Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obszywanie tapicerki

Featured Replies

Napisano

Szanoooowni.

Kupilem uzywany samochod z tapicerka, ktora jest w idealnym stanie, ale mi sie nie podoba.

Myslalem, ze przywykne, ale jakos nie potrafie. Irytacja zostaje. Moge zmienic samochod, ale to w ostatecznosci. Pomyslalem o obszyciu tapicerki.

Wpisalem w google i jest. Piekna tapicerka. Co tylko chcesz. Przyklad ponizej.

Koszty.

Mysle wylacznie o fotelach przod oraz tylnej kanapie. Bez boczkow bo mi sie podobaja. Sufit tez zostaje. Deska tak samo.

Material bez szalenstw. Dobra skora i troche finezji, szwy tu i tam, jakies wstawki.

Proces.

Fabryczny pokrowiec jest sciagany i mozna go odzyskac (zachowac) i dopiero gola gabka obszywana jest wybranym materialem?

Jesli ktos mial stycznosc z procesem, prosba o przyblizenie tematu. Co z poduszkami potwietrznymi?

Namiary.

Wiem, ze juz lata temu na AK niektorzy robili takie rzeczy w tanich wozach. Nie wychodzilo to jednak zbyt pieknie. 

Ja chce, zeby bylo elegancko (trwalosc, precyzja szwow itp), albo nie ma to zadnego sensu. 

Pzdr.

m17b.jpg

Edytowane przez maagog

Napisano

Chodzi o tego CLC?

Nie masz poduszek w fotelach, jeśli masz ogrzewane to trzeba doliczyć koszt specjalnych mat bo oryginalne są scalone z tapicerką i nie da się rozdzielić.

Napisano

Podstawa to dobry fachowiec.

Kiedyś obszywałem tkaniną zamiast taksówkarskiej dermy w W124 i wyszło lepiej, niż fabryka.

Jak masz pewny zakład tapicerski, to śmiało, jak nie, to odpuść.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Piotrus napisał:

Chodzi o tego CLC?

Nie masz poduszek w fotelach, jeśli masz ogrzewane to trzeba doliczyć koszt specjalnych mat bo oryginalne są scalone z tapicerką i nie da się rozdzielić.

Tak, CLC. Fotele nie sa podgrzewane. Gdyby byla cala instalacja, chetnie wyeliminowalbym takze ta wade. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

Podstawa to dobry fachowiec.

Kiedyś obszywałem tkaniną zamiast taksówkarskiej dermy w W124 i wyszło lepiej, niż fabryka.

Jak masz pewny zakład tapicerski, to śmiało, jak nie, to odpuść.

Licze na polecenie ze strony kogos, kto uzyskal dobry efekt. 

Przejrzalem galerie jednej lokalnej firmy, i nie przemawia do mnie. http://www.autotapicerki.pl/galeria1

Moze sie czepiam.

Napisano

Zaloguj się na forum W203, ja chyba opisywałem tam montaż podgrzewania w mojej w203.

Generalnie potrzebujesz:

-wiązkę z ASO za jakieś 200 PLN

-panel z przyciskami od podgrzewania z allegro, np. taki https://allegro.pl/listing?string=panel w203&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-4-1003

Ważne żeby miał minimum to samo co masz dzisiaj zamontowane (parktronic, rolete etc), jak będzie miał coś więcej to nie szkodzi po prostu nie będzie działać i będzie siedział niegroźny błąd w SAM. Kolorem listwy się nie sugeruj, da się przełożyć ze starego

Najwiecej zabawy jest z matami grzejnymi  - ale tutaj to już tapicer powinien sobie poradzić. Ja kupowałem jakieś maty z niemiec, spirala grzejna była ścieżką węglową więc można je było docinać zgodnie z potrzebami. Wadą było to że nie grzały tak jak oryginały ale na max mocy i tak nie można było za długo wytrzymać.

Żeby wymienić panel trzeba było pruć całą konsolę, w WIS jest instrukcja jak to zrobić. Mi się udało wszystko  poskładać i nic nie trzeszczało. Można pewnie puścić przewody na chama pod wykładziną i nic się nie będzie działo ale ja chciałem mieć wszystko w oryginalnych kanałach w których idą kable.

Na koniec trzeba zakodować na SD to że auto ma sitzheizung i wszystko działa.

Brzmi skomplikowanie ale nie jest ;)

A tak BTW, nie chcesz kupić oryginalnego kabelka z gniazdem AUX do schowka? NIe zdążyłem zamontować do swojego, można wtedy tam schować jakiś moduł bluetooth<>RCA i miałbyś odtwarzanie muzy z telefonu przez oryginalne radio.

Napisano
  • Autor
Dnia 10/12/2017 o 11:46, Piotrus napisał:

Zaloguj się na forum W203, ja chyba opisywałem tam montaż podgrzewania w mojej w203.

Generalnie potrzebujesz:

-wiązkę z ASO za jakieś 200 PLN

-panel z przyciskami od podgrzewania z allegro, np. taki https://allegro.pl/listing?string=panel w203&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-4-1003

Ważne żeby miał minimum to samo co masz dzisiaj zamontowane (parktronic, rolete etc), jak będzie miał coś więcej to nie szkodzi po prostu nie będzie działać i będzie siedział niegroźny błąd w SAM. Kolorem listwy się nie sugeruj, da się przełożyć ze starego

Najwiecej zabawy jest z matami grzejnymi  - ale tutaj to już tapicer powinien sobie poradzić. Ja kupowałem jakieś maty z niemiec, spirala grzejna była ścieżką węglową więc można je było docinać zgodnie z potrzebami. Wadą było to że nie grzały tak jak oryginały ale na max mocy i tak nie można było za długo wytrzymać.

Żeby wymienić panel trzeba było pruć całą konsolę, w WIS jest instrukcja jak to zrobić. Mi się udało wszystko  poskładać i nic nie trzeszczało. Można pewnie puścić przewody na chama pod wykładziną i nic się nie będzie działo ale ja chciałem mieć wszystko w oryginalnych kanałach w których idą kable.

Na koniec trzeba zakodować na SD to że auto ma sitzheizung i wszystko działa.

Brzmi skomplikowanie ale nie jest ;)

A tak BTW, nie chcesz kupić oryginalnego kabelka z gniazdem AUX do schowka? NIe zdążyłem zamontować do swojego, można wtedy tam schować jakiś moduł bluetooth<>RCA i miałbyś odtwarzanie muzy z telefonu przez oryginalne radio.

Dzieki za podpowiedzi. Troche dlubales przy nim. Moze dokladales webasto?

Muzy z tel nie slucham, ewentualnie przez BT, ktory juz jest. Audio generalnie slabe... BMW standardowe robi duzo lepiej.

Napisano
3 godziny temu, maagog napisał:

Muzy z tel nie slucham, ewentualnie przez BT, ktory juz jest. Audio generalnie slabe... BMW standardowe robi duzo lepiej.

Może to głupia podpowiedź, ale jak mi nie pasowało wnętrze to kupowałem kompletną, zadbaną tapicerkę z tego samego modelu tylko w moim guście. Prościej i zostaje wszystko fabryczne, a i z podgrzewaniem wtedy łatwiej.

Napisano
11 godzin temu, maagog napisał:

Był taki plan ale nie udało się nigdy namierzyć pieca od benzyny w203 w rozsądnej cenie także odpuściłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.