Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Definitywny koniec upalania w błocie. Kupiłem "bulwarówkę" ;)

Featured Replies

Napisano

Siema Wszystkim

Takie małe chwalę się / żalę się...
Jimniego pozbyłem się przeszło miesiąc temu, fajne auto to było, będę wspominał je zawsze z sentymentem. Zawstydzało bardzo wielu większych i teoretycznie dzielniejszych braci :skromny:
Zadaniem Jamnika było pobawić się nim i sprzedać bez straty lub z małym zyskiem. ( tanio go kupiłem, więc udało się bez problemu )
Sprzedał się w kilka dni, kupił go pierwszy oglądający. Jechał po niego przeszło 300 kilometrów.
Następca ma trochę inne zadanie. Jako, że idzie zima stulecia.... ;l
A tak serio, to ma mi powozić tyłek po naszej pięknej Polsce. Jakieś góry zimą, i jeszcze trochę w dół poza naszą granicę itd.itp. Może jeszcze na grzyby, na Mazury skoczę. 
Kupiłem go też niechcący, podobnie jak Jimniego. Był tani, bo jeszcze nie do końca działa 8] ale wszystko jest na dobrej drodze, bo naprawa powinna zamknąć się w 400 złotych. Aczkolwiek nawet jak moja diagnoza jet błędna i będę musiał rwać głowicę, to i tak sprzedając go w przyszłym roku nie będę stratny.
Przedstawiam Wam Chevroleta TrailBlzer`a 4.2 Vortec R6 273 KM
Jest to moja druga przygoda a pseudo terenowym "Amcarem". Pierwsza była mega niewypałem ( też Chevy Blazer tyle, że S10 :facepalm: ), zobaczymy jak będzie tym razem. Trzymajcie kciuki.
22095363_1454356211286017_585988055_o.jpg.531f78b3921b7ae2dccb162b3b1dc86b.jpg22092610_1454356214619350_1268221391_o.jpg.5e90095f6b90ffb59e83baa16fc1ef19.jpg
BTW auto stricte do błota też się prędzej czy później pojawi. Obstawiam wiosnę 2018 :oki:

Napisano

trzeba było zostawić malucha. Niezły krążownik :bzik:

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, szyman napisał:

trzeba było zostawić malucha.

Były takie myśli, przeważył zdrowy rozsądek. Jimny miał być na chwilę i tak się stało ( 7 miesięcy ). Miał też awarię w postaci zblokowania przekaźników od wyciągarki przy zwijaniu liny, co zaowocowało pogięciem zderzaka oraz neutralizacją płyty pod wyciągarkę.
Teraz najlepsze, pomimo tego oraz perypetii z doprowadzeniem go do stanu używalności po zakupie ( wymiana, silnika, skrzyni i elementów przynależnych przy takiej naprawie ), przygotowaniu go do lekkiego offroadu ( zawias, opony, winda, główki mostów ), dalej nie jestem pod kreską ;)
Do podróży w trasy się nie nadawał, o komforcie mogłem tylko pomarzyć. Trzymając go jeszcze przez zimę, byłbym pewnie w ogólnym rozrachunku na minus.

Godzinę temu, szyman napisał:

Niezły krążownik

Niezły to on będzie, jak zacznie działać poprawnie po wymianie kilku części układu zapłonowego :)

Napisano
6 minut temu, Bravus napisał:

Były takie myśli, przeważył zdrowy rozsądek. Trzymając go jeszcze przez zimę, byłbym pewnie w ogólnym rozrachunku na minus.
Niezły to on będzie, jak zacznie działać poprawnie po wymianie kilku części układu zapłonowego :)

jak ja bym kierował się zdrowym rozsądkiem to......... szkoda mówić 8-)

Napisano
  • Autor
21 minut temu, szyman napisał:

jak ja bym kierował się zdrowym rozsądkiem to......... szkoda mówić 8-)

Sam wiesz jak jest. Mnie posiadanie Patrola czyli, auta na które nie było mnie stać, lub inaczej mówiąc auta które rujnowało mnie finansowo przez wszelkiej maści zachcianki, oraz doposażanie go w zamyślone w łbie fanaberie nauczyło pokory. Zwłaszcza przy rozrachunku sprzedaży go za 5tą lub 6tą część wkładu. Teraz się tym bawię, wyszukuje okazji, myślę delikatnie w przyszłość :facepalm:
Nieskromnie dodam, że Parcha w 90% dłubałem sam, gdybym nie miał takich możliwości prawdopodobnie jeździłbym hulajnogą.
Chevy wpisuje się teraz idealnie w nadchodzące potrzeby, zapas $ na inwestycje ( czyli późniejsza wartość auta ) jest większy jak w Jimnym. Zakres modyfikacji/potrzeb przystosowania auta, jest w zasadzie zerowy. Jestem dobrej myśli :vibra:

Napisano
8 minut temu, Bravus napisał:

Jestem dobrej myśli :vibra:

czekam na temat "koniec z seria czas na modyfikacje" ;)

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, szyman napisał:

czekam na temat "koniec z seria czas na modyfikacje" ;)

Niedoczekanie Twoje :hehe:
Nie ma w Europie szpeju do poprawienia tego wynalazku. Opony AT, to maks co to auto dostanie :ee:

Napisano

...też mi taki przechodzi jeszcze przez myśl. I o ile z zewnątrz mi się podoba to jakoś nie mogę się przekonać do wnętrza! ;]

Napisano
23 godziny temu, Bravus napisał:

4.2

Ładnie ;] 

23 godziny temu, Bravus napisał:

R6

Nie ładnie ;] 

Napisano
17 godzin temu, Bravus napisał:

Opony AT, to maks co to auto dostanie :ee:

yeah-right.png

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, COCON napisał:

...też mi taki przechodzi jeszcze przez myśl. I o ile z zewnątrz mi się podoba to jakoś nie mogę się przekonać do wnętrza! ;]

Tragedii jakieś wielkiej to nie ma. W mojej ocenie, jest akceptowalnie. W Blazerze S10, to było już gorzej.

2 godziny temu, camel00 napisał:

Ładnie ;] 

Zaczęło dziś działać więc się zgadzam. Jest ładnie :) Kapcia jara przy stracie bez problemu. Najważniejsze, że koszt naprawy wyniósł 140 złotych :)

2 godziny temu, camel00 napisał:

Nie ładnie ;] 

Wiem... brałem okazyjnie, więc wybrzydzania nie ma. Aczkolwiek powiem, że sprawne nawet te kunie w tym krążowniku są. Dźwięku faktycznie brak :(
Co do AT`eków to faktycznie zastanawiam się, może wrzucę po prostu jakąś zimówkę :swinka:
Zapiszcie te słowa, żadnych liftów, żadnych wyciągarek, żadnych MT`ków itp. To auto się do tego nie nadaje :ee:

Napisano
  • Autor
45 minut temu, mati1.6dohc napisał:

Genialny !

Nie wierzę ?!?!? Pochwała z Twoich ust ? Kurde :hehe:

Godzinę temu, mati1.6dohc napisał:

musisz koniecznie wpaść i się pochwalić !!

Gdzie ? Kiedy? Mówisz i masz :piwko:

Godzinę temu, mati1.6dohc napisał:

lubię Twoje adhd :oki::hehe:

Nadążyć za moimi pomysłami czasem ciężko :mlot:
Za bulwarówką zresztą też ;] Pomimo jazdy na paliwie biedy, które wymaga przeglądu uważam, że daje radę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.