Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SKP przegląd i niedziałający licznik

Featured Replies

Napisano

Pytanie do naszych diagnostów.

Ma Ci ja sobie motocykl z 2005r.

Zegary dośc proste:

-częściowo mechaniczne (prędkościomierz i obrotomierz)

-częściowo elektroniczne  LCD (licznik przebiegu temp cieczy chłodzącej w postaci kresek)  - ten właśnie umarł :-(

Co diagnosta powie jak przyjadę na przegląd do SKP i nie będzie w stanie odczytać przebiegu bo wyświetlaczyk LCD umarł...

Zastanawiam się czy to naprawiać w ogóle. Mi do szczęścia potrzebne nie jest, a koszta w porównaniu do wartości sprzętu jako całości znaczne

Z góry dzięki za przepisy i doświadczenia w podobnej materii

Napisano
Pytanie do naszych diagnostów.
Ma Ci ja sobie motocykl z 2005r.
Zegary dośc proste:
-częściowo mechaniczne (prędkościomierz i obrotomierz)
-częściowo elektroniczne  LCD (licznik przebiegu temp cieczy chłodzącej w postaci kresek)  - ten właśnie umarł :-(
Co diagnosta powie jak przyjadę na przegląd do SKP i nie będzie w stanie odczytać przebiegu bo wyświetlaczyk LCD umarł...
Zastanawiam się czy to naprawiać w ogóle. Mi do szczęścia potrzebne nie jest, a koszta w porównaniu do wartości sprzętu jako całości znaczne
Z góry dzięki za przepisy i doświadczenia w podobnej materii
Wpisal mi awaria wyswietlacza - bd. Stwierdzil ze nie jest istota usterka i moze tak byc.
Napisano
  • Autor
7 minut temu, elgritone napisał:
9 minut temu, Fili_P napisał:

Wpisal mi awaria wyswietlacza - bd. Stwierdzil ze nie jest istota usterka i moze tak byc.

Ponoć tak kiedyś było.... ciekawe jak teraz wytyczne

Napisano
Ponoć tak kiedyś było.... ciekawe jak teraz wytyczne
W sierpniu tak jeszcze bylo.
Napisano

Jak działa predkościomierz to diagnosta nie ma nic do tego.

Kryształki się rozlały? Czy częściej pokazuje krzaczki, niż cyferki?

Napisano
7 godzin temu, elgritone napisał:
7 godzin temu, Fili_P napisał:

Czyli zaraz po kupnie zrobic sobie taką usterkę i hulaj dusza piekła nie ma:hehe:

Po co kręcić jak wystarczy nie używać...

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, wlad napisał:

Czyli zaraz po kupnie zrobic sobie taką usterkę i hulaj dusza piekła nie ma:hehe:

Po co kręcić jak wystarczy nie używać...

u mnie to akurat mocno na moja niekorzyszc dziala - malo km na moto w sezonie robie

Napisano

Ja mam taki stary motocykl. Cz350. Najlepiej bo w oryginale kiedyś był licznik ale nie działał bo motocykl remontowałem i przy okazji wywaliłem predkościomierz i wstawiłem obrotomierz. Bo uznałem że obrotomierz jest ważniejszy niż licznik. A jako licznik km przypiąłem zwykły rowerowy - Sigma i na magnes na szprychę ;-)  No i w jakieś 8 lat używania motocykla co roku nikt sie nie czepia a w sumie trzy stacje diagnostyczne były różne na tej przestrzeni lat. A teraz jak spisują to i tak spisują z tego licznika rowerowego....

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, NaczelnyFilozof napisał:

Ja mam taki stary motocykl. Cz350. Najlepiej bo w oryginale kiedyś był licznik ale nie działał bo motocykl remontowałem i przy okazji wywaliłem predkościomierz i wstawiłem obrotomierz. Bo uznałem że obrotomierz jest ważniejszy niż licznik. A jako licznik km przypiąłem zwykły rowerowy - Sigma i na magnes na szprychę ;-)  No i w jakieś 8 lat używania motocykla co roku nikt sie nie czepia a w sumie trzy stacje diagnostyczne były różne na tej przestrzeni lat. A teraz jak spisują to i tak spisują z tego licznika rowerowego....

hmmmmm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.