Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drogie taczki VW Tiguan i gul sasiada

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu wymienilem Volvo na Tiguana w ramach auta sluzbowego. W zwiazku z tym, ze panuje moda na SUV i wszyscy chca miec takie auto postanowilem w paru zdaniach opisac wrazenia z jazdy.

Pacjent to Tiguan w najtanszej wersji z pakietem led, automatyczna klima i wielofunkcyjna kierownica i nawigacja 2.0 TDI 115KM. 

Wyglad i walory uzytkowe

- do miasta za duzy ale w srodku bardzo duzo miejsca, w galeriach wchodzi na styk plus za dobra widocznosc

- sasiadom zwlaszcza w Lodzi gul skoczyl bo Panie niemiecki i duzy no i dyzel

- kiepskie czujniki parkowania za szybko daja znac, ze nie mozna przejechac a mozna :phi:

- duzy bagaznik ale bardzo malo funkcjonalne wnetrze, tylko jedno niepodswietlone usb nie ma co zrobic z kluczykiem, z telefonem itd

- osobiscie tyl mi sie nie podoba no ale darowanemu koniowi :phi:

IMG_6115.jpg.86ed96cd0f57988bfc69730df49657b8.jpg

IMG_6117.jpg.eac4109d66f188a49985dafe13748073.jpg

IMG_6116.jpg.52984acc17ec37b633c8e2eb8861cc27.jpg

IMG_6118.jpg.0e65554603e6a5d251352baaaca7cf95.jpg

Minusy 

- brak miejsca na kluczyk, niby odpalanie z przycisku a co zrobic z kluczykiem?

- tylko jedno USB niepodswietlane

- za maly schowek w podlokietniku - telefon sie nie miesci

- po podlaczeniu telefonu nie mozna zamknac schowka

- debilne sterowanie podswietleniem zegarow, trzeba sie naklikac!!! Powinno byc pokretlo

- brak kontrolki swiatel, nie wiem czy sa wlaczone czy nie jak automat tym steruje

- nawigacja bez korkow, niby opcja jest ale nie dziala (nie czytalem instrukcji IMO powinno byc prostrze)

- nieintuicyjne menu

IMG_6119.jpg.c7dd86723c8fdf5b9af88b9902080942.jpg

IMG_6122.jpg.375d695b0334b6f913e3236a65488b2f.jpg

IMG_6128.jpg.da69ce0e70ca00cc5b5845d56f3a588a.jpg

IMG_6124.jpg.02a0c6509275d05f7c75c1229affddc7.jpg

Plusy 

- genialna klimatyzacja, kila powinna uczyc sie od niemcow to jest pierwszy samochod w ktorym ustawilem raz temperature i nie zmieniam

- dobra widocznosc i dobre prowadzenie, fajne kola z duzym balonem, minus za wrazliwosc na boczny wiatr

- dobre audio

- ladne wnetrze i sporo schowkow choc telefon sie nie miesci

- drzwi zaslaniaja progi

- calkiem fajnie te Ledowe mijania swieca

- ladne podswietlenie wnetrza

- dobre wyciszenie ale wiatr robi swoje 

Silnik i wrazenia ogolne

- za slaby tylko 115KM ale 190 leci bez problemu

- na sasiadach zrobil wiekse wrazenie niz na mnie

- start stop i dyzel matkosko  :facepalm:

- wspomagacze jazdy niby sam jedzie w pasach ale raz jedzie raz nie jedzie, przy bocznych wiatrach trzeba sie silowac z kierownica jak asystent jest wlaczony. Ostrzeganie przed kolizja z przodu jak tylko czujnik sie zabrudzi to wali po oczach kontrolka.

Czy bym kupil dla siebie? Jakbym nie musial duzo po miescie jezdzic to tak. Na moje potrzeby sie nie nadaje dlaczego? SUV na autostrady to kiepski pomysl a do miasta jest troche za duzy. Wolalbym cos mniejszego. Teraz jezeli Tiguan to polecam jednak TSI plus wersje o oczko wyzej. Ja nie mialem wyboru wzialem to co bylo. Widzialem, ze cennikowo to to stoi kolo 105k IMO lepiej kupic TSI wtedy koreance sie chowaja o Toyocie laskawie nie wspomne bo moze conajwyzej polizac... rure VW.

