Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pret stabilizatora - kto wie jak zdemontowac

Featured Replies

Napisano

o rany, dzis popatrzylem po auto i po 30min dumania mowie staremu ze nie wyjme tego preta zeby wymienic na nim gumki zlosnik.gif ojciec stary wyga mowi ze gadam glupoty i po kilku min. dumania zdiol kola odkrecil laczniki srubki od mocowania drazka juz mial w rece i klapa zlosnik.gif kolejne kilka min. uplynelo i sie obaj wycofalismy z pomyslu zlosnik.gif heh jak ten pret wyjac zeby sie nie narobic zlosnik.gif bo jezeli sie narobimy to go zdejmiemy ale nie jest to tego warte zlosnik.gif aha dodatkowe pytanie czy ktos smiga moze pdaka bez lacznikow drazka staba ? mnie runda probna nie wykazala roznic w prowadzeniu

Napisano

> jak ten pret wyjac

Opuścić całe sanki. Ktoś iedyś pisał, że wymienił poduszki bez wyciągania drążka, tylko opuszczając nieco belkę pomocniczą.

> czy ktos smiga moze pdaka bez lacznikow

Kiedyś zdemontowałem do wymiany, podjechałem do hurtowni i wróciłem. Przez ten czas drążek wisiał na drucie. Ale na dłuższą jazdę bym się nie zdecydował.

Napisano

> opuszczasz całą belke.......

> inaczej nie wyjdzie........

Ile wystarczy opuścić, aby wyjąć drążek?

Napisano

> Ile wystarczy opuścić, aby wyjąć drążek?

dokłądnie nie pamiętam, robiłem to ponad dwa lata wstecz.........

ale trzeba całość opuścić i później drążkiem troszkę pokręcić........aby go wyciągnąć........

Napisano

Umnie były te gumki tak wyrobione że wyszły bez problemu bez rozkręcania dolnej belki

Napisano

hmm tez chyba za to sie wezme do tego pekl drozak przy koncu i jest pospawany smile.gif warto by bylo go wyciagnac i wymienic ;P

Napisano
  • Autor

nie ruszam, knoce zlosnik.gif heh za duzo odkrecania zlosnik.gif drazek sie przesuwa na boki ale luzu wyczowalnego nie ma wiec odpuszczam, zblokuje go opaskami. jakie makabryczne rozwiazani ze te laczniki ruszaja sie razem z drazkiem i klepia o srube mocowania plyty zawieszenia - ehhhh te makarony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

moj sie przesuwa w lewo i prawo max po 1,5 cm jak go wczoraj szarpalem zlosnik.gif niestety wystarczajaco duzo zeby stykac po przykreceniu lacznika zlosnik.gif skracam szpilki na lacznikach i betonuje drazek na wozie zeby juz sie nie suwal na lewo i prawo - powinno zalatwic sprawe zlosnik.gif

Napisano

> moj sie przesuwa w lewo i prawo max po 1,5 cm jak go wczoraj

> szarpalem niestety wystarczajaco duzo zeby stykac po

> przykreceniu lacznika skracam szpilki na lacznikach i betonuje

> drazek na wozie zeby juz sie nie suwal na lewo i prawo - powinno

> zalatwic sprawe

20.GIF

Napisano

> Umnie były te gumki tak wyrobione że wyszły bez problemu bez

> rozkręcania dolnej belki

a jak założyłeś nowe????

przecież one są w zgrzewanych obejmach......???

Napisano
  • Autor

juz mam custom laczniki zlosnik.gif i kupilem takie obejmu z guma w srodku zeby zlikwidowac suwanie sie preta zlosnik.gif dzis finalizacja po obiadku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wlasnie zlosnik.gif moze to nie byla maryska zlosnik.gif

Napisano

ale jednego nie rozumiem, skoro stabilizator środkowy się przesuwa na boki, to luz jest i powinno ci stukać????

innej możliwości raczej nie ma......

Napisano

> ale jednego nie rozumiem, skoro stabilizator środkowy się przesuwa na

> boki, to luz jest i powinno ci stukać????

> innej możliwości raczej nie ma......

no nie ma stuków smile.gif tylko ta śruba od łącznika o wahacz mi się tłukła i to tylko na wiekszych wychyłach. Teraz cisza. smile.gif

no nie zupełnie crazy.gif teraz to wahacz się tłucze.

Napisano

> a jak założyłeś nowe????

> przecież one są w zgrzewanych obejmach......???

da radę rozłożyć obejmę, w sobotę wymieniłem te gumki nie opuszczając czegokolwiek, teraz cisza jak makiem zasiał smile.gif

Napisano

> da radę rozłożyć obejmę, w sobotę wymieniłem te gumki nie

> opuszczając czegokolwiek, teraz cisza jak makiem zasiał

to może opisz w jaki sposób to robiłeś....będzie dla potomnych

Napisano

> to może opisz w jaki sposób to robiłeś....będzie dla potomnych

zrobię fotorelację jak będę wymieniał gumkę z drugiej strony, póki co wymieniłem tylko jedną, z drugiej nie było potrzeby.

Napisano
  • Autor

wow. jesli koles naprawde wymienil te gumki, za cholere tam nie idzie sie dostac zlosnik.gif moze w diaslu jest wiecej miejsca i jakos to bardziej dostepne jest bo w mojej marysce 1,6 to za cholere nie ma gdzie reki wcisnac zlosnik.gif no a co do stukow to szpilka lacznika nawala o srube mocujaca plyte zawieszenia. drazek smigal tak po 1 cm w lewo i prawo. luzu przy szerpaniu drazkiem nie bylo ale suwal sie w lewo i prawo zlosnik.gif zapodalem opaski i juz sie nie rusza na boki - tak doradzal piotgram i przerobilem laczniki - nic nie stuka wszystko lux zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.