Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzony komputer, wiązka 1.4 16V

Featured Replies

Napisano

Witam, tyle czasu nic się ze stilonem nie działu a tu masz..... Niedziela 35km do domu, deszcz a stilo dostało focha - check engine z początku, potem tryb awaryjny, skończyło się na holowaniu przez kumpla. Oczywiście w samochodzie wszystko poza obd także dopiero dzisiał sprawdziłem co go boli, a tu całe litanie:

Po wyczyszczeniu zostało tylko/aż:

I teraz jestem w kropce wszystko na raz się na bank nie zepsuło.... Zatem albo komp, albo wiązka, albo masa, albo wtyczki. W komorze silnika wszystkie wtyczki psiknięte kontaktem wyczyszczone - zero reakcji. Pozostaje mi jeszcze rozpięcie i wyczyszenie wtyczek od body w środku samochodu i pewnie przeczyszczenie masy. Spotkał się ktoś kiedyś z czyms takim?

Napisano
  • Autor

Załączam zakubione screeny ;)

Litanie:

litanie.png

Po wyczyszczeniu:

wyczyszone.png

Edytowane przez diabllos

Napisano

Kolego myślę że magiczna skrzynka pod maską dostała wilgoci zasniedziala i takie masz cyrki. Generalnie od tego bym zaczął... Od rozkręcania i wyczyszczenia porządnie plus sprawdzenie masy silnik - Buda na skrzyni biegów. 

Edytowane przez HARDTECHNO

Napisano
  • Autor

We wtorek sprawdziłem i wyczyściłem masy na silniku koło kompa, wszędzie pełne przejście. Błędy jak były tak były.

Dzisiaj z rana sprawdziłem czy może przypadkiem kable od czujnika położenia wału mają przejście (B10 i B42 we wtyczce od kompa - jakby się komuś przydało). Przejście jest, sam czujnik około 850 Ohm czyli w granicy. Zrezygnowany kasuję po raz kolejny błędy odpalam i magia czasu, magia ekranu, magia...... Błędów brak silnik odpala, przejechałem kawałek wszystko śmiga. Wniosek - jak Koledzy mówiliście gdzieś wilgoć się dostaje i się cuda dzieją...

W weekend rozbiorę jeszcze skrzynkę bezpieczników tą pod maską i pewnie sprawdzę tą wiązkę co nadkolem idzie może tam gdzieś coś się przetarło i cuduje...

Teraz jeszcze mnie w sumie naszło, że z pół roku temu zniknęło mi napięcie na lewej lampie (mijania), nie udało mi się znaleźć gdzie się urwało i w końcu położyłem nowy kabel. Ciekawe czy przypadkiem to co się teraz stało nie jest tego pokłosiem. Nie orientujecie się może jak ten kabel idzie? 

No i oczywiście dzięki za poprzednie sugestie! :piwko:

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Niestety czasu zabrakło a pod chmurką nie dało rady ogarnąć. Oddałem do zrobienia :(

Okazało się że wiązka co znajduje się koło nadkola zaraz pod podstawą akumulatora (przez która defakto jest przyciśnięata) była przetarta. Co ciekaw z wierzu tego nie było widać dopiero po rozcięciu okazało się, że znalazł się nadpalony kabel od świateł mijania i parę innych przypieczonych cudaków. Wycięli wstawili nowe zaizolowali elegancko także teraz tylko jeździć :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.