Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płukanie / czyszczenie FAP w 1.6 HDI

Featured Replies

Napisano

Tytułowa usługa jak jest mniej więcej wyceniana przez warsztaty w rbg / zł ?

Z tego co widziałem trzeba filtr wyjąć i przepłukać go z osadów tlenku ceru np karcherem. Najwięcej roboty chyba z demontażem, bo takiego peugeota 308 trzeba konkretnie rozebrać z przodu.

Mam 140kkm na blacie, więc czas chyba zaplanować...

Edytowane przez iwik

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał:

Tytułowa usługa jak jest mniej więcej wyceniana przez warsztaty w rbg / zł ?

Z tego co widziałem trzeba filtr wyjąć i przepłukać go z osadów tlenku ceru np karcherem. Najwięcej roboty chyba z demontażem, bo takiego peugeota 308 trzeba konkretnie rozebrać z przodu.

Mam 140kkm na blacie, więc czas chyba zaplanować...

A masz symptomy, które Cię do planowania dopingują ? Jaki masz stopień zapełnienia ? co ile Ci się wypala ? i takie tam ....

Poza tym karcher niszczy delikatną strukturę FAPa, wystarczy strumień wody z węża:)

A ile wyceniają warsztaty ? nie mam pojęcia, mój żaden jeszcze nie wymagał do tej pory...

Napisano
  • Autor

A masz symptomy, które Cię do planowania dopingują ? Jaki masz stopień zapełnienia ? co ile Ci się wypala ? i takie tam ....
Poza tym karcher niszczy delikatną strukturę FAPa, wystarczy strumień wody z węża[emoji4]

A ile wyceniają warsztaty ? nie mam pojęcia, mój żaden jeszcze nie wymagał do tej pory...

Symptomów brak na razie. Z tym, że nie chciałbym być zaskoczony zapchaniem np 2kkm od domu. Co ile się wypala nie wiem, bo niczym nie sygnalizuje wypalania. Stopień zapchania to rozumiem zmienia się w zależności czy przed/po wypaleniu. Ale na takim sofcie pt. FAPLITE pokazywało mi pozostałą żywotność filtra (czy jako tak) coś ponad 20%.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Z tego co obserwuję w 1,6 HDI czy to w Partnerach czy innych Pugach z tym silnikiem to powtarzalnie przy 140-160k km FAPy zapchane w 100%, idealnie prawie zbiega się to z brakiem dodatku do filtra. W 2.0 HDi np. w 508 przebiegi znacznie wyższe, pewnie ma to związej z inną budową filtra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.