Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa klamki P307

Featured Replies

Napisano

Już niegługo Pug 307 mojej żony będzie szedł na sprzedaż, w związku z czym muszę naprawić kilka drobiazgów, które jej nie przeszkadzały, a z którymi nie wypada sprzedawać auta. Pierwszym z nich jest uszkodzona klamka. Kiedyś się włamali do tego auta i uszkodzili wkładkę zamka. Stwierdziłem, że centralny wystarczy, w związku z tym nie naprawiałem. Teraz chciałbym wymienić klamkę, najlepiej na wersję bez zamka jeśli to możliwe. Jest taka możliwość ? Jak jest mocowana klamka i jaką zamówić. Taka jak w linku ? http://allegro.pl/klamka-lewy-przod-peugeot-307-lift-i6878903023.html tylko ja mam czarne, nie mogę takiego wynalazku znaleźć na allegro.

Napisano

Klamka bez zamka to najgłupsze możliwe rozwiązanie. Wyobraź sobie: jak zamkniesz auto po wyjęciu aku do podładowania?

Napisano
7 minut temu, kenickie napisał:

Klamka bez zamka to najgłupsze możliwe rozwiązanie. Wyobraź sobie: jak zamkniesz auto po wyjęciu aku do podładowania?

A po co zamykac auto bez aku? ;] 

Pomijam juz fakt, ze nigdy nie wyciagalem akumulatora do ladowania, to otwarcie auta dla zlodzieja to pewnie max 30 sek.

Rownie dobrze mozna by wcale nie zamykac...

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, kenickie napisał:

a na temat ?

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, Maciej__ napisał:

Pomijam juz fakt, ze nigdy nie wyciagalem akumulatora do ladowania, to otwarcie auta dla zlodzieja to pewnie max 30 sek.

od czasów fiata 125p też nigdy nie miałem potrzeby ładowania aku ;) 

Napisano

No to wyobraźcie sobie totalne rozładowanie aku w zaparkowanym aucie. Wszelkie auta z systemami hands free, mają gdzieś ukryty jednak mechaniczny grot w kluczyku.

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

A jak jednak zimą Ci aku zdechnie po kilku dniach stania? Jeśli mieszkasz w bloku, to zostawisz otwarte auto na ulicy? Może nikt nie ukradnie, może tylko jakiś pijaczek przyuważy i zrobi sobie nocleg w nim.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, kenickie napisał:

A jak jednak zimą Ci aku zdechnie po kilku dniach stania? Jeśli mieszkasz w bloku, to zostawisz otwarte auto na ulicy? Może nikt nie ukradnie, może tylko jakiś pijaczek przyuważy i zrobi sobie nocleg w nim.

no dobra Panowie, to pogadalim, a co z klamką ?

Napisano

Dla czego chcesz wymieniac klamkę, jak piszesz o uszkodzonej wkładce?. Moze lepiej wkładkę zmienić i miec możliwość otwarcia auta awaryjnie. Xantie mialem tylko na pilota. Na parkingu pod robotą elektronika padła i zonk. Dopiero po 3 godzinach się otworzyło. Po tym rozruszalem wkladki.

Pomysl o tym.

Co do klamki.

Walczyłem z lamiaca się klamka od XP. 

Oryginalna pękła bo drzwi przymarzly.

Zamienniki 2 szt lamaly sie po ok 1 roku mozna powiedzieć same.

Oryginalna byla przynitowana do drzwi. Nity zastąpione srubkami i nakretkami od środka- czyli zdejmowany boczek itp.

Ostatecznie kupilem oryginalną uzywana klamkę ale kolorową. Pomalowalem sprayem na czarno i to działało dobrze.

Wiec po moich bojach poradzę ci tak.

1.Jak możesz zmien samą wkładkę- bedziesz mial kluczyk do awaryjnego otwarcia nawet osobny. Mniej roboty pewnie.

2. Kup najtańszą pasująca klamkę ale oryginalną. Najwyżej pomalujesz na czarno.

3. Nie wiem jak w peugeocie, ale w cytrynie xsarze i Xp klamka lewa przednia i tylna są identyczne- te same numery OE. Podobnie z prawymi.

Poniewaz w gre wchodzi zakup oryginalnej używki czesto sprzedawca ma chore wyobrażenie o cenie klamki d9 drzwi kierowcy. Natomiast ta sama klamka z drzwi tylnych jest dla niego odpadem. Za moja do xp cenili w okolicy 50 zl. Tylną kupilem za 5 zl.

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.