Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

4rowery na bagażniku na HAK

Featured Replies

Napisano
10 godzin temu, Zuraw napisał:

Popatrzyłem na ceny M2, M3 i dokładek i wychodzi, że taniej było kupić M3 niż M2 plus dokładka. Co skłoniło cię do takiego wyboru?

Najpierw były dwa rowery... dokładkę kupiłem po jakimś czasie dla juniora już teraz. ;-)

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎02‎-‎16 o 09:09, AxiT napisał:

Jak w temacie. W tym roku planuje wakacje z zabraniem rowerów i zastanawiam się nad takim sposobem przewozu. Fura transportująca to Honda CRV II ( zapas na klapie).

Mam też dachowy ale na nim to jakoś ostatnio nie wożę.

Z tym że rowery to

jeden góral standard, miejski duży, miejski mniejszy i jeden to rowerek dla dziecka.

Po za tym że trzeba dorobić tablicę to jakieś uwagi?

Ten model bo mogę podjechać na przymiarkę.

CZesc, opiszę mój przypadek.

W wakacje 2017 postanowiliśmy jechać  w mało ciekawe turystycznie miejsce 2,5-3,5 km do plazy z zalozeniem rowerowych dojazdow.

Hak zalozony, platforma na 3 rowery (rowerow było 3. Wagowo to 13-14,5-15 kg i maly 20" pewnie kolo 12 kg

Trzy pierwsze poszly na platformę i najwieksza wada to ciasnota i ocieranie się rowerow co zaowocowało podrapaniem tu i owdzie.

Wiec ta wada dopuszcza u mnie tylko 2 na hak dwa na dach. Na dachu i tak BOX siedzi.

Jeśli Twpje rowery to stare graty to można olac, a jeśli nowsze i lepsze to  jak tam chcesz.

Obciazenie haka to często 75 kg, platforma moja wazy pewnie ze 20 i trzy rowery 42,43 kg wiec tak blisko granicy calosc.

No i lekko czuc ze masz daleko z tylu parędziesiąt kg

Napisano
2 godziny temu, fanlan napisał:

CZesc, opiszę mój przypadek.

W wakacje 2017 postanowiliśmy jechać  w mało ciekawe turystycznie miejsce 2,5-3,5 km do plazy z zalozeniem rowerowych dojazdow.

Hak zalozony, platforma na 3 rowery (rowerow było 3. Wagowo to 13-14,5-15 kg i maly 20" pewnie kolo 12 kg

Trzy pierwsze poszly na platformę i najwieksza wada to ciasnota i ocieranie się rowerow co zaowocowało podrapaniem tu i owdzie.

Wiec ta wada dopuszcza u mnie tylko 2 na hak dwa na dach. Na dachu i tak BOX siedzi.

Jeśli Twpje rowery to stare graty to można olac, a jeśli nowsze i lepsze to  jak tam chcesz.

Obciazenie haka to często 75 kg, platforma moja wazy pewnie ze 20 i trzy rowery 42,43 kg wiec tak blisko granicy calosc.

No i lekko czuc ze masz daleko z tylu parędziesiąt kg

Wystarczy kawałek gąