyba jakoś się odłączyć od części mechanicznej.

A może za takie objawy odpowiada słaba bateria w pilocie?

Zrobiłem mały eksperyment. Jak mi nie chce odpalić na kluczyku z pilotem od centralnego to biorę zapas i odpala.

Napisano
Dnia 4.04.2017 o 13:50, robciolas napisał:

Zrobiłem mały eksperyment. Jak mi nie chce odpalić na kluczyku z pilotem od centralnego to biorę zapas i odpala.

Nie dowiesz się dopóki nie wymienisz ;)

Napisano

Bez baterii w pilocie niby nie odpali?

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ale kręci, i tak jakby zapłon odcięło ? Ale przy drugim kręceniu już pali ok? 

Jeśli na te pytania odpowiesz dwa razy tak to do wymiany masz czujnik położenia wałka rozrząsu :) i nie kombinuj z zamiennikami, tylko oryginał z potaka albo JML

Napisano
  • Autor
31 minut temu, SebaSRS napisał:

Ale kręci, i tak jakby zapłon odcięło ? Ale przy drugim kręceniu już pali ok? 

Jeśli na te pytania odpowiesz dwa razy tak to do wymiany masz czujnik położenia wałka rozrząsu :) i nie kombinuj z zamiennikami, tylko oryginał z potaka albo JML

Jak nie odpala to nie odpala, ani za 2,3,4,5 entym razem. Czasami pomaga poruszanie kluczykiem w stacyjce, a czasami nie, dopiero odpali po dłuższym czasie.

Teraz jeździ się z dwoma kluczykami, jak nie odpali na jednym to odpala na zapasowym. Zmienię baterię w kluczyku z pilotem i się zobaczy (zapasowy jest bez pilota i w nim chyba nie ma baterii)

• 3 tygodnie później...
Napisano
Dnia 9.04.2017 o 12:09, robciolas napisał:

Jak nie odpala to nie odpala, ani za 2,3,4,5 entym razem. Czasami pomaga poruszanie kluczykiem w stacyjce, a czasami nie, dopiero odpali po dłuższym czasie.

Teraz jeździ się z dwoma kluczykami, jak nie odpali na jednym to odpala na zapasowym. Zmienię baterię w kluczyku z pilotem i się zobaczy (zapasowy jest bez pilota i w nim chyba nie ma baterii)

Bateria w kluczyku nie ma nic wspólnego z odpalaniem auta. Wymiana baterii poprawi jedynie komunikację przy otwieraniu i zamykaniu auta z pilota. Do sprawdzenia antenka immo przy stacyjce i sama stacyjka (część elektryczna) - to na początek.

Edytowane przez piohol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.