Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO - wycena

Featured Replies

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i dobra. 95% z Was pisała.... bzdury.

Ustreki usunąłem za całe 300zł (sonda, ABS i montaż reflektora przeciwmgłowego) 

Auto wystawione 9.07. późnym wieczorem na OLX za 9 900 PLN

Wypisane wszystko. 15 minut później telefon.

Kobitka.  Na jutro da radę?

Na 10:00 na oględziny.

Przyjechała z gościem. Ten wyjmuje czujnik lakieru....

Nic oprócz tego co było nie wyszło.... Czyli malowany błotnik i maska.

Przejechali się. ZApoznali się z dokumentami. Klima... Paniee... ale daje!

Silinik suchy... ładnie pracuje... 

Ok. Podobno jedno z lepszych i najmłodszych aut jakie oglądali. Potargowali, ponegocjowali i zabrali....Ale nie było to 5KPLN czy 7KPLN....

Napisano
8 minut temu, Muzyk007 napisał:

OLX za 9 900 PLN

dobra cena za takie no-name autko :oki:

Napisano
31 minut temu, Muzyk007 napisał:

Gratulacje - w życiu bym nie powiedział, że ktoś za takie pieniądze kupi to auto. Między innymi dlatego samochodami nie handluję;)

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bizz napisał:

Gratulacje - w życiu bym nie powiedział, że ktoś za takie pieniądze kupi to auto. Między innymi dlatego samochodami nie handluję;)

Rynek zweryfikował. Po tym co userzy pisali mi na AK, odzew był wręcz zaskakujący dla mnie.

generalnie telefonów jeszcze kilka było.... zanim ściągnąłem ogłoszenie. Nawet dwa SMS.... Czyli zainteresowanie było....

Ze mnie się śmieje taki jeden, że ja to handlarzem powinienem zostać....:hehe: Najdłużej się bujałem z KIA SPORTAGE bo cały miesiąc. Ale na to trzeba odpowiedniego kupującego.

Inne auta sprzedawałem w max 2 tygodnie.... 

Napisano
17 godzin temu, Muzyk007 napisał:

Rynek zweryfikował. Po tym co userzy pisali mi na AK, odzew był wręcz zaskakujący dla mnie.

generalnie telefonów jeszcze kilka było.... zanim ściągnąłem ogłoszenie. Nawet dwa SMS.... Czyli zainteresowanie było....

Ze mnie się śmieje taki jeden, że ja to handlarzem powinienem zostać....:hehe: Najdłużej się bujałem z KIA SPORTAGE bo cały miesiąc. Ale na to trzeba odpowiedniego kupującego.

Inne auta sprzedawałem w max 2 tygodnie.... 

Będę po wakacjach sprzedawał Mitsubishi Space Stara - salon Polska, I właściciel, rocznik 2003. Nic mu nie dolega - za ile byś wystawił? :) 

Zrobię test i wystawię za kwotę podaną, może coś w tym jest. 

Napisano
Dnia 17.07.2017 o 15:25, Muzyk007 napisał:

No i dobra. 95% z Was pisała.... bzdury.

Wypisane wszystko. 15 minut później telefon.

Kobitka.  Na jutro da radę?

Na 10:00 na oględziny.

Przyjechała z gościem. Ten wyjmuje czujnik lakieru....

Nic oprócz tego co było nie wyszło.... Czyli malowany błotnik i maska.

Przejechali się. ZApoznali się z dokumentami. Klima... Paniee... ale daje!

Silinik suchy... ładnie pracuje... 

Ok. Podobno jedno z lepszych i najmłodszych aut jakie oglądali. Potargowali, ponegocjowali i zabrali....Ale nie było to 5KPLN czy 7KPLN....

Nie usunąłeś usterek za 300 zł bo nadal nie działała instalacja LPG. Co najwyżej zmniejszyłeś liczbę usterek żeby nie wyglądało to fatalnie. Dla mnie nadal to był ulep jak za rzekome 300 zł naprawy lpg wolisz jeździć na benzynie i nie naprawiać instalki. No ale teraz to problem nowego nabywcy.

Napisano
  • Autor
Dnia 18.07.2017 o 12:21, bizz napisał:

Będę po wakacjach sprzedawał Mitsubishi Space Stara - salon Polska, I właściciel, rocznik 2003. Nic mu nie dolega - za ile byś wystawił? :) 

Zrobię test i wystawię za kwotę podaną, może coś w tym jest. 

