Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot RCZ

Featured Replies

Napisano

Wiem, że nie każdemu się zdarza, ale raczej nie każdemu przy niskim przebiegu. PODOBNO na pozmianowym napinaczu można i 100 tys im przejechać.

U mnie nagar czyścili przy 44 tyś km i objawem było wcześniejsze, jednorazowe ( jakies 3 m-ce) przejście w stan awaryjny. Samo wróciło do normy.

Po czyszczeniu odczuwalne jest płynne przyspieszenie i co ciekawe zniknęło chwilowe poszarpywanie przy mocniejszym przyspieszaniu, szczególnie pod wzniesienie (występowało sporadycznie praktycznie od nowości)

Pewnie mógłbym tak jeszcze i 10 tys zrobić, zanim by się zamulił i sypał błędami.Nie wiem czym to jest spowodowane z tym nagarem, że u Ciebie było minimalnie, a u mnie dolot na 1 cyl. był tak zasyfiony, że musieli zużyć 2 razy więcej granulatu do czyszczenia. Moze styl jazdy, moze stan rozrzadu, jakośc oleju?

Napisano

A poza tym napinaczem i nagarem coś ten silnik jeszcze trapi?

Jaki koszt czyszczenia z nagaru i wymiany napinacza +/- ?

Napisano

Po 1sze to nie kwestia doładowania, po 2 jeśli takie rzeczy Was nie zniechęcają to potem nie placzcie

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Napisano

to jest auto prawie sportowe , kupujac nowe masz na 2-5 lata spokoju

wszytko co zostalo wypisane  zrobia na gwar

Napisano
3 godziny temu, cesarz napisał:

A poza tym napinaczem i nagarem coś ten silnik jeszcze trapi?

Jaki koszt czyszczenia z nagaru i wymiany napinacza +/- ?

Niby juz nie trapi nic powaznego, choc lubi olej.

Czyszczenie w ASO pewnie zależy,  szlyszalem, ze ok 1700 zl, prywatnie malo kto to robi 800-1000. Sam napinacz to na poczatek, bo jak lancuch wyciagniety to nastepne 1500

Napisano
23 godziny temu, Rado_ napisał:

Ale to nie pada co roku, zależy, jest rożnie. Peugeot nie daje aut zastępczych, nie za darmo. Co to za radość z rozbebeszania gratów w kółko by wymieniać rozrząd na nowy?

On nie musi byc nowy, ma działac latami, nie stwarzać problemów, Jakoś 1,6 SIDI Opla nie ma tych problemów. Mozna?

O kurcze to cenna informacja zeby nie kupowac Pezota toz nawet w Kile dawali zastepcze za darmo jak sie nie mogli wyrobic z naprawa.

Napisano
10 minut temu, wujekcybul napisał:

O kurcze to cenna informacja zeby nie kupowac Pezota toz nawet w Kile dawali zastepcze za darmo jak sie nie mogli wyrobic z naprawa.

W Kile to jak wszedzie, pewnie zależy od dilera. We fiacie zawsze mi dali, ale to było właśnie to podejście dilera. Oficjalnie nie muszą

Napisano
1 minutę temu, Marcinekkk napisał:

no niby nie, ale rcz to 150+  wiec powinni zastepczaka dac

Dobra wola, nic nie powinni. Nie po to mają dodatkowo płatne kontrakty, gdzie jest zastępczy w cenie.

Napisano
Godzinę temu, cesarz napisał:

Seat to samo.

Co do zasady wszędzie w PL jest tak samo. Nawet jak kupisz BMW za ćwierć bani, to jest to samo - na czas napraw gwarancyjnych też nie dają zastępczego - pytają łaskawie czy wezwać taksówkę, która na Twój koszt odwiezie Cię skąd przybyłeś. Znajomy w Mercedesie w Warszawie też nie dostał zastępczego.

IMO to bardziej zależy od konkretnego ASO. Importer narzuca jakieś minimalne standardy, a ASO mozę sobie je poprawiać żeby przyciągać klientów. Jeśli importer nie przewiduje zastępczego na czas naprawy gwarancyjnej, a ASO się do tego nie poczuje by dać od siebie, no to nie dostaniesz i turlaj się taxi lub rowerem miejskim.

Kolega z pracy dostał kiedyś zastępczy na czas naprawy gwarancyjnej  - o dziwo w pospolitej Toyocie.

Napisano

W Fiacie zawsze mi dawali, akurat to co mieli wolne, Panda, Albea. Raz nawet chcieli mi dać dostawczaka do 3,5 t, bo nic wolnego nie było ;l

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.