Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TERMET 19-02

Featured Replies

Napisano

Mam taki podgrzewacz przepływowy z zasilaniem bateryjnym. Od jakiegoś czasu są problemy aby piecyk puścił gaz na palniki. Po otwarciu kurka wody zaczyna "pykać" iskrownik ale świeczka nie chce się zapalić. Czasami po kilku takich próbach zaskakuje, czasami zadziała od razu, a czasami jak w niego stuknę ręką (jak w stary telewizor :phi:) to zaskakuje. Zmiana baterii nic nie pomaga i raczej nie zaobserwowałem aby to miało związek z ciśnieniem wody. Jak już się raz uruchomi, to jeżeli nie ma dużego odstępu czasu od poprzedniego odpalania to startuje od razu.

I teraz pytanie, czy szukać przyczyny w zespole wodnym czy gazowym.

Napisano

Mam piec dwufunkcyjny termetu , Miałem problem z odpalaniem przy odkręcaniu wody .Pomogło czyszczenie dysz gazowych oraz wykręcenie iskrowników i przetarcie papierem ściernym. Robiłem operację na raz więc nie wiem czy to kwestia jednego czy drugiego.

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, kartonik napisał:

Mam taki podgrzewacz przepływowy z zasilaniem bateryjnym. Od jakiegoś czasu są problemy aby piecyk puścił gaz na palniki. Po otwarciu kurka wody zaczyna "pykać" iskrownik ale świeczka nie chce się zapalić. Czasami po kilku takich próbach zaskakuje, czasami zadziała od razu, a czasami jak w niego stuknę ręką (jak w stary telewizor :phi:) to zaskakuje. Zmiana baterii nic nie pomaga i raczej nie zaobserwowałem aby to miało związek z ciśnieniem wody. Jak już się raz uruchomi, to jeżeli nie ma dużego odstępu czasu od poprzedniego odpalania to startuje od razu.

I teraz pytanie, czy szukać przyczyny w zespole wodnym czy gazowym.

Jednak źle opisałem usterkę.

Po otwarciu kurka wody zapala się świeczka, nawet delikatnie pojawia się płomień na palnikach koło świeczki ale jakoś nie może puścić gaz na całe palniki tylko w tedy cały czas pyka. Reszta opisu się zgadza.

Napisano

No to sprawdzaj dysze gazu . U mnie jest ich chyba z 9 .3 były zatkane i nie dawały płomienia .

Napisano
Dnia 23.10.2017 o 19:45, kartonik napisał:

Po otwarciu kurka wody zapala się świeczka, nawet delikatnie pojawia się płomień na palnikach koło świeczki ale jakoś nie może puścić gaz na całe palniki tylko w tedy cały czas pyka. Reszta opisu się zgadza.

Ja bym obstawiał membranę - do wymiany. Jak nie masz dwóch lewych rąk, to ogarniesz sam.

Edytowane przez tomkowski

Napisano

Zrób tak, jak napisał tomkowski - wymień membranę.

kwa

Napisano
Dnia 23.10.2017 o 19:45, kartonik napisał:

a filtr gazu masz prze piecykiem ???

jak dla mnie to zasyfione po stronie gazowej ... albo ściezka palnika ... filtr ... itp itd

Napisano

Jak piecyk ma już parę lat warto wymienić blok regulacyjny wodny nie tylko membramę - naprawdę spokój na kolejne lata.

Napisano
  • Autor

No nic. Trzeba go będzie całego porozbierać i dokładnie przeczyścić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.