Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z ciekawosci o SYK pytam

Featured Replies

Napisano

Panowie, od zawsze ow syk slysze, glownie przy uchylonej szybie.

A mianowicie, jak depne na 1 i 2 mocniej do 2500obr  to wciskajac sprzeglo/redukcja slychac takie SSYK...jakis zawor  turbo popuszcza cisnienie?

Tez tak macie?

P.S. Trzeba wylaczyc radio:)

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Swiko napisał:

Cos zapewne nie jest szczelne. Poczawszy od polaczen za turbosprezarka, az po rozszczelniony intercooler. 

I tak od 5 lat bez zadnych skutkow ubocznych?

Jezdzi jak burza, spala normalnie.

A slychac jedynie pod obciazeniem tzn w dynamicznym rozpedzaniu na 1 i 2 biegu, czyli tak dumam, to przy szybkim wzroscie obrotow

Moze wezme mechanika na  jazde probna:)

Napisano
4 godziny temu, fanlan napisał:

Panowie, od zawsze ow syk slysze, glownie przy uchylonej szybie.

A mianowicie, jak depne na 1 i 2 mocniej do 2500obr  to wciskajac sprzeglo/redukcja slychac takie SSYK...jakis zawor  turbo popuszcza cisnienie?

Tez tak macie?

P.S. Trzeba wylaczyc radio:)

u nas na dolocie nie ma żadnych zaworków które by puszczały podczas przeładowania.

jak układ będzie nieszczelny to może syczeć. może to właśnie dlatego masz te poszarpywanie.

podłącz kompa i zrób logi, będziesz wiedział czy masz nieszczelność w dolocie.

możesz też, jeśli nie chcesz kompa podpinać, popsikać dolot wodą z odrobiną płynu do naczyń, podnieć obroty i wypatruj gdzie się pojawiają bąble.

a może wydaje Ci się tylko lub dźwięk przypomina tylko odgłos syczącego powietrza. może syczy, szumi cały czas tylko przy wyższych prędkościach tego nie słychać.

a może to syczy z tłumika. łącznik elastyczny lubi się uszkadzać.

Napisano
1 godzinę temu, fanlan napisał:

I tak od 5 lat bez zadnych skutkow ubocznych?

Jezdzi jak burza, spala normalnie.

A slychac jedynie pod obciazeniem tzn w dynamicznym rozpedzaniu na 1 i 2 biegu, czyli tak dumam, to przy szybkim wzroscie obrotow

Moze wezme mechanika na  jazde probna:)

Jak najbardziej tak moze byc - jezeli przeciek maly. 

Ja bym jezdzil i sie nie przejmowal jakos bardzo ;-).

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Swiko napisał:

Jak najbardziej tak moze byc - jezeli przeciek maly. 

Ja bym jezdzil i sie nie przejmowal jakos bardzo ;-).

No wlosow nie rwe z glowy, a dodam, ze wczoraj jechalem brata HDI 2.0 i tez podobnie, choc moze ciszej nieco. Ale auto wieksze bo citryna ala scudo.

Napisano

U mnie też od dłuższego czasu słychać lekki świst w momencie mocniejszego dodawania gazu - dałem już spokój poszukiwaniom od czego , bo żadnej nieszczelności nie udało mi się odkryć :hmm:

Napisano

Prawdopodobnie ten sam syk - świst mnie drażni. Po sprawdzaniu i nie znalezieniu nieszczelności (przy okazji wymiany IC) moje tropy prowadzą do filtra powietrza. A dokładnie ... braku gumowej rurki odpowiadającej za odprowadzanie ewentualnej wody. Teraz jest tam otwór i zobaczę czy po zaślepieniu świst ustanie. Inna sprawa, że już się do niego trochę przyzwyczaiłem. 

Napisano
  • Autor
Dnia 9.06.2017 o 11:57, Iron napisał:

U mnie też od dłuższego czasu słychać lekki świst w momencie mocniejszego dodawania gazu - dałem już spokój poszukiwaniom od czego , bo żadnej nieszczelności nie udało mi się odkryć :hmm:

swist to od turbiny przy dodawaniu gazu, u mnie przy mocniejszym depnieciu i tylko jak wciskam sprzeglo  jest takie SSYK.

Jesli jade normalnie ow syk mozna pominac.

Jesli dodajesz gazu i jest swist a nie gwizd to zobacz rure IC  przy akumulatorze, lubi sie rozszczelnic czego golym okiem nie widac a auto takie ospale. Najlepiej zdjac i gniotac sprawdzic po obwodzie czy nie  roszczelnila sie. Auto zamulone, spalanie znacznie wzrasta bo trzeba deptach, mialem w poprzednie wakacje na powrocie taka niewodoczna sytuacje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.