Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2008 czy 3008

Featured Replies

Napisano

Mam w planach kupić suva ale spieramy się z żoną który, ja wolę większy ona wiadomo mniejszy, jak ją przekonać do 3008?

Napisano

Weź 5008 :) będzie 2in1 :) (2008+3008)

PS. to nie są SUV'y, to są CROSSOVER'y, cokolwiek to znaczy....

Edytowane przez jedrocha

Napisano
3 godziny temu, jedrocha napisał:

to są CROSSOVER'y, cokolwiek to znaczy....

Tak ale z różnych segmentów, 2008 z B a 3008 z C. A Crossover to taki SUV zupełnie nie do jazdy w teren. Ma tylko wyglądać, jakby się w teren nadawał ...

Napisano

Przejedź się jednym i drugim... przed każdym przejazdem kubeł zimnej wody na łeb...

Napisano
18 godzin temu, Smigiel napisał:

Tak ale z różnych segmentów, 2008 z B a 3008 z C. A Crossover to taki SUV zupełnie nie do jazdy w teren. Ma tylko wyglądać, jakby się w teren nadawał ...

A to niby SUV się w teren nadaje ? chyba na działkę rekreacyjną pod miastem :) bo nad jezioro czy w góry to już średnio :)

Napisano
Mam w planach kupić suva ale spieramy się z żoną który, ja wolę większy ona wiadomo mniejszy, jak ją przekonać do 3008?
Wsadz ja najpierw do 3008. A jaki silnik rozważasz?
Napisano
  • Autor

Trochę boję się diesla( ciągle straszą a to opłatami za wjazd do centrów miast a to kosztami eksploatacji) więc raczej benzynowy, wiem że przy nowych samochodach to jest bez znaczenia ale kiedyś będę chciał go sprzedać. Z tego co wiem oba silniki są oszczędne bo coś tam o nich poczytałem

Napisano
  • Autor
Dnia 18.01.2018 o 10:59, jedrocha napisał:

Weź 5008 :) będzie 2in1 :) (2008+3008)

PS. to nie są SUV'y, to są CROSSOVER'y, cokolwiek to znaczy....

haha, też w nim siedziałem ale ten nie przejdzie, moja baba nim nie pojedzie :)

Napisano

ja też chciałem żonie kupić 3008, bo się zakochałem w tym aucie, ale małżonka wybrała 2008. Stwierdziła, że dla nie za duży. Fakt, że 3008 jest również sporo droższy. Przyznaję jednak, że tym mniejszym też się fajnie jeździ. Dzisiaj jadąć na zakupy chętnie wziąłem jej auto, dobrze się sprawuje :ok: 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jak sprawuje się automat w 3008 I generacji? Który z silników 1.6 HDI sprawia najmniej problemów i czy w ogóle warto myśleć o HDI w przypadku użytkowania auta w trybie 70% miasto? O silnikach benzynowych w tych autach nie pisze się zbyt dobrze.

Napisano
1 godzinę temu, bochumil napisał:

Jak sprawuje się automat w 3008 I generacji? Który z silników 1.6 HDI sprawia najmniej problemów i czy w ogóle warto myśleć o HDI w przypadku użytkowania auta w trybie 70% miasto? O silnikach benzynowych w tych autach nie pisze się zbyt dobrze.

zrobiłem 10 tyś 3008 hdi w wersji 109KM, całkiem przyjemne auto. Co prawda u mnie dopiero 118tyś km za to rocznikowo 8 lat, ale auto praktycznie ni wykazuje oznak zniszczenia.

Dość głośna przekładnia kierownicza na nierównościach, ponoć TTTM

Napisano

Wszystkie wersje 1.6HDI posiadają fabrycznie FAPa? Nie sprawia problemów na krótkich dystansach? Skrzynie automatyczne to bezpieczna opcja?

Napisano
4 godziny temu, bochumil napisał:

Wszystkie wersje 1.6HDI posiadają fabrycznie FAPa? Nie sprawia problemów na krótkich dystansach? Skrzynie automatyczne to bezpieczna opcja?

ja prawdę mówiąć nawet nie wiem czy mam FAP, dojezdzam do pracy 25km w jedną stronę ale generalnie przebijając się przez aglomerację śląską. Przez ten okres nie zauważyłem żadnych skutków ani działania FAP

Napisano
15 minut temu, bochumil napisał:

Doczytałem, że wszystkie wersje 3008 1.6 HDI posiadały fabrycznie fapa.

pewnie jest jak mówisz, Cromą zrobilem 120 tyś km też na tej samej trasie i nigdy nie przejmowałem się tematem i nie miałem z nim problemów, a niektórzy jakieś diody montowali, aplikacje w telefonach, żeby monitorować stan dpf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.