Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Zastanawiam się nad kupnem Astry III z silnikiem 1.6 105KM lub 1.3 CDTI. I pojawia się pytanie czy to autko jest godne uwagi i jak sprawuja sie wymienione silniki. W gre wchodzil by jeszcze Peugeot 307 1.6 benzyna. Co uwazacie za ciekawsza opcje?

Bede wdzieczny za wszystkie opinie smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Witam

> Zastanawiam się nad kupnem Astry III z silnikiem 1.6 105KM lub 1.3

> CDTI. I pojawia się pytanie czy to autko jest godne uwagi i jak

> sprawuja sie wymienione silniki. W gre wchodzil by jeszcze

> Peugeot 307 1.6 benzyna. Co uwazacie za ciekawsza opcje?

> Bede wdzieczny za wszystkie opinie

> Pozdrawiam

Panie broń Boże Puga 307 ! To się sypie gorzej niż najgorsza dziw** grinser006.gif Bez wachania brałbym AIII lub poważnie zastanowił się nad nowym Civiciem

Napisano

> Panie broń Boże Puga 307 ! To się sypie gorzej niż najgorsza dziw**

> Bez wachania brałbym AIII lub poważnie zastanowił się nad nowym

> Civiciem

Zgadzam się z opinia kolegi ok.gif

Napisano

Kupując Peugota to poproś o bogatsze wyposażenie w gaśnice, bo nie wiadomo kiedy Ci się przydadzą zeby.GIFzeby.GIF

A co do Asterki to chyba jednak zdecydowałbym się na benzynie niż na diesel`a (odpada problem odpalenia przy dużych mrozach) no i benzyne kiedyś na LPG da się pzerobić smile.gifsmile.gifwaytogo.gif

No i teraz ten brak różnicy w cenie między ropą a benzyną frown.gif

Civic ten nowy to mnie się podoba też smile.gif Niezły kosmos wink.gif

Napisano

> Kupując Peugota to poproś o bogatsze wyposażenie w gaśnice, bo nie

> wiadomo kiedy Ci się przydadzą

nie lubie mowic o stereotypach, ale znajomym ukradli prawie nowa 307 i powiedzieli po kradziezy "chwala bogu, ze to g..o ukradli". z opinii widac, ze nie tylko ich egzemplarz byl felerny. bo byl i to bardzo.

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

Tylko AIII.Nie pakuj się w żadne francuzy.Astra to sprawdzone auto z bardzo dobrym zawieszeniem i dobrymi silnikami.

Francuza to można robić z kobitą w łóżku a nie jeździć nim. hehe.gif

Napisano

Ja mam swoją teorie: nigdy ale to nigdy żadnej francuskiej i włoskiej padaki padaki grinser006.gif Francuską to moge sobie bagietke zjeść albo wino wypić ale nie kupywać samochód. Aż taki kamikadze to ja nie jestem. Ogónie jak chcesz kupic nowego kompakta to tylko w gre wchodzi: AstraIII, Civic, Focus2 i Mazda3, ale to już egzotyk w Polsce. Golf odpada w przedbiegach bo nie chętnie dopłacal bym ze instalacje radiową czy inne tak oczywiste dodatki które u konkurencji są w standardzie a VW liczy se niezłe ojro za każdy gadżet.

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

Mnie w Astrze III odpycha jedna rzecz - wszechogarniający plastix w środku. W porównaniu z Astrą G według mnie jest to wielki krok w tył. Na pewno nie Peugeot 307, bo też słyszałem wiele niepochlebnych opini na temat tego autka (śliczne, ale niestety awaryjne). Może Civic? (proszę nie bijcie ;-) )

Co do francuców, posypało się wiele negatywnych opinii na ich temat. To prawda, mają za słabe zawieszenie jak na polskie drogi, ale to nie ich wina. Na zachodzie drogi mają super więc zjawisko padania zawieszenia jest znikome. Za to żaden niemiecki samochód nie będzie posiadał takiego komfortu jazdy w tej cenie (kompakt). No chyba, że pokusisz się o jakieś nowe Audi, BMW itp....ale to już nie ta cena niestety :-) To jest wielka wada Astrolota G - fotele jakbyś jechał furmanką w porównaniu do zwykłego Clio.

Napisano
  • Autor

A czy ktos może się wypowiedzieć jak chodzi 1.6 105KM i 1.3CDTI Nie chcę żeby Astra była mółkiem 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Proszę tutaj sobie looknąć

No to już chyba wyjaśniło wszystko odnośnie peugeota 307...Na obronę tej firmy mogę powiedzieć, że model 406 był udany spineyes.gif Ale jaja......

Napisano

ja nie moge...a o malo co kupilbym 307. ciesze sie ze wybralem astre II.. i pomyslec ze lanosem przejechalem juz 150KKM i autko smiga dalej :-)

Napisano

> Proszę tutaj sobie looknąć

Jak dla mnie ten gość jest czystą cierpliwością i opanowaniem.

