Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migający xenon

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu wsiadając rano do auta widzę jak jeden xenon kilka sekund po zaświeceniu zaczyna migać. Miga sobie tak z 5 sekund po czym znowu świeci normalnie.

Auto lat 8. U mnie 2,5. Palników nigdy nie wymieniałem. Nie świecą na żółto. Świecą równo. Zamiana miejscami w lampach mocno kłopotliwa.

Czego to objaw???

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Napisano

na dwoje babka wróżyła ;)

u mnie kilka razy już w różnych samochodach dawał tak o sobie znać palnik, który się kończył...

ale ostatnio u ojca w ten sposób kończyła się też przetwornica i migała palnikiem...

najtańsze i najprostsze to kupić tani ale markowy zamiennik i wymienić bo najpewniej będzie to palnik...

a jak nie to allegro, ebay i używka ;)

Edytowane przez muzz

Napisano
  • Autor
na dwoje babka wróżyła [emoji6]
u mnie kilka razy już w różnych samochodach dawał tak o sobie znać palnik, który się kończył...
ale ostatnio u ojca w ten sposób kończyła się też przetwornica i migała palnikiem...
najtańsze i najprostsze to kupić tani ale markowy zamiennik i wymienić bo najpewniej będzie to palnik...
a jak nie to allegro, ebay i używka [emoji6]
Niedobre rozwiązania.
Nie stosuję tanich zamienników. Nie musi być ori ale zamiennik bardzo bobrej jakości. Kupując jeden nie trafię w barwę drugiego i będą świecić innymi kolorami a to stanowczo odpada. Wymiana według mnie wyłącze obydwu sztuk na raz.
A jeżeli to przetwornica?

Napisano

Najprościej zamień miejscami żarniki ( z lewj na prawą) jeśli się po zmianie pojawi ten sam objaw na przeniesionym żarniku to masz odpowiedź, że musisz kupić żarniki.

Jak w tym samym miejscu na zamienionej żarówce zacznie migać to będziesz miał pewność, że to przetwornica lub połączenia... ;)

Napisano
1 godzinę temu, electrofinger napisał:

Niedobre rozwiązania.
Nie stosuję tanich zamienników. Nie musi być ori ale zamiennik bardzo bobrej jakości. Kupując jeden nie trafię w barwę drugiego i będą świecić innymi kolorami a to stanowczo odpada. Wymiana według mnie wyłącze obydwu sztuk na raz.
A jeżeli to przetwornica?

Tani, ale markowy. Np. Osram z pewnego źródła... 

Napisano
5 godzin temu, kanu napisał:

Najprościej zamień miejscami żarniki ( z lewj na prawą) jeśli się po zmianie pojawi ten sam objaw na przeniesionym żarniku to masz odpowiedź, że musisz kupić żarniki.

Jak w tym samym miejscu na zamienionej żarówce zacznie migać to będziesz miał pewność, że to przetwornica lub połączenia... ;)

ale z zamianą miejscami jest problem...

jak chcesz dwa to kup zamienniki nowe i wsadź, chociaż ja wolałbym na dzień dobry wsadzić stary palnik, który do tej pory dobrze działał do tego migoczącego klosza przynajmniej na chwilę i sprawdził czy to nie przetwornica bo szkoda palników trochę...

Napisano

To miałem na myśli mówiąc o sprawdzaniu samego żarnika, jak zacznie migać po drugiej stronie to ma jasną odpowiedź :)

dostęp z obu stron podobny kwestia jakie to auto, u mnie z jednej strony jest dostęp w miarę swobodny, z drugiej demontuje puszke filtra powietrza i dostaje się bez problemu, wbrew zaleceniom ASO, by odkręcać lampę.... 8-)

Napisano

U mnie skonczylo sie wymiana zarnika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Wg mnie przetwornica się kończy.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.