Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motocykl na stopce centralnej

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie pytanie mam o stopkę centralną w motocyklu. Ogólnie jej nie używam, bo zawsze stawiam na bocznej, ale dziś naszła potrzeba postawienia na stopce centralnej i mam pytanie. Czy motocykl który stoi na stopce centralnej powinien stać idealnie pionowo czy może być przechylony na lewą stronę? Bo mój jest właśnie przechylony w lewo i się zdziwiłem. Wydaje mi się, że powinien stać idealnie pionowo. Motocykl to Romet Ogar 125.

Napisano

Mój skuterek stoi stabilnie i pionowo, choć to ostatnie opieram tylko i wyłącznie na obserwacji wzrokowej :phi:

To, że stoi Ci krzywo :swinka: może być efektem zwichrowania samej stopki, luzów lub uszkodzenia "zawiasu" lub okolic w ramie, ew. krzywizną terenu ;]

Ew. wszystko jest OK, tylko jest krzywo pospawany i tyle...

Edytowane przez romano11

Napisano
  • Autor

sam motocykl jest nowy bo ma dopiero 400km ale mam wrażenie, że z każdym ustawieniem go na stopce centralnej przechyla się bardziej. Muszę jutro podjechać do serwisu i dopytać.

Napisano
2 godziny temu, wojtala napisał:

sam motocykl jest nowy bo ma dopiero 400km ale mam wrażenie, że z każdym ustawieniem go na stopce centralnej przechyla się bardziej. Muszę jutro podjechać do serwisu i dopytać.

A nie odkręca się tam jakaś śruba? :]

Napisano
11 godzin temu, wojtala napisał:

mam wrażenie, że z każdym ustawieniem go na stopce centralnej przechyla się bardziej.

Raczej pionowo. Co prawda to wszystko jest spawane i jeśli jest zrobione krzywo, to moto może nie być idealnie w płaszczyźnie - ale przy produkcji seryjnej to się raczej nie zdarza.

Natomiast jeśli przechyla się coraz bardziej, to trzeba zbadać dlaczego. Po stojącym na centralce motocyklu możesz sobie skakać i nic się nie powinno rozjeżdżać.

Napisano
  • Autor

jadę dziś do serwisu, aby zobaczyli, bo mam zdjęcie gdy mi go przywieźli to stał pionowo, a teraz coś mu braweranu brakuje :/

Napisano
6 godzin temu, wojtala napisał:

jadę dziś do serwisu, aby zobaczyli, bo mam zdjęcie gdy mi go przywieźli to stał pionowo, a teraz coś mu braweranu brakuje :/

Pewnie skrzywiłeś jak zjeżdżałeś z krawężnika

Napisano
  • Autor

gdybym skrzywił na zjeździe z krawężnika to byłaby wygięta w górę a nie w dół :) Byłem w serwisie, popatrzyli i stwierdzili, że przy pierwszym przeglądzie po 500km zamówią nową i wymienią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.