Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Microcar

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś doświadczenia z tego typu pojazdami? Jak wygląda sprawa z zaopatrzeniem w części, te mechaniczne jak i karoseryjne - szyby, światła, inne duperelki? Jak z trwałością? Czy przebieg powiedzmy 50kkm oznacza, że jest to pojazd nadający się do zepchnięcia ze skarpy do Odry, czy da się czymś takim jeszcze pojeździć?

Niewiele tego na drogach, sam osobiście kojarzę 3 czy 4 przypadki zauważenia takiego pojazdu w ruchu. Podejrzewam, że jest to kwestia ceny - kosztują tyle, że nawet używki nie są konkurencyjne wobec "prawdziwych" aut. Na jaką markę zwrócić uwagę przy fanaberii kupowania takiego wozidła?

Napisano

A jaki konkretnie masz na myśli znaczy z jakim silnikiem

Jeśli chodzi o diesle to faktycznie naprawa tania nie będzie a i z częściami kłopot...

Jak tylko jest możliwość to robić PJ i kupić cokolwiek a i tak będzie lepsze od tego micro ;]

Napisano
2 godziny temu, Markin napisał:

Ma ktoś doświadczenia z tego typu pojazdami? Jak wygląda sprawa z zaopatrzeniem w części, te mechaniczne jak i karoseryjne - szyby, światła, inne duperelki? Jak z trwałością? Czy przebieg powiedzmy 50kkm oznacza, że jest to pojazd nadający się do zepchnięcia ze skarpy do Odry, czy da się czymś takim jeszcze pojeździć?

Niewiele tego na drogach, sam osobiście kojarzę 3 czy 4 przypadki zauważenia takiego pojazdu w ruchu. Podejrzewam, że jest to kwestia ceny - kosztują tyle, że nawet używki nie są konkurencyjne wobec "prawdziwych" aut. Na jaką markę zwrócić uwagę przy fanaberii kupowania takiego wozidła?

Na parkingu u mnie pod blokiem stoi takie coś: Chatenet. Jeździ tym jakiś młodzian. Samo auto wygląda imho tragicznie, jakoś tak to zaprojektowali, że szpary wyglądają na pierwszy rzut oka jakby maska, albo drzwi były niedomknięte.

Kiedyś jak odpalił to cudo to myślałem, że mi się cały układ wylotowy urwał, taką to ma "aksamitną" pracę.

Spojrzałem do netu a tam cena za nowego - ponad 40kzł :O

Napisano

Jeździ takim czymś (Axiam) dwóch meneli :phi: do roboty przy jakimś żelastwie w wynajętej hali koło naszej. Zawsze jak ich widzę zastanawiam się dlaczego nie Tico, Polo, Corsa, Fiesta ;], ale nie wnikam - pewnie prawo jazdy mają już dawno za sobą :ziew: :hehe:. Ale to działa - wsiadają, odpalają, ruszają i jadą :ok:. W korku stoją równo miedzy Audi i Superbami prezesów :phi:.

Napisano

Nie mam doświadczenia w temacie tego autka ale ja bym zabronił poruszania się czymś takim na drogach. Dla mnie stwarza to większe zagrożenie na drodze niż nie jeden przekraczający prędkość.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, volf6 napisał:

A jaki konkretnie masz na myśli znaczy z jakim silnikiem

Jeśli chodzi o diesle to faktycznie naprawa tania nie będzie a i z częściami kłopot...

Jak tylko jest możliwość to robić PJ i kupić cokolwiek a i tak będzie lepsze od tego micro ;]

Widzisz, one mają jedną zasadniczą zaletę: prawnie są traktowane mnie-więcej jak skutery, co umożliwia - po zrobieniu odpowiednich uprawnień - poruszanie się młodzieży poniżej 18 roku życia. A ma to dla mnie dosyć duże znaczenie, żeby młody mógł sam dojeżdżać z kumplem na treningi, a jest tego 5-6 w tygodniu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.