Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olejowi specjaliści

Featured Replies

Napisano

Litewski zdaje się wyrób sprzedawany przez firmę pod Niemieckim szyldem (wiadomo Niemieckie = lepsze). Ja nie próbowałem, szwagier z 2 razy lał do starej astry 1.7 dti i silnik się nie rozleciał.

Napisano
1 godzinę temu, AkuQ napisał:

Bo ceny mają niezłe...

Jak potrzebujesz dobrej ceny to Specol .Przynajmniej krajowe...

Napisano
  • Autor
46 minut temu, analyzer64 napisał:

Zobacz sobie ten wątek:

http://forum-mechanika.pl/threads/oleje-mannol.5071/

Albo podaj konkretny produkt to się zobaczy karty.

Czytałem...jak wszędzie zadowoleni oraz sprzedawcy "każdy swój ogonek chwali". Mi chodzi o zalanie do M32 tego ustrojstwa MANNOL MTF-4 GERTIEBEOL 75W80 

Napisano
5 minut temu, AkuQ napisał:

Czytałem...jak wszędzie zadowoleni oraz sprzedawcy "każdy swój ogonek chwali". Mi chodzi o zalanie do M32 tego ustrojstwa MANNOL MTF-4 GERTIEBEOL 75W80 

Jak dla siebie to zalej coś bez cynku. Jak na handel, to cokolwiek... Przez tydzień przecież wytrzyma... 

Swoją drogą, jak wschodnio-europejski producent pisze o "Getriebeöl", to mi się flaki wywracają... 

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor
Teraz, grogi napisał:

Jak dla siebie to zalej coś bez cynku. Jak na handel, to cokolwiek... Przez tydzień przecież wytrzyma... 

Na handel-ALE nie chcę robić popeliny, tylko zrobić dobrze. Poszedłem klientowi na rękę, naprawę wziąłem "na siebie", zrobiona została regeneracja skrzyni za 2.5 tys i trzeba ją zalać, ma być zalane tym co spełnia wymagania producenta, co nie oznacza że syfem co ma ją ubić, jak również nie oznacza, że ma być zalane tym, co z powodu reklamy sprzedaje się najwięcej.

Napisano
1 minutę temu, AkuQ napisał:

Na handel-ALE nie chcę robić popeliny, tylko zrobić dobrze. Poszedłem klientowi na rękę, naprawę wziąłem "na siebie", zrobiona została regeneracja skrzyni za 2.5 tys i trzeba ją zalać, ma być zalane tym co spełnia wymagania producenta, co nie oznacza że syfem co ma ją ubić, jak również nie oznacza, że ma być zalane tym, co z powodu reklamy sprzedaje się najwięcej.

Ile ten Mannol kosztuje? Ile zaoszczędzisz na 3 litrach wobec rozreklamowanego Fuchsa? 50zł?

I najważniejsze - wlejcie 2.7-2.8 litra, a nie tylko 2.3 do korka... 

Napisano
  • Autor

Mannol jest na miejscu, o to chodzi, stąd pytanie, bo normy spełnia. 2.8 będzie wlane, korkiem przy wybieraku wiem o tym :ok:

Napisano
7 minut temu, ppmarian napisał:

Ojciec od wielu lat jezdzi na psa 5w30. Brak uwag

Pomyliłeś wątek?!

Napisano
4 godziny temu, AkuQ napisał:

To czemu nie kupisz oryginalnego?

Ja zdecydowałem, że do siebie wezmę Ravenol MTF-2 75W80, ten chyba też do M32 jest.

A zdecydowałem się na coś innego, bo na innym forum doszliśmy, że warto spróbować czegoś innego, a że Ravenol jako praktycznie jedyny ma napisane jasno, że spełnia normę Hondy to taki też zaleję. Skrzynia i tak będzie naprawiana, więc mogę sprawdzić czy jest coś lepszego niż OEM, który parametrami nie zachwycał patrząc na analizę VOA.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, analyzer64 napisał:

To czemu nie kupisz oryginalnego?

Napisałem już-bo jest na miejscu. Skrzynia jutro będzie wrzucana, a na Fuchsa czy OEM (gorszy niż Fuchs) kazali czekać do pon-wt.

Napisano
2 minuty temu, AkuQ napisał:

Napisałem już-bo jest na miejscu. Skrzynia jutro będzie wrzucana, a na Fuchsa czy OEM (gorszy niż Fuchs) kazali czekać do pon-wt.

To poszukaj Ravenola. Do M32 teraz to chyba między 2.6 a 2.8L zalecają. :hmm: Nie śledzę rynku GM już od dawna, ale coś takiego obiło mi się o uszy.

Mannol to i w kosiarce u mnie źle wyglądał ;] Mętny jakiś się zrobił.

Edytowane przez analyzer64

Napisano

to  poczekaj do tego  poniedziałku  lub  wtorku,  warto 

Napisano
1 godzinę temu, AkuQ napisał:

3l GM1940004 to każdy diler Opla będzie miał na stanie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.