Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pirelli Diablo czy Metzeler Roadtec Z6 ??

Featured Replies

Napisano

Moja babcia Kawasaki domaga się wymiany opon. Nie ukrywam, że kieruję się ceną, czyli szukam nowych ale tanich opon. Moja jazda to 90% miasto, dojazdy do pracy...czasem w koło komina weekendowo zrobię ze 100-150km. Na tor się nie wybieram, nie schodzę na kolano żeby szlifować podnóżki. Mam już swoje lata, więc na gumie też nie latam :phi:.

Sprawdziłem, co taniego mogę mieć w rozmiarze 120/70/17 i 180/55/17 - najtańsze są właśnie te wymienione w tytule - z przesyłką poniżej 500zł za komplet. Które zamówić i dlaczego? A może to jeden pies i brać cokolwiek? 

Napisano

To są zasadniczo te same opony, zaprojektowane chyba z ponad dekade temu

Na Twoim miejscu szukałbym Pirelli Angel - mialem i fajna oponka

Napisano
16 godzin temu, zet napisał:

Na Twoim miejscu szukałbym Pirelli Angel - mialem i fajna oponka

Kolega właśnie taką zakupił do swojego suzuki GS 500 i jest zadowolony (na tej aukcji)

Napisano

ja mogę jedynie napisać tyle, że jak dotąd przejechałem na pirelli diablo (ta najbardziej podstawowa wersja, bez dodatków w nazwie) w identycznych rozmiarach jak Twoje jakieś 5-6kkm (założyłem nowe na Alpy) i się dzielnie trzymają :) jakoś nic na plus ani minus nie napiszę, bo jestem zupełnie niedoświadczonym motorniczym. widać, że w kwestii trwałości w rekreacyjnej jeździe są OK, bieżnika jeszcze zostało hohoho. 

Napisano
  • Autor

Ja generalnie doświadczenia też nie mam wielkiego, niby jeżdżę od dawna, ale km nie robię dużo. Nie jeżdżę też ekstremalnie, nie schodzę aż tak bardzo na kolano, żeby drzeć podnóżki, więc i opon nie potrzebuję topowych. Dzięki za opinie - poczytałem też inne fora i generalnie chyba zdecyduję się na pirelli diablo. 

Napisano

w sv mialem diablo z tylu. do Katany zalozylem Metzlery teraz...

nic nie moge napisac. diablo zachowywal sie ok. przód mialem jakis inny - i do niego na mokrym mam zastrzezenia....

metzlery kupilem ze wzgledu na to ze maja dość retro bieżnik... pasują do projektu, a jednoczesnie to generalnie nowoczesny kapeć :) ale jeszcze nie ochrzczone w trasie.

brałbym dowolne bez wahania. do kulania na spokojnie na pewno dadzą radę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.