Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wygląda klima w 20 letnim Peugeocie?

Featured Replies

Napisano

O właśnie tak :D Dodam że fabrycznie w tym w tym egzemplarzu nie było filtrów kabinowych. Po zakupie dołożyłem je z rozbiórki z innego. Niestety zniszczenia dokonane wcześniej przez lata zaowocowały awarią.

p_20180120_122322.jpg

Napisano

To jest parownik? Widzę na nim obce formy życia. Ale swoja droga rozumiem ze miejsce do założenia filtra bylo tylko ktos nie zakladal czy w ogóle producent nie przewidział. Kiedys w " 101 napraw" facet chyba w Yarisie (albo innym maluchu) rzezal i dokladal filtr p.pylkowy bo producent nie przewidział. Ale auto bylo bez klimy.

Edytowane przez Kondi

Napisano
  • Autor

Tak to był stary parownik który wymieniłem na nowy, przy okazji wjechała nowa nagrzewnica skoro już miałem wszystko na wierzchu. Moj egzemplarz fabrycznie nie posiadał filtrów kabinowych. Po zakupie auta kupiłem z innego egzemplarza wszystkie elementy montażowe i założyłem filtry (są 3 sztuki w podszybiu). Dziwne bo wersja SV była najwyższa z klimą automatyczną a filtrów nie dali - sprawdzone po VIN w charakterystykach i nie było faktycznie jak opuszczał fabrykę. Teraz chłodzi i grzeje bajecznie. Było trochę demolki ale w jakieś 8h dało radę wymienić.

p_20180120_114910.jpg

p_20180120_122800.jpg

Napisano

Jestes pewien, ze on byl jeszcze oryginalny?

20 lat to prawie niemozliwe, zeby wytrzymal ;]

Napisano
  • Autor

W aucie wszystko było jeszcze oryginalne bo miał tylko 176k km jak go sprowadziłem. Nawet półosie nigdy nie odkręcane, oryginalna chłodnica która ciekła, uszkodzona UPG między 2 i 3 cylindrem itd. Auto wyremontowałem i zrobiłem już ponad 20 000km. Obecnie służy tylko latem na wyjazdy wakacyjno campingowe a porę zimową spędza w garażu.

Napisano
17 godzin temu, 2Rotor napisał:

Tak to był stary parownik który wymieniłem na nowy, przy okazji wjechała nowa nagrzewnica skoro już miałem wszystko na wierzchu. Moj egzemplarz fabrycznie nie posiadał filtrów kabinowych. Po zakupie auta kupiłem z innego egzemplarza wszystkie elementy montażowe i założyłem filtry (są 3 sztuki w podszybiu). Dziwne bo wersja SV była najwyższa z klimą automatyczną a filtrów nie dali - sprawdzone po VIN w charakterystykach i nie było faktycznie jak opuszczał fabrykę. Teraz chłodzi i grzeje bajecznie. Było trochę demolki ale w jakieś 8h dało radę wymienić.

p_20180120_114910.jpg

p_20180120_122800.jpg

Mój Evasion exclusive z 2000 roku miał fabrycznie te filtry kabinowe :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.