Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bojler cwu i dylemat

Featured Replies

Napisano

Brać nowy emaliowany czy używkę po dziadku z Niemiec?

http://allegro.pl/bojler-viessmann-500l-nierdzewka-wezownica-idealny-i6888153267.html

vs

http://allegro.pl/wymiennik-bojler-500l-2-x-wezownica-galmet-stojacy-i6834856803.html?fromVariant=6834836169 

Będzie pracował z kotłem zasypowym i liczę że w sezonie letnim wystarczy mi ciepłej wody na 4-5 dni między odpaleniem kotła. Tyle że mam drobne starcie z :zona:o używkę "bo jak  można kupić używany bojler" 

Napisano

Ten pomarańcz będzie Ci kolorystycznie wspolgral z piecem? Ładnie wygląda żona się nie pozna, że używka. A tańszy jest więc jaki Ty masz dylemat.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, amciek napisał:

Ten pomarańcz będzie Ci kolorystycznie wspolgral z piecem? Ładnie wygląda żona się nie pozna, że używka. A tańszy jest więc jaki Ty masz dylemat.

Jak dla mnie to on może byś owinięty papą ;] Mam kotłownie w piwnicy i wygląda jak wygląda tam remont jeszcze nie dotarł ;] 

Ma działać i tyle ;) A mam uczulenie na emaliowane zbiorniki ;] 5 letniego Vallianta już się mi przytrafiło spawać......

Napisano
  • Autor
11 minut temu, amciek napisał:

A liczysz na to, że ten nierdzewny nie przerdzewieje?

Oczywiście że nie ;] Może pęknąć koło spawu ale korozji w 30letnim nie uświadczysz a im starszy tym grubsze blachy stosowali i nie sprowadzali "nierdzewki " z Chin ;)

Napisano

No to jak jesteś pewny to kupuj. U mnie w robocie jak zardzewial zbiornik z nierdzewki to wszyscy się zdziwili łącznie z producentem.

Napisano
10 godzin temu, cumel napisał:

Brać nowy emaliowany czy używkę po dziadku z Niemiec? Tyle że mam drobne starcie z :zona:o używkę "bo jak  można kupić używany bojler" 

Wytłumacz małżonce, że ten bojler nie jest używany; on był tylko poddany testom tak, aby wyeliminować jakieś niedoróbki i by finalny użytkownik miał pewność, że wyrób go nie zawiedzie... :phi:

Napisano
46 minut temu, romano11 napisał:

Wytłumacz małżonce, że ten bojler nie jest używany; on był tylko poddany testom tak, aby wyeliminować jakieś niedoróbki i by finalny użytkownik miał pewność, że wyrób go nie zawiedzie... :phi:

Wygrzany. Lata testów.

Napisano
Dnia 24.07.2017 o 22:46, amciek napisał:

No to jak jesteś pewny to kupuj. U mnie w robocie jak zardzewial zbiornik z nierdzewki to wszyscy się zdziwili łącznie z producentem.

A wiadomo dlaczego zardzewiał? Wina wody czy czego:hmm:

Napisano

Zbiorniki z nierdzewki w przemyśle nie robi się dla trzymania wody ;).
Zardzewial bo użyli [kurza twarz][emoji767]}a stal.

Napisano
  • Autor
Dnia 24.07.2017 o 22:46, amciek napisał:

Zamówiony i niech się dzieje co chce ;]

33.jpg.a4a80688250a2475ffadbb2f68ffdf5a.jpg

Napisano
59 minut temu, cumel napisał:

Zamówiony i niech się dzieje co chce ;]

To kiedy rozwód? :phi:

Napisano

Dobry niemiecki wyrób. Widać na nim jeszcze łzy Niemca. Oby służył.

Ile on ma - 300ltr?

Ile kW ma Twoj pięć, bo rozumiem, że to do jakiegoś na wungiel.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, amciek napisał:

Dobry niemiecki wyrób. Widać na nim jeszcze łzy Niemca. Oby służył.

Ile on ma - 300ltr?

Ile kW ma Twoj pięć, bo rozumiem, że to do jakiegoś na wungiel.

500l ;] 25kW mam dostępne ;)

Jak się nie sprawdzi to mam dla niego inne zastosowanie :pub:;]  a zawsze może zostać buforem ;)

Edytowane przez cumel

Napisano
Dnia 24.07.2017 o 21:19, cumel napisał:

Brać nowy emaliowany czy używkę po dziadku z Niemiec. 

@cumel i jak oceniasz zakup? Stan techniczny, wyeksploatowanie, sprzedającego, itp.  Pochodzi to trochę? 

U rodziców emaliowane dają radę średnio 4 lata i zastanawiam się czy to nie jest lepsza opcja. 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Harp napisał:

@cumel i jak oceniasz zakup? Stan techniczny, wyeksploatowanie, sprzedającego, itp.  Pochodzi to trochę? 

U rodziców emaliowane dają radę średnio 4 lata i zastanawiam się czy to nie jest lepsza opcja. 

Stan techniczny wizualnie na 5, sprzedający bardzo w porządku, kontakt :oki:. Sprzęt wczoraj zamontowałem i działa na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony  ;) Byłem pod wrażeniem jakości wykonania i grubości użytych blach na obudowę i zbiornik 8] Ocieplenie 10cm wełny czyli solidnie ;] Wiem że to przeczy fizyce ale do zagrzania go zużyłem tyle drewna co przy poprzednim 150l zasobniku który miałem z 10 lat  8]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.