Ja zrobiłem tak:

Odpaliłem otoszroto/allegro/olx

Wpisałem odpowiednio przebieg ( +/- 50 000km)

Rocznik (+/- rok) 

No i patrzę na średnią aut "igieł" i nie najbiedniejszym wyposażeniem (tak owego nie miałem)
U mnie to od 13 000 do 14 000 (niemieckie blachy bardzo często). Przyjąłem 13 500

Pomnożyłem przez ok 80% (bądźmy realistami, ze ceny są zawyżone lekko a moje auto idealne nie było) - zresztą chciałem sprzedać nie sprzedawać... Nie zarabiam na to, więc...

no to jakieś 10 800

trzeba włożyć.... LPG.... max 800zł.... 10 000?

Walnijmy w psychikę =>> 9 900... (zwłaszcza, że ma wady)

Poważnie ,;)

Kwestia czy chcesz sprzedać czy sprzedawać :ok:

Zwłaszcza, że na rynku aut mamy sporo... 

Napisano
  • Autor
Dnia 18.07.2017 o 23:10, spad napisał:

Nie usunąłeś usterek za 300 zł bo nadal nie działała instalacja LPG. Co najwyżej zmniejszyłeś liczbę usterek żeby nie wyglądało to fatalnie. Dla mnie nadal to był ulep jak za rzekome 300 zł naprawy lpg wolisz jeździć na benzynie i nie naprawiać instalki. No ale teraz to problem nowego nabywcy.

Osądzasz, że tu ulep na podstawie tego, że nie chciałem zrobić LPG za 500-600zł?

Żeby zrobić LPG na TIPTOP trzeba by jakiś 600-700zł i znaleźć fachowca (te drugie najtrudniejsze).

Ok.

Generalnie LPG miało zostać wyrzucone.... GDYBY auto zostało u nas. Wolałem tą decyzję pozostawić kolejnemu właścicielowi..... 

Za 300zł ogarnąłem jak się okazało PIERDOŁY po to, żeby upewnić się, ze to nic poważnego i żeby móc wziąc odpwiednie pieniądze.

Z check i ABS raczej bym musiał zejść, bo każdy miałby dystans do tego, że to drobnostki a może się kryć za tym grubsza sprawa.

AHA:

Kiepsko dedykujesz, bo do ulepa nie kupił bym NOWYCH OPON (są używki na polskim rynku - pełno tego w okolicy)

Nie zrobił bym sprzęgła bo w zasadzie jeździł i nawet jakoś bardzo nie ślizgało (spokojnie jeszcze te kilka tysi by wytrzymało)

Hamulców w sumie jeszcze też nie musiałem robić.... Tarcze były jeszcze do zdarcia a klocków było jeszcze 30% grubości....

KLima? Do nabicia w zasadzie mogła zostać... Oknotonic by wystarczył. Abo w zasadzić używaną chłodnicę klimatyzacji i udawać, że jest ori i tylko była nabijana

Edytowane przez Muzyk007

Napisano
5 godzin temu, Muzyk007 napisał:

Kwestia czy chcesz sprzedać czy sprzedawać :ok:

Zwłaszcza, że na rynku aut mamy sporo... 

U mnie już się poniekąd wyjaśniło. Żona nie zauważyła że pękł jej oring i spadła rura z chłodnicy, nie zauważyła czerwonej kreski na maxa, usłyszała dopiero hałas z silnika i się zatrzymała. Minimum uszczelka pod głowicą, po zalaniu wody i założeniu nowego oringu odpala i po chwili się grzeje. W tej chwili u mechanika a żona już siedzi uśmiechnięta i ogląda stare BMW na OLX.

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, bizz napisał:

U mnie już się poniekąd wyjaśniło. Żona nie zauważyła że pękł jej oring i spadła rura z chłodnicy, nie zauważyła czerwonej kreski na maxa, usłyszała dopiero hałas z silnika i się zatrzymała. Minimum uszczelka pod głowicą, po zalaniu wody i założeniu nowego oringu odpala i po chwili się grzeje. W tej chwili u mechanika a żona już siedzi uśmiechnięta i ogląda stare BMW na OLX.

No to kaszanka :no:

to tylko auto....

złom czy za "pięćset" ale silnik do wymiany?