Ja na jego miejscu już dawno bym spalił dealera i to "307-me cudo"

Astra rules!!!

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

A moze Octavia 2 ??

Napisano

> Octavia 2 jest trochę droższa od A III...

Ale jaka fajna smile.gif Przestronny bdb samochod smile.gif

Wracajac do 307 to ciesze sie, ze starszego przekonalem do Octavi 1 zamiast tego francuza. Czytalem kiedys test z AutoSwiata i wyszlo im, ze w ciagu 100kkm 3 razy musiala ich laweta sciagac z trasy. Konkretnie. Poldkiem nastukalo sie 130kkm i nigdy nie wysiadl tak, zeby dalej nie mozna bylo jechac.

Napisano

Także się przychyle do ogółu i odradzam STANOWCZO (!!!!) Puga 307. Zdecydowanie pewnieszym wyborem będzie Astra.

Civic mi osobiście się niezbyt podoba. Mam wrażenie że karoseria jest żywcem wzięta z ......... Lanosa i dołożono do niej troche bajerów spojlerów i w/g mojej oceny wygląda troche jak po wiejskim tuningu.

Być może mam zbyt konserwatywne podejście ale już prędzej bym wolał Corolle czy Focusa II ale Astra jest lepsza ma tańśze części nić do japopńców. 30.GIF

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

hmmm a mi ostatnio zaczyna sie podobac;) VECTRA C W KARAWANIE;) I ZAFIRA (ZAROWNO 1 JAK I 2 GEN) MOZE WARTO ROZEJRZEC SIE ZA UZYWKA?

Napisano
  • Autor

> hmmm a mi ostatnio zaczyna sie podobac;) VECTRA C W KARAWANIE;) I

> ZAFIRA (ZAROWNO 1 JAK I 2 GEN) MOZE WARTO ROZEJRZEC SIE ZA

> UZYWKA?

Nie uzywka odpada 270751858-jezyk.gif

A moze by tak Megane nowa ... ta po liftingu ? Wyleczona z chorob okresu dzieciecego czy nadal problemy ??

Napisano

> Nie uzywka odpada

> A moze by tak Megane nowa ... ta po liftingu ? Wyleczona z chorob

> okresu dzieciecego czy nadal problemy ??

może ja troszkę nie na temat ale idąc ostatnio przez market diler Opla wystawia furki - stała jakaś GTC no i ZAFIRA, przyglądam się bliżej a tu diesel 1,9 CDTI, lista wyposażenia niekrótka! 68000zł do odbioru jakieś ubezpieczenie lub zimówki gratis! i teraz jak patrze że P 307 w dieslu kosztuje tyle samo to przestaje rozumieć ludzi którzy kupuja te francuzy gó***ne... Jeszcze mówie ta Zafirka z rocznika 05 ale skąd PRODUKCJA 2006 , spodobała mi się jak nie wiem. No i te 7 miejsc lub bagażnik jak lotnisko, przy dwójce dzieci to chyab każda podróż jak marzenie. Ja bym się nie zastanawiał no ale ktos musi kupic te francuzy zeby nas reklamami nie męczyli jakby nie szły smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jezdzilem Astra III 1.3CDTI w Krakowie ... autko fajnie wyglada ... odpalam silnik i plasitki zaczely brzeczec icon_eek.gif ... przebieg tego auta 25km ... myslalem ze to przypadek ... wiec w Tarnowie postanowilem sie przejechac tez 1.3cdti ... i tu tez cos brzeczalo icon_eek.gif ...

Napisano

Jezdziłem AIII 1.6 w Zamościu. I powiem tak. Silnik jest całkiem elastyczny i dynamiczny. Niestety nie mam porównania do 1.3 cdti ale 1.6 to taki stary dobry znajomy. Nie zaskoczy Cie na in minus na i jak to ktoś powiedział nażesz zagzować. Zdecydowanie 1.6.Pozdrawaim

Napisano

> Witam

> Zastanawiam się nad kupnem Astry III z silnikiem 1.6 105KM lub 1.3 CDTI...

Cześć,

Od półtora miesiąca ujeżdżam kombika 1.3CDTI i specjalnie nie narzekam. Może trochę za twarde toto w porównaniu z poprzednim francuzem oczko wyżej w segmencie, ale nic nie trzeszczy, nic się póki co nie popsuło.

Przebieg ok. 3kkm, średnio spala 5.5. W spokojnej trasie 4.8 się zdarzało. Nie jest to demon szybkości, ale jak go przydepnąć to nawet potrafi się zbierać.

Gdybyś potrzebował jakichś konkretów, to pytaj.

Pozdrawiam mr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.