Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać 3008 czy 5008

Featured Replies

Napisano

rocznik 2010, silnik w 3008 1,6 hdi a w 5008 2,0.

Oba bogato wyposażone, bo w 3008 navi, szklany dach ale bez skóry i xenon a w 5008 skóra , navi, brak head up, xenonów.

Co mniej wadliwe, lepsze dla familii 2+2

Napisano

Miałem 407sw i zmieniając myślałem właśnie o 3008 i 5008. 3008 stanowczo za mały. To malutkie auto od 407sw wiele mniejsze. Wybrałem 5008 trafiło się jeszcze siedmioosobowe i jestem zadowolony. 2.0 hdi 150 km radzi sobie w miarę. Można komfortowo podróżować ż prędkościami rzędu 160 km na godz. Pali wtedy okolo 7.5 - 8 litrów na tempomacie. Mam Full wersję skóry, biksenony skrętne itp itd. Zapłaciłem dużo bo auto z 2010 roku z listopada kupione w 2016 listopadzie Ale z gwarancja na dwa lata i przebiegiem 88 tyś km. Kupiłem i użytkuje w de. Narazie zrobiłem 15 tys km bez żadnych problemow. Też rodzina 2+2 i pakuje do bagaznika wózek kilka walizek i nie wiele brakuje żeby zaciągnąć jeszcze roletke. Ogólnie polecam.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, kox napisał:

rocznik 2010, silnik w 3008 1,6 hdi a w 5008 2,0.

Oba bogato wyposażone, bo w 3008 navi, szklany dach ale bez skóry i xenon a w 5008 skóra , navi, brak head up, xenonów.

Co mniej wadliwe, lepsze dla familii 2+2

1,6 hdi jest za słabe do 3008 więc brać 5008. 

Napisano

mimo że w 5008 brakuje miejsca na kubek, popielniczki to ciągle bym wybrał 5008 ale tym razem z 2.0 HDI

Napisano
mimo że w 5008 brakuje miejsca na kubek, popielniczki to ciągle bym wybrał 5008 ale tym razem z 2.0 HDI

Dokładnie 2.0 hdi jeździ całkiem sprawnie.

Napisano

Bierz 5008, tez wolalem 5008. Navi jest do bani, a bez head upa da sie żyć, choc ma to i to ale silnik 2.0 to zrekompensuje

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Ariibyd napisał:

A z innej beczki, benzyny to się do gazu nadają te silniki 1,6 ???

też nad tym myślałem, znalazłem 1 szt z LPG , z info ktore wykopałem znalazłem takie, że instalacja tylko z dotryskiem paliwa, ok3l na 100km, wiec dla mnie bezsens

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 5.08.2017 o 18:13, Ariibyd napisał:

A z innej beczki, benzyny to się do gazu nadają te silniki 1,6 ???

dosyć kłopotliwe jednostki

http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/wszystko-o-silniku-1-6-thp-sprawdzamy-co-sie-psuje-we-wspolnym-produkcie-bmw-oraz/m04ew

Napisano
  • Autor

wracając do tematu, wybrałem 3008 i jestem zadowolony z wyboru (na odległość) ;]

Napisano
19 godzin temu, kox napisał:

wracając do tematu, wybrałem 3008 i jestem zadowolony z wyboru (na odległość) ;]

dobry wybór. 3008 to już kawał auta, a jest naprawdę ładny :ok: 

Napisano
Dnia Saturday, August 19, 2017 o 18:40, bergerac napisał:

dobry wybór. 3008 to już kawał auta, a jest naprawdę ładny :ok: 

No to juz jest dyskusyjne ;)

Napisano

Ani kawał, ani ładny ;p

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, jedrocha napisał:

Ani kawał, ani ładny ;p

kawał nie, a czy ładny to juz kwestia gustu. Dupy nie urywa ale mi się podoba ;)

Napisano

3008 jest malutkie. Wielkością jak 308. 407 jest wiekszy już. A wygląd pierwszej generacji... hmmm taki sobie.

Napisano
Dnia 22.08.2017 o 20:24, tirowiec199 napisał:

3008 jest malutkie. Wielkością jak 308. 407 jest wiekszy już. A wygląd pierwszej generacji... hmmm taki sobie.

prawie 4,5 metra długości i 2,7 rozstaw osi to już naprawdę fajny rozmiar. Nie piszę o wyglądzie pierwszej generacji, bo jest fatalny, tylko o nowym modelu. Moim zdaniem jest to bardzo udane auto. Sam bym chętnie kupił żonie, ale wybrałem 2008, z dwóch względów: finansowych oraz dla żony 3008 za duży.

Napisano
prawie 4,5 metra długości i 2,7 rozstaw osi to już naprawdę fajny rozmiar. Nie piszę o wyglądzie pierwszej generacji, bo jest fatalny, tylko o nowym modelu. Moim zdaniem jest to bardzo udane auto. Sam bym chętnie kupił żonie, ale wybrałem 2008, z dwóch względów: finansowych oraz dla żony 3008 za duży.
Chyba kolego nie oglądałeś auta w środku i bagażnika. Auto dla rodziny 2 plus 2 na pewno jest za małe. Jeszcze jak wózek to nawet nie ma o czym mówić. Tak jak mówiłem 407 sw jest większe na bank. 5008 to już bardziej rodzinne i przestronne auto.

Napisano
Teraz, tirowiec199 napisał:

Chyba kolego nie oglądałeś auta w środku i bagażnika. Auto dla rodziny 2 plus 2 na pewno jest za małe. Jeszcze jak wózek to nawet nie ma o czym mówić. Tak jak mówiłem 407 sw jest większe na bank. 5008 to już bardziej rodzinne i przestronne auto.

oglądałem bardzo dokładnie, nawet się przejechałem. Natomiast zgadzam się, że 5008 jest dużo większe, to już duża locha :) i bardzo komfortowa w środku, natomiast polityka cenowa Peugeota jest dla mnie kosmosem. Cena 5008 jest dla mnie dużo za wysoka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.