Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Sorento 2.4

Featured Replies

Napisano

Witam. Posiadam Kia Sorento 2.4 w benzynie 2003 rok. Spala mi około 0,5 litra oleju na 1000 km i chciałbym sie doradzić czy jest to prawidłowe spalanie,czy poprostu coś sie dzieje z silnikiem? 

Napisano

Zajrzyj do serwisówki, w wielu modelach mimo, że nam się to nie podoba jest to normalny proces, który należy zaakceptować.

Napisano

Raczej nie jest to normalne, ale może się mieścić w normie producenta:ok:

Napisano
  • Autor

ogólnie silinik z zewnatrz jest czysty.. mam ją od nie dawna, dlatego szukam porady zanim oddam do mechanika,żeby sprawdził pierścienie itd.

Napisano
10 minut temu, pawel napisał:

ogólnie silinik z zewnatrz jest czysty.. mam ją od nie dawna, dlatego szukam porady zanim oddam do mechanika,żeby sprawdził pierścienie itd.

To jest czesta przypadlosc w tym silniku. Silnik malo popularny wiec ja bym sie za rozbieranie nie bral. Szybciej kupic z demontazu taki co na gazie nie latal.

Napisano
  • Autor

w tym sęk ,że nie latała wcześniej na gazie ,gaz montowałem dopiero po kupnie

czyli jaki olej polecasz?

Napisano
7 minut temu, pawel napisał:

czyli jaki olej polecasz?

Spróbuj Valvoline, tylko nie najtańszy z aukcji w internecie, tylko z warsztatu co ma certyfikat od Valvoline. Słyszałem opinie mechaników, że samochody sporo mniej go pobierają. Jeśli nie pomoże-lej Lotosa za 45zł/4l i nie rozbieraj silnika, jak suchy i nic więcej się nie dzieje.

Sprawdź na zimnym jak odpalasz czy zostawia niebieską chmurkę, jeśli tak, to uszczelniacze winne (wymienić można bez ściągania głowicy w dobrej cenie), jeśli nie-to będzie wina pierścieni i imho szkoda walki, bo zapewne nie ganiasz nią po 50 tys/rok by te dolewki jakoś były drażniące i częste.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.