Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stojak na qfiatek se machnąłem.

Featured Replies

Napisano

Tak to jest jak dzieciaki za dużo grają w Minecraft a Ty się przyglądasz z boku.

Pierwotnie miała być donica (może będzie) a z boku wstawki z drewna (polakierowane i schnie), jednak gdy próbowałem włożyć podstawkę a potem kwiata w doniczce stwierdziłem, że to trochę lypa i na razie zrobiłem tylko spód z deseczek (miała być blacha ale tak IMO lepiej wygląda przy otwartych bokach).

Tak więc ten tego...Może być stojak na kwiatek może być stojak na świeczkę, nie mam pojęcia czy pomysł jest oryginalny czy nie, mam nadzieję że oryginalny jest.

Tak to wygląda na tą chwilę. Pomysł prosty, ale nieco czasu zeszło (a na co nie schodzi?)

Jak się podoba (szczerze bez wazeliny)?

projekt_etap4.jpg.00cf0e9275f5f0c25e354982172144a2.jpg

Napisano

Bravo Ty! :P

A swoją drogą - ładny habaź. ;)

Edytowane przez kenickie

Napisano
39 minut temu, Cinek napisał:

Może być stojak na kwiatek może być stojak na świeczkę,

Takie skrzyżowanie taboretu bez blatu z przenośną toaletą... :phi:    :hehe:     ;)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, romano11 napisał:

Takie skrzyżowanie taboretu bez blatu z przenośną toaletą... :phi:    :hehe:     ;)

;l;l;l no tak - kwintesencja AK :hehe:

Napisano
5 minut temu, romano11 napisał:

Ale sam potem wynosisz tę cuchnącą palmę... czy tam dracenę. ;)

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, kenickie napisał:

Ale sam potem wynosisz tę cuchnącą palmę... czy tam dracenę. ;)

Też nie wiem co to jest, wiem tylko że roślina. :]

Napisano

Fajne, tylko ten obrusik na stole nie za bardzo ;]

Edytowane przez skodan

Napisano
  • Autor

Nie mi znać się na wystroju wnętrz. Od tego mam żonę. :]

Napisano

Lepiej trzeba było zainwestować w ładna doniczkę.

Napisano

Poproś żonę,  żeby schowała do szafki ten bieżnik. :)

PS

Nie wstawiaj boczków, ja zostawiłbym jak jest.

Edytowane przez marus

Napisano
20 godzin temu, Cinek napisał:

Ok, tylko biorąc pod uwagę masę konstrukcji i donicy z rośliną, to bym tam schował kółka do przesuwania tegoż. 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Lucyfer napisał:

Ok, tylko biorąc pod uwagę masę konstrukcji i donicy z rośliną, to bym tam schował kółka do przesuwania tegoż. 

Zapewniam że całość nie jest taka ciężka, jak się wydaje. Ta ramka jest mała, bok ma 21 cm zaledwie a całość waży z c.a. 2 kg. Troche mniej niż szklana osłona doniczki w której poprzednio kwiatek stał.

Po namyśle stwierdziłem co następuje - lakier strukturalny OK co daje fajną porowatą powierzchnię (nie widać tego na fotce), ale niekoniecznie czarny - słabo się komponuje z otoczeniem.

Albo zostawić czarny i bedzie do ekspozycji roślin przed domem na lato jak znalazł.

Ostatnio włączył mi się tryb minimalisty, podobają mi się rzeczy proste w formie - i to dosłownie.

Edytowane przez Orochimaru
Scaliłem posty. Taki stary, a edytować nie umi :P

Napisano
8 godzin temu, Lucyfer napisał:

Cały Lucek.

Przecięty user napisze:

ładne / brzydkie.

Lucek:

immanentnie abstrahując od transcendentalnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem ;]

Napisano
Godzinę temu, Gordon_Shumway napisał:

Cały Lucek.

Przecięty user napisze:

ładne / brzydkie.

Lucek:

immanentnie abstrahując od transcendentalnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem ;]

No i oczywiście się znajdzie taki, który zamiast nie czytać, to jeszcze skomentuje, bo przynajmniej coś będzie mógł napisać ;] 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Dnia 28.04.2017 o 22:00, Gordon_Shumway napisał:

Fajne :oki: nice design, nie przekombinowane, praktyczne :ok: 

Dzięki. Teraz biorę się za kolejny "minecraftowy" projekt. Tym razem będą grane....słupki z oświetleniem. Ku mojej rozpaczy ktoś już to produkuje. Ku mojemu szczęściu są na tyle drogie, że samodzielny wyrób ma sens. :oki:

Kosztują po stówce za sztukę. Jak się zepnę to całość będzie mnie kosztowała <200zł za pięć słupków, nie licząc własnej roboty (to akurat czysta frajda). :)

Napisano
2 godziny temu, RussianRider napisał:

Kosztują po stówce za sztukę. Jak się zepnę to całość będzie mnie kosztowała <200zł za pięć słupków, nie licząc własnej roboty (to akurat czysta frajda). :)

I o to w tym chodzi ... czysta frajda :ok:

W miniony WeekEnd pożytkując wolny czas zrealizowałem "Project stereo in szopa" ;] 

Sprzęt się kurzył na strychu.

Wieszaki do kolumn kosztują coś pod stówę za sztukasa więc zanabyłem w pobliskiej Mrówce kątowniki na dziale z akcesoriami meblowymi, wkręty sprzedawane na wagę na dziale metalowym - ceny liczone w kilku złotych.

Et voilà  :dziekidzieki: 

IMG_20170507_190423.jpg

IMG_20170507_190338.jpg

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, Gordon_Shumway napisał:

I o to w tym chodzi ... czysta frajda :ok:

W miniony WeekEnd pożytkując wolny czas zrealizowałem "Project stereo in szopa" ;] 

Sprzęt się kurzył na strychu.

Wieszaki do kolumn kosztują coś pod stówę za sztukasa więc zanabyłem w pobliskiej Mrówce kątowniki na dziale z akcesoriami meblowymi, wkręty sprzedawane na wagę na dziale metalowym - ceny liczone w kilku złotych.

Et voilà  :dziekidzieki: 

Jak coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie. ;)

Ale szopę to masz chyba na wypasie, w sensie większą, bo samo zadaszenie wydaje się spore.

Napisano

pożytkując wolny czas zrealizowałem "Project stereo in szopa"

A czy ta lampa nad wejściem działa, niczym COLOROFON? :hmm:  :phi:

Napisano
Godzinę temu, RussianRider napisał:

Ale szopę to masz chyba na wypasie, w sensie większą, bo samo zadaszenie wydaje się spore.

Ba ... byłem skazany przejść proces budowlany (w sensie formalnym - zgłoszenie etc.) jak przy wznoszeniu chaupy mieszkalnej, szopa w granicy i metraż.

Więc walnąłem in front wiatkę na auta, bomba sprawa na zimę :ok: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.