Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik :(

Featured Replies

Napisano

Dopadła mnie awaria rozrusznika. Auto zanim odpali wydaje z siebie odgłos młynka do kawy, rozrusznik zazębia za drugim, trzecim razem, każdego dnia niestety coraz gorzej. Zastanawiam się jaki jest dostęp do rozrusznika w Cromie? Kusi mnie wymiana samemu, bo jeden mechanik sobie pojechał na wakacje, a drugi nie tyka elektryki (choć w sumie to żadna elektryka przecież). 

Napisano

Jeżeli słyszysz "młynek do kawy" to dobrze, bo rozrusznik masz sprawny. Do wymiany będzie tylko bendix, czyli układ zazębiający rozrusznik z kołem zamachowym a to są dużo mniejsze koszty niż regeneracja rozrusznika, chociaż jak już rozrusznik będzie zdjęty to warto go przeglądnąć.

Napisano
  • Autor
Jeżeli słyszysz "młynek do kawy" to dobrze, bo rozrusznik masz sprawny. Do wymiany będzie tylko bendix, czyli układ zazębiający rozrusznik z kołem zamachowym a to są dużo mniejsze koszty niż regeneracja rozrusznika, chociaż jak już rozrusznik będzie zdjęty to warto go przeglądnąć.

Dzięki, a jak z dostępem wygląda?

Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka

Napisano

a jaki masz silnik, różnie z dostępem.

jesli masz 2,4 to troche ciasno. Ok 4 godz wyciągałem, bez kanału, robiłem to pierwszy raz. Teraz poszłoby mi szybciej.

nie wiem jak w pozostałych silnikach

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, maka131 napisał:

a jaki masz silnik, różnie z dostępem.

jesli masz 2,4 to troche ciasno. Ok 4 godz wyciągałem, bez kanału, robiłem to pierwszy raz. Teraz poszłoby mi szybciej.

nie wiem jak w pozostałych silnikach

najpopularniejszy, czyli 1.9

pewnie z dostępem podobnie, więc raczej odpuszczam i zlecam mechanikowi, tym bardziej, że miejsca w garażu niewiele. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.