Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dynamiczne i wygodne auto z LPG

Featured Replies

Napisano

Witajcie :)

Chciałbym Was podpytać.

Poszukiwane auto to sedan lub coupe. Dynamika jest istotna i punktem minimalnym wyjścia niech będzie Bravo II 1.4T 150KM i Accord  VII gen 2.0 155KM. Napęd raczej na przód. Hałas przy prędkościach około 120-140km/h powinien być znośny. Spalanie średnie nie powinno przekraczać około 12l LPG.

Co do wygody, to nie chciałbym aby auto miało twarde nastawy zawieszenia - wolę albo kompromis pomiędzy twardością i miękkością albo nastawienie na wygodę.

Z wyposażenia znaczenie ma klima, ESP i mile widziane byłyby podgrzewane przednie fotele.

Auto parkowane pod chmurką, więc z rdzą się lubić nie może.

Budżet 25 tyś pln. Da się coś kupić w takim budżecie mogąc powiedzieć że jest to mało awaryjne auto?

Co byście brali pod uwagę chcąc kupić auto dobrze znoszące zasilanie LPG?

Pozdrawiam :)

Edytowane przez widzppp

Napisano

To może inaczej, co jest nie tak w Bravo Sport i Accordzie VII, że szukasz czegoś innego? Hałas?

Napisano

Z własnego doświadczenia wiem że bravo sport jest twarde i sztywne...

Napisano
5 minut temu, tygrysek86 napisał:

Z własnego doświadczenia wiem że bravo sport jest twarde i sztywne...

Jeździłem i Bravo Sport i Accordem VII w różnych wersjach nadwoziowych oraz silnikowych. Każde było mniej komfortowe od e46 w standardowym zawieszeniu. W Mpaku beemka robi się sztywniejsza, ale nadal lepiej wybiera dziury w drogach i nie słychać klasycznego łup. Nieco gorzej ma się sytuacja przy długich nierównościach typu doły w drodze, wtedy e46 w Mpaku nieco podrzuca pasażerów, ale kosztem trzymania drogi. Tak, czy siak Akordeon jest przyjemniejszy do miasta, pomimo większych gabarytów, a e46 lepiej się jeździ po krętych drogach za miastem, no i 320i po lifcie jeździ dynamiczniej od A VII 2.0 155KM, więc 325i na pewno spełni wymagania dynamiki.

Napisano
2 godziny temu, tygrysek86 napisał:

E46 po lifcie 325 z końca produkcji, czyli 2004/2005r.

Od dwóch tygodni próbuję kupić E39 lub E46 z motorami od 2.5 litra wzwyż. Droga przez mękę. Znalezienie dobrego egzemplarza graniczy z cudem.

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

Od dwóch tygodni próbuję kupić E39 lub E46 z motorami od 2.5 litra wzwyż. Droga przez mękę. Znalezienie dobrego egzemplarza graniczy z cudem.

Słabo szukasz http://allegro.pl/jedyne-na-swiecie-bmw-530i-fabrycznie-nowe-3-490km-i6930139790.html  ;l

Napisano
Teraz, kaczorek79 napisał:

Ale sam powiedz - z Twojej praktyki, nie ma szans żeby to auto miało nalatane poniżej 150 tyś. Chyba że stało jako pokazowe w salonie i każdy wsiadał i macał.

A poważniej - jak w Twojej okolicy pojawi się jakaś fajna E39 benzyna lub LPG, automat - daj znać, jestem w stanie i nad morze pojechać po auto. Jestem już mocno zdesperowany bo zaczynam drugi tydzień na pożyczonych autach, co chwilę zwiększam budżet i zaraz będzie mi groził rozwód.

Napisano
5 minut temu, bizz napisał:

Na giełdzie jest  "zadbane e46"

Napisano
1 minutę temu, czachabrava napisał:

Na giełdzie jest  "zadbane e46"

manual

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

Ale sam powiedz - z Twojej praktyki, nie ma szans żeby to auto miało nalatane poniżej 150 tyś. Chyba że stało jako pokazowe w salonie i każdy wsiadał i macał.

A poważniej - jak w Twojej okolicy pojawi się jakaś fajna E39 benzyna lub LPG, automat - daj znać, jestem w stanie i nad morze pojechać po auto. Jestem już mocno zdesperowany bo zaczynam drugi tydzień na pożyczonych autach, co chwilę zwiększam budżet i zaraz będzie mi groził rozwód.

To auto jest z Japonii. Po kawałku rury wydechowej przed ostatnim tłumikiem widać, że jeszcze wydech nie został wygrzany. Są ludzie, którzy mają kasę i pasję do motoryzacji, więc mogą pozwolić sobie na kilkanaście, kilkadziesiąt aut, tylko po to, żeby je mieć i 5 razy się przejechać. W tamtym roku wyprodukowano jedno z ostatnich e39, może ktoś chciał jeszcze takie mieć i zamiast V8 wybrał bardziej kultowe R6 w najmocniejszej odmianie. Gdybam tylko.

Oczywiście pamiętam o Tobie, ale kumpel, który para się handlem BMW sam mówi, że od dawna nic dobrego nie upolował, a szuka tylko e36, e46, e39 i tylko z silnikami R6, V8 bez lpg. Ostatnio złamał zasady z powodu braku podaży i kupił e36 318i, po miesiącu sprzedał z zyskiem 5 tys.zł. 

Napisano
1 minutę temu, kaczorek79 napisał:

W tamtym roku wyprodukowano jedno z ostatnich e39, może ktoś chciał jeszcze takie mieć i zamiast V8 wybrał bardziej kultowe R6 w najmocniejszej odmianie. Gdybam tylko.

Oczywiście pamiętam o Tobie, ale kumpel, który para się handlem BMW sam mówi, że od dawna nic dobrego nie upolował, a szuka tylko e36, e46, e39 i tylko z silnikami R6, V8 bez lpg. Ostatnio złamał zasady z powodu braku podaży i kupił e36 318i, po miesiącu sprzedał z zyskiem 5 tys.zł. 

No nie do końca, E39 produkowali jeszcze przez dwa lata, ostatni touring zjechał w kwietniu 2004 roku z taśmy produkcyjnej, sedan pod koniec 2003.

Jednego już miałem upatrzonego, 528iAT, cosmosschwarz dokładnie jak moje poprzednie, ale pod Poznaniem i nie zdążyłem dojechać. Umówiłem się na wtorek, a w piątek zdążył się sprzedać. Mogłem przelać zaliczkę, ale liczyłem na farta.

Jutro oglądam 525i z 2001 roku, ale niestety sedan....

Napisano
24 minuty temu, kaczorek79 napisał:

więc 325i na pewno spełni wymagania dynamiki.

To też napisałem.:)

Co do sztywności miałem 19 miesięcy bmw e46 coupe 2.8... bez m pakietu... seria... była o wiele wygodniejsza od obecnego bravo sport 2.0 ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.