Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przebieg silnika

Featured Replies

Napisano

Nie mam zainteresowań motocyklowych, ale ciekawi mnie taka rzecz. Jakie przebiegi wytrzymują współczesne silniki motocyklowe?

Pozdrawiam

Napisano

a tak ze 5 razy mniejsze niż samochodowe, ale i tak coś trzeba robić z silnikiem w tym czasie żeby nie padł przedwcześnie. Stosunkowo małe pojemności z których przy pomocy gigantycznych obrotów wyciska się spore moce i momenty + takie sobie chłodzenie w porównaniu z samochodami = krótka zywotność.

Napisano

> a tak ze 5 razy mniejsze niż samochodowe, ale i tak coś trzeba robić

> z silnikiem w tym czasie żeby nie padł przedwcześnie. Stosunkowo

> małe pojemności z których przy pomocy gigantycznych obrotów

> wyciska się spore moce i momenty + takie sobie chłodzenie w

> porównaniu z samochodami = krótka zywotność.

No dobra, a taka moja shadowka z silnikiem 600 ccm nie wysilająca się, jeżdżona spokojnie, z chłodzeniem cieczą ... też posypie się w diabły przy 60 kkm ?

Napisano

wybitnym znafcom nie jestem 270751858-jezyk.gif, ale doświadczenie uczy, że takiego przebiegu silnki moto raczej nie wytrzymują bez pewnych napraw

Napisano

Wszystko zależy od eksploatacji... czyli od terminowych wymian oleju, regulacji oraz sposobu jazdy. Sam mam motocykl o przebiegu od nowości prawie 100tys.km (bez remontu) i nie widzę żadnych oznak abym miał mieć w niedalekiej przyszłości jakieś problemy z silnikiem. Jak ktoś jeździ na przepracowanym oleju lub katuje nierozgrzany silnik to musi się liczyć, że skróci żywot silnika...

Napisano

> a tak ze 5 razy mniejsze niż samochodowe, ale i tak coś trzeba robić

> z silnikiem w tym czasie żeby nie padł przedwcześnie. Stosunkowo

> małe pojemności z których przy pomocy gigantycznych obrotów

> wyciska się spore moce i momenty + takie sobie chłodzenie w

> porównaniu z samochodami = krótka zywotność.

bzdura. czytakcie testy moto w Świavcie motocykli... poprawnie uzytkowany moto osiaga 100 tys km bez mrugniecia okiem i bez wiekszych sladów zuzycia, oczywiscie wykluczam tyutaj wady fabryczne, bo one to moga zniszczyc sinik zaraz po wyjexdzie z salonu inie nie świadczy to o jego zuzyciu. Te silniki wysokoobtortowe o których piszesz maja zastosowane najwoszwsze technoligie w silnikach i ie tylko. Skoro moto sportowy kosztuje miedzy 40 a 60 tyś zł to cos w nim musi tworzyc tą cenę. za te pieniadze to juz mozna wsród nowych samochdów do woli wybuerac. Ta cena to własnie koszt zastosowania takich technoligi w silniku, o których w autach za własnie te pieniadze nie mzna nawet pomarzyć... dlatego silnik moto nawet sportowy wytrzym aprzeciątnego użytkownika, a jak pokazuje doświadczenie czesto nawet go przeżywa... Spróbuj silnik moto zalany odpowiednim olejem i odpowiednio dotraty "zakatować " w czasie normalnej eksploatacji ,po naszych drogach i nawet w najwieksze upały...

Napisano

w zasadzie możesz mieć rację, ale żadko kto ma noofkie sztukie... Większość ma moto z drugiej ręki, nie nowe i przebiegi rzedu 60 kkm kończą się często jakimś remoncikiem. Taki przebieg dla benzynowego samochodu, nawet nieoszczędzanego to nic.

To miałem na mysli

Napisano

> w zasadzie możesz mieć rację, ale żadko kto ma noofkie sztukie...

> Większość ma moto z drugiej ręki, nie nowe i przebiegi rzedu 60

> kkm kończą się często jakimś remoncikiem. Taki przebieg dla

> benzynowego samochodu, nawet nieoszczędzanego to nic.

> To miałem na mysli

ok. w takiej sytuacji zgadzam sie. moto uzywany, zwłaszacz kilkunastoletni - biorąc pod uwage technike sprzed kilkunastu lat moze mieć kłopoty z silnikiem. natomiast moto nowe lub prawie nowe i odpowiednio serwisowane jest praktycznie nie do zajechania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.