Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Focus mk2 benzyna - kontrolka silnika

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od dłuższego czasu mam problem z samochodem, a mianowicie po ulewnych deszczach jak odpalam samochód to po chwili zapala mi się kontrolka silnika i do tego szarpie silnikiem. Objawy ustają po pewnym czasie i kontrolka silnika gaśnie i samochód chodzi normalnie. Zaznaczam że przy zapalonej kontrolce silnika samochód zachowuje się tak jakby nie palił na wszystkie gary. Ktoś spotkał się z was z podobnym problemem?

Z góry dzięki.

Napisano

Nie wiem czy to ma znaczenie ale w necie przewija się ten temat. Otóż zobacz czy nie stoi woda w miejscu świec. Ja u siebie mam założoną pokrywę, osłonę świec od volvo, zaciekawiło mnie to i w necie znalazłam, że podobne objawy do Twoich powodowało to, że kapał płyn na świece przez otwory spryskiwaczy. Stąd u mnie prawdopodobnie pojawiła się ta osłona, taki już sprowadziłam z Niemiec.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Dzięki Ania za odpowiedź ale ja też mam założoną osłonę na silnik od volvo i niestety objawy cały czas występują.

Ktoś jeszcze ma jakieś rady co może być przyczyną.

Napisano

Przewody kiedy były zmieniane? Jakiej firmy? Może też być pęknięta obudowa cewki. Odczytaj błędy z komputera bo to może dużo powiedzieć. Poza tym spryskiwacz z wodą do ręki i lać wodę na kable i cewkę i obserwować objawy.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Witam ponownie. Po wymianie kabli i świec dzisiaj zauważyłem że w 4 cylindrze stoi woda. Spryskiwacze i kable od spryskiwaczy uszczelnione. Lałem wodę na szybę i z obserwacji wynika że woda nie leci na silnik. Tak więc skąd woda się wzięła w 4 cylindrze

Nie mam pojęcia. Spotkał ktoś się z was z takim przypadkiem bo już głupi jestem.

Napisano

Ze spryskiwaczy tylko. Czytałem o patencie z zaworkiem zwrotnym od Pandy czy CC, żeby płyn po wyłączeniu spryskiwaczy się nie cofał i nie puszczał na świece.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.