Napisano
2 godziny temu, Muzyk007 napisał:

No to kaszanka :no:

to tylko auto....

złom czy za "pięćset" ale silnik do wymiany?

Nie wiem. Do poniedziałku muszę się zdecydować co robić. Albo padła tylko pompa wody, albo poszła też uszczelka pod głowicą, albo w najgorszym pękła głowica. Od 1000 do 3000PLN ładowania w auto warte 5-6 kpln.

Mam ofertę odkupu za 2500 od ręki. Szukam kogoś kto weźmie za 3 tyś i chyba opchnę. Nie wiem, biję się z myślami. Logicznie byłoby naprawić, bo auto z salonu PL kupione przez teścia i ja jeżdżę jako drugi, ale raz że nikt tego auta nie lubi, bo jego nie da się lubić, dwa - benzyna. 

Żona chce E46 z gazem, a ja siedzę i liczę kasę. Szczególnie, że wydarzyło się to trzy tygodnie przed wyjazdem na wakacje, niespodziewany wydatek.

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, bizz napisał:

Nie wiem. Do poniedziałku muszę się zdecydować co robić. Albo padła tylko pompa wody, albo poszła też uszczelka pod głowicą, albo w najgorszym pękła głowica. Od 1000 do 3000PLN ładowania w auto warte 5-6 kpln.

Mam ofertę odkupu za 2500 od ręki. Szukam kogoś kto weźmie za 3 tyś i chyba opchnę. Nie wiem, biję się z myślami. Logicznie byłoby naprawić, bo auto z salonu PL kupione przez teścia i ja jeżdżę jako drugi, ale raz że nikt tego auta nie lubi, bo jego nie da się lubić, dwa - benzyna. 

Żona chce E46 z gazem, a ja siedzę i liczę kasę. Szczególnie, że wydarzyło się to trzy tygodnie przed wyjazdem na wakacje, niespodziewany wydatek.

No to do przeliczenia...

Zrobić i sprzedać? bessssensu... chyba

W zasadzie .... Ile takie BMW?

Tu jakbyś od ręki sprzedał...? 2500 ale się nie bujasz.... i masz 2500 i ktoś widzi co jest...
Wsadzisz 3 weźmiesz w najlepszym wypadku 6 to masz 3tysie realnie....

w gorszym masz 2 tysie jak sprzedasz za 5

W sumie 2500zł.... nie jest złą ofertą....  -- to mój tok myślenia w tym temacie.

Nie wiem jak sprzedawalność takiego auta/modelu . Chcociaż przy aucie za 5-6tysięcy to wszystko idzie co nie ma za dużego silnika i nie kosztuje w naprawach worków złota.

Napisano
12 godzin temu, Muzyk007 napisał:

No to do przeliczenia...

Zrobić i sprzedać? bessssensu... chyba

W zasadzie .... Ile takie BMW?

Tu jakbyś od ręki sprzedał...? 2500 ale się nie bujasz.... i masz 2500 i ktoś widzi co jest...
Wsadzisz 3 weźmiesz w najlepszym wypadku 6 to masz 3tysie realnie....

w gorszym masz 2 tysie jak sprzedasz za 5

W sumie 2500zł.... nie jest złą ofertą....  -- to mój tok myślenia w tym temacie.

Nie wiem jak sprzedawalność takiego auta/modelu . Chcociaż przy aucie za 5-6tysięcy to wszystko idzie co nie ma za dużego silnika i nie kosztuje w naprawach worków złota.

BMW 12 tyś realnie muszę liczyć. 

Chyba go sprzedam za te 2,5, dołożę i poszukam czegoś. Już raz się sparzyłem na naprawianiu...

Napisano
Dnia 17.07.2017 o 15:25, Muzyk007 napisał:

Drobiazgi robią całość.

Napisano
  • Autor
Dnia 22.07.2017 o 22:48, bizz napisał:

BMW 12 tyś realnie muszę liczyć. 

Chyba go sprzedam za te 2,5, dołożę i poszukam czegoś. Już raz się sparzyłem na naprawianiu...

To jak się sparzyłeś to tym bardziej bym odpuścił naprawę. Jest klient niech bierze... Zławszcza, że i tak nie jest to zła kwota. Co innego gdyby oferował  1000 PLN....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.