Teraz podgladowe spalanie dla milosnikow tabelek. Srednio przy dosc szybkiej jezdzie pali kole 8l 70% za miastem

IMG_6129.jpg.b398cc9e76b67d4514e68bec52dd9107.jpg

IMG_6131.jpg.b44a1e4e68aaa20a243997d699a16b92.jpg

Napisano

Wow, jak manual Tiguan ... wyglada dziwnie [emoji848][emoji33]

2.0l Diesel - to nie czasem 110kW ?

Sent from my iCrap using Tapacrap

Napisano

Fajne auto. Mi się strasznie podoba i plus dla VW za jeden z najmocniejszych silników w podobnej wielkości aut- 240 KM w dieslu, ale to pędzi :)

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, OZI napisał:

Wow, jak manual Tiguan ... wyglada dziwnie emoji848.pngemoji33.png

2.0l Diesel - to nie czasem 110kW ?

Sent from my iCrap using Tapacrap

85kW on wystepuje w roznych wersjach az do 177kW.

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, WITEK napisał:

Fajne auto. Mi się strasznie podoba i plus dla VW za jeden z najmocniejszych silników w podobnej wielkości aut- 240 KM w dieslu, ale to pędzi :)

Cos mi sie wydaje, ze w tym moim to jest tylko zdlawiony jak polazilem po forach to ludzie robia z niego 180KM.

Napisano

navi widzi korki jak w telefonie włączysz opcję "router wifi" i pożenisz ją z telefonem - skadś musi ta navi miec internet ;)

na cholere ci pokretło do podswietlenia zegarów - przeciez to sie ustawia raz w życiu...

kontrolki świateł żaden VAG nie ma na desce - są przy pokretle.

Napisano
2 godziny temu, Vadero napisał:

kontrolki świateł żaden VAG nie ma na desce - są przy pokretle.

Octavia Mk 1 miała :phi: i tu i tu ;]

Napisano
  • Autor
navi widzi korki jak w telefonie włączysz opcję "router wifi" i pożenisz

Zrobiłem tak ale korków nie ma. Apple car play tez nie ma.
Napisano
53 minuty temu, wujekcybul napisał:

Zrobiłem tak ale korków nie ma. Apple car play tez nie ma.

mam ten sam system w passacie - dziala.

za pierwszym razem musisz to skonfigurować - pamietam ze wpisywalem dane, podawalem maila, akceptowalem regulamin i dopiero mialem dostęp do netu w aucie.

Napisano

wielkie, brzydkie, ciężkie, kwadratowe, niepraktyczne, diesel (do tego słaby). Dokładne przeciwieństwo fajnego samochodu. Ale jakbym dostał, to pewnie też bym jeździł

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Vadero napisał:

mam ten sam system w passacie - dziala.

za pierwszym razem musisz to skonfigurować - pamietam ze wpisywalem dane, podawalem maila, akceptowalem regulamin i dopiero mialem dostęp do netu w aucie.

To bez sensu oprocz tego calkiem niezle multimedia.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, maro_t napisał:

wielkie, brzydkie, ciężkie, kwadratowe, niepraktyczne, diesel (do tego słaby). Dokładne przeciwieństwo fajnego samochodu. Ale jakbym dostał, to pewnie też bym jeździł

Otoz to wolalbym passata no ale bylo albo to albo V40. Fajnie, ze srodek jest bardzo przyjemny i szeroki.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, rwIcIk napisał:

Napaliłem się na Tiguana. Spodobał nam się :ok:

Chciałem kupić 1.4 TSI DSG.

Ale niestety trzeba było zbyt długo czekać.

IMO z TSI jest lepsze od Hultaja ale jakbym mial czekac to tez bym wzial Koreanca.

Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

IMO z TSI jest lepsze od Hultaja ale jakbym mial czekac to tez bym wzial Koreanca.

To był impuls. Jeździłem po salonach i trafił się miły sprzedawca w Hyundaiu :hehe:

Ale jestem mega zadowolony - prowadzi się super, jest wygodnie, cicho, komfortowo :ok:

Napisano
  • Autor
Teraz, rwIcIk napisał:

To był impuls. Jeździłem po salonach i trafił się miły sprzedawca w Hyundaiu :hehe:

Ale jestem mega zadowolony - prowadzi się super, jest wygodnie, cicho, komfortowo :ok:

Tu bardzo wiatr slychac przy wyzszych predkosciach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.