Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW E34 jako daily - za i przeciw...

Featured Replies

Napisano

Nie mogłem znaleźć porządnej E39, a już miałem ciśnienie na auto i kupiłem Vectrę C - auto ze wszech miar praktyczne, mało palące i tanie w utrzymaniu, żona śmiga zadowolona a ja tęsknię za BMW. 

Pomyślałem sobie coby zanabyć E34 jako auto do codziennego tłuczenia do roboty - póki co robię ok 200 km dziennie, od grudnia prawdopodobnie już tylko 70-100. 

Da się kupić do 10-12 kpln zadbane z silnikiem R6?

Dwustrefowa klima tam się zdarzała?

Na co ogólnie zwrócić uwagę?

Napisano
6 godzin temu, bizz napisał:

Nie mogłem znaleźć porządnej E39, a już miałem ciśnienie na auto i kupiłem Vectrę C - auto ze wszech miar praktyczne, mało palące i tanie w utrzymaniu, żona śmiga zadowolona a ja tęsknię za BMW. 

Pomyślałem sobie coby zanabyć E34 jako auto do codziennego tłuczenia do roboty - póki co robię ok 200 km dziennie, od grudnia prawdopodobnie już tylko 70-100. 

Da się kupić do 10-12 kpln zadbane z silnikiem R6?

Dwustrefowa klima tam się zdarzała?

Na co ogólnie zwrócić uwagę?

Jak na znaFce :) bmw zadajesz dziwne pytanie co do e34 :)

W auto bawaria pulawy maja teraz fajne e34 za 19 tys.

Napisano

Moze mało merytorycznie,bale nie możesz znaleźć E39 w stanie i wyposażeniu jakie chcesz, a uda Ci się to z E34?

Z tego co piszesz to hobbystycznie zakupu nie planujesz.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

Jak na znaFce :) bmw zadajesz dziwne pytanie co do e34 :)

W auto bawaria pulawy maja teraz fajne e34 za 19 tys.

O e39 wiem bardzo dużo, e46 trochę, e34 dopiero poznaję temat. Auto Bawaria znam i lubię ale ich marże są dla mnie za wysokie.

Silniki ogarnę, ale słabe punkty blachy, podwozia, może mają jakieś charakterystyczne elementy które padają A są drogie, jak pompa ABS w e39?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Moze mało merytorycznie,bale nie możesz znaleźć E39 w stanie i wyposażeniu jakie chcesz, a uda Ci się to z E34?

Z tego co piszesz to hobbystycznie zakupu nie planujesz.

E39 szukałem jako auta dla rodziny, które ma też obsługiwać dłuższe wyjazdy, zrobi to vectra, więc mogę sobie kupić coś do ciorania na miejscu, więc mogę rozszerzyć poszukiwania o e36, e46, e34, e30. Właśnie o e34 wiem najmniej, ale też widzę że najmniej można na tym aucie stracić.

Napisano
5 minut temu, bizz napisał:

O e39 wiem bardzo dużo, e46 trochę, e34 dopiero poznaję temat. Auto Bawaria znam i lubię ale ich marże są dla mnie za wysokie.

Silniki ogarnę, ale słabe punkty blachy, podwozia, może mają jakieś charakterystyczne elementy które padają A są drogie, jak pompa ABS w e39?

Jak naprawde nie wiesz do napisze.

Glowna bolaczka do ruda na budzie.

Progi . doly drzwi.

Lepsza blache o dziwo maja modele 89 -93 a nie te z koncowki produkcji.

Najlepsze silniki to m50b20 oraz m50b25 chociaż tego drugiego wyrwac w dobrym stanie to cud.

Moja rada...jako daily odpusc sobie e34.

Edytowane przez Marcin79

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Marcin79 napisał:

Moja rada...jako daily odpusc sobie e34.

Serio nie wiem więc dziękuję. Odpuścić z jakiegoś konkretnego powodu? Z reguły jak ktoś mi mówił żeby odpuścić to ja brnę dalej jak baran:)

Jeśli kupię to tylko jeden z tych dwóch silników, sa jakieś Max drogie niedostępne na rynku części? Jakieś pompy wspomagania, sprzęgło, nie wiem... 

Napisano
5 minut temu, bizz napisał:

Serio nie wiem więc dziękuję. Odpuścić z jakiegoś konkretnego powodu? Z reguły jak ktoś mi mówił żeby odpuścić to ja brnę dalej jak baran:)

Jeśli kupię to tylko jeden z tych dwóch silników, sa jakieś Max drogie niedostępne na rynku części? Jakieś pompy wspomagania, sprzęgło, nie wiem... 

To jest stare auto wiec nawet uzywki sie koncza. Jak masz lpg to leci pompa paliwa po za tym te silniki sa panzerne ale kupic zadbane to juz cud.

Najwazniejsze w e34 to buda i jeszcze raz buda i buda.

W 2013 sprzedalem moje ostatnie e34 za 11 tys dzisiaj takie egzemplarze chodza juz za 17 - 20 tys...czy sa warte tych pieniedzy? Moim zdaniem nie.

Tylko dla hobbysty.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, ppmarian napisał:

Odpusc to bmw i poszukaj zadbanego lexa gs300

wysłane z tel.

Też patrzę. GS300, Legend, Camry... Ostatnio nawet zainteresował mnie Intrepid i 300M. Co znajdę w dobrym stanie to kupię, dzisiaj pobieżnie oglądałem e34 M50B20, w poniedziałek podjadę pooglądać ją na kanale... w tym przedziale cenowym nie jest łatwo o youngtimera, a więcej nie wydam bo mnie żona zeżre...

Napisano
42 minuty temu, bizz napisał:

Też patrzę. GS300, Legend, Camry... Ostatnio nawet zainteresował mnie Intrepid i 300M. Co znajdę w dobrym stanie to kupię, dzisiaj pobieżnie oglądałem e34 M50B20, w poniedziałek podjadę pooglądać ją na kanale... w tym przedziale cenowym nie jest łatwo o youngtimera, a więcej nie wydam bo mnie żona zeżre...

Na allegro teraz jest chyba jakas sensowna wystawiona przez vitocars z czestochowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.