Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zrób (kup) to sam - latarka

Featured Replies

Napisano

Byłem już na forum www.swiatelka.pl, ale tam są profesjonaliści, którzy polecają produkty z wysokiej półki - niezaprzeczalnie bardzo dobrej jakości, lecz chwilowo są one poza moim zasięgiem. Nie znam się na latarkach i dlatego dziwi mnie ogromny rozrzut cenowy za zbliżone (wg opisów chociażby na alle...) parametry latarek. Jak do tej pory jestem użytkownikiem latarek marketowych za kilkadziesiąt złotych i rozeznania w temacie u mnie brak. Kiedyś byłem zachwycony latarką wyposażonej w żarówkę samochodową H1, ładowanej z sieci, której zasięg dochodził do 1000 metrów. Potrzebuję latarki o jak największym zasięgu (mieszkam na wsi i lubię sprawdzić, czy nikt mi w nocy nie chodzi po posesji :] ), ładowanej sieciowo. Czy rzeczywiście taka latarka: http://allegro.pl/bailong-latarka-szperacz-policyjna-cree-xm-l3-u3-i6370789823.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=200454 jest niewiele warta (chodzi o firmę Bailong, jeśli odnośnik nie będzie działać)? Jaki jest rzeczywisty zasięg/żywotność tego typu latarek? Czy w razie awarii akumulatorki można wymienić na lepsze jakościowo (wiąże się to z zakupem odrębnej ładowarki)? Czy nie warto zwracać uwagi na tego rodzaju produkty?

Napisano

Qrcze ciężko mi temat tej latarki coś powiedzieć ale kiedyś kolega namówił mnie na Olight S10R Baton i powiem, że nie żałuje wydanych złociszy. Też szukałem czegoś tańszego ale w gruncie rzeczy jak już coś namierzyłem to nigdzie nie było wiarygodnych opinii na temat danej latarki (podobnie jak w Twoim przypadku)

Używana jest już ponad rok i spoko daje radę. Do tego jest mała i poręczna - ma klipsa za którego można ja przypiąć np do daszka czapki, magnes co pozwala zamocować do czegoś metalowego i uwolnić ręce np przy samochodzie. Rower, ryby, las - zdaje egzamin bardzo dobrze. Chyba, że potrzebujesz rzeczywiście czegoś większego co by przy okazji w łeb kogoś walnąć :phi:

Napisano

@yanek nie wiem jak dużą posesję masz i jakiego realnie zasięgu potrzebujesz, ale na jesieni ściągnąłem sobie z PRC coś podobnego do tej https://www.aliexpress.com/item/DIU-Mini-2500LM-5Mode-CREE-XML-T6-LED-Adjustable-Focus-Flashlight-Torch-Light/32654171545.html i robi robotę niesamowicie. Do tego potrzebujesz aku 18650 i ładowarki.

Jak poszukasz na ali to znajdziesz też zdecydowanie mocniejsze i większe szperacze, z dobrymi diodami to są świetne rzeczy, ale cenowo robi się niefajnie.

Napisano

Jeśli szukasz też latarki na czoło to polecam Boruit 

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5012666709

używałem jej na rybach, przy święceniu na wszystkie trzy ledy bezproblemu strumień światła było widać na drugim brzegu  ~500m. Na akumulatorkach wytrzymała mi 8h ale używając tylko tych bocznych "latarek".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.