Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zanik mocy...

Featured Replies

Napisano

więc tak - przełączył się na gaz i obroty lecą do zera. Albo jedzie, jedzie i nagle inst. reaguje jakby gazu brakło (dokładnie ten efekt)

Z tym przełączaniem - za 25 razem przejdzie (potem efekt jak wyżej). Byłby to efekt padającego reduktora (możliwe, zrobił ponad 150 kkm) czy jakiś problem z elektryką w leciwym pojeździe? Punkty masowe? Bezpieczniki? (Efektem byłoby tu jednak raczej przechodzenie samorzutne na benzynę)

Benzyna - bez problemu. Inst. II gen. Leonardo Pro Elipgazu. (W dwunastoletniej karierze efektu tego NIGDY nie było. Nie przypomina padu cewki zapłonowej.  ) 

Napisano

150 kkm na reduktorze - jest od czego zacząć. Właściwie to o jakieś 50-70 kkm za dużo ... Nie było wcześniej żadnych problemów? Miałem kilka aut na gaz i do 100 kkm dociągnęła tylko Tomasetto Alaska. Reszta góra 60-70 kkm. Twarde membrany i zasyfiony środek mogą powodować przypadkowe problemy ...

Napisano

U mnie AT09 równe 100kkm i dalej jeździ w sekwencji. Zaczyna cieknąć z kolanka wody, dlatego przymierzam się do wymiany całego właśnie z względu na przebieg.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Poprzednia Vega100Hp też zrobił 170 kkm. W drugim lanosie jest chyba jakieś lovato i zrobił tenże parownik ponad 200 kkm

Objawy z posta 1. wskazują na zużyty reduktor.

Napisano
Dnia 2.02.2017 o 17:32, wawo napisał:

więc tak - przełączył się na gaz i obroty lecą do zera. Albo jedzie, jedzie i nagle inst. reaguje jakby gazu brakło (dokładnie ten efekt)

Z tym przełączaniem - za 25 razem przejdzie (potem efekt jak wyżej). Byłby to efekt padającego reduktora (możliwe, zrobił ponad 150 kkm) czy jakiś problem z elektryką w leciwym pojeździe? Punkty masowe? Bezpieczniki? (Efektem byłoby tu jednak raczej przechodzenie samorzutne na benzynę)

Benzyna - bez problemu. Inst. II gen. Leonardo Pro Elipgazu. (W dwunastoletniej karierze efektu tego NIGDY nie było. Nie przypomina padu cewki zapłonowej.  ) 

Ja się specjalnie nie znam (pierwsze auto na gazie), ale przerabiałem podobny problem i wymiana wtryskiwaczy i świec zaradziła.

Napisano
Dnia 12.02.2017 o 20:33, steyr napisał:

Tutaj mowa o instalacji II generacji.

Ja (jak już pisałem) się nie znam. Instalację miałem montowaną w ubiegłym roku. a której jest generacji :(

Napisano
Ja (jak już pisałem) się nie znam. Instalację miałem montowaną w ubiegłym roku. a której jest generacji [emoji20]

I po roku wtryski były do wymiany?

Wysłane z Moto X Play

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.