Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW G310R i G310GS

Featured Replies

Napisano

Macie jakieś opinie i przemyślenia dotyczące tych modeli jako pierwszego motocykla?

Chcę kupić dwie sztuki, więc taka parka wydaje się całkiem nieźle uzupełniać.

Zastosowanie to dojazdy do pracy i weekendowe krótkie wypady. 

Jakieś inne propozycje?

Edytowane przez gustuff

Napisano

Rozmawiałem z kolegą z BMW o 310R (nie było jeszcze wtedy GS), porównywali to z MT07 i... zdecydowanie byli za BMW, mimo, ze mocno chwalili Yamahę. Jak na dojazdy i wypady to brałbym GS z racji większej ochrony przed wiatrem i możliwości bagażowych. Ogólnie, coraz bardziej mi się podobają takie małe, lekkie nie za mocne maszyny. 

Napisano

Z ciekawości zapytam, jakiego stanowiska spodziewałeś się po "koledze z BMW"? Że poleci Yamahę? ;]

Napisano
1 godzinę temu, MisiekWAW napisał:

Z ciekawości zapytam, jakiego stanowiska spodziewałeś się po "koledze z BMW"? Że poleci Yamahę? ;]

Nie, to nie taki kolega :)  To prywatna opinia, nie nakaz BMW :) 

Nie widziałem tego na żywo, tym bardziej nie jeździłem, ale on był na testach i jak to określił, moto sprawia wrażenie większego i mocnijeszego niż jest w rzeczywistości, brzmi fajnie, jedzie fajnie i dobrze jest wykonany jak na nie niemiecka fabrykę

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, Olas1 napisał:

Jak na dojazdy i wypady to brałbym GS z racji większej ochrony przed wiatrem i możliwości bagażowych. 

Coś w tym jest. Ale od małego mi w głowie siedzi, że naked to fajna sprawa ;)

W sumie wiele zależy od tego czy mi się uda kupić nowy dom czy nie, bo wtedy zwiększy mi się odległość z 4km do 25km, 

więc R siłą rzeczy zostanie skreślony. Inna sprawa to kiedy GS będzie w sprzedaży (niby 2017) i za ile. 

Napisano

Wróciłem z targów moto i pytałem o 310tki. Gość powiedział, że mają problemu z homologacją i że w sprzedaży pojawi się najwcześniej w czerwcu... 

Nawet ich nie pokazali na targach, zero informacji, zero ulotek. 

Napisano
  • Autor

Dzięki, że pamiętałeś o temacie. 

Jeżeli w czerwcu to dla mnie OK, pytanie ile czasu będzie trwało realizowanie zamówienia. 

Nawet R-ki nie było? Myślałem, że już można ją kupić.

Napisano

R też nie było. Wycofali wszystkie zamówienia. Gość, nie wiedział co konkretnie jest nie tak, ale moto nie ma w Europie homologacji i nie może być sprzedawane.

W ten "czerwiec" to też nie wiadomo czy trafią... 

Napisano
  • Autor

Ale wtopa

Napisano
2 godziny temu, Olas1 napisał:

R też nie było. Wycofali wszystkie zamówienia. Gość, nie wiedział co konkretnie jest nie tak, ale moto nie ma w Europie homologacji i nie może być sprzedawane.

W ten "czerwiec" to też nie wiadomo czy trafią... 

Ja z kolei na Expo zapytalem w jakiej cenie bedzie ten G 310R - gosc mowil ze 20k PLN ale pozyjemy zobaczymy - wydaje sie mi sie to troche za tanio jak na BMW.

Napisano
5 godzin temu, gustuff napisał:

W konfiguratorze jest za 20 kPLN: https://konfigurator.bmw-motorrad.de/index_pl_PL.html#/modelfinder

W niemieckim też około 4,5 kEUR. 

w USA 

2017 MSRP starting at $4,750 (including ABS)

http://www.bmwmotorcycles.com/us/en/index.html?content=http://www.bmwmotorcycles.com/us/en/bike/urban/2015/g310r/g310r_overview.html&notrack=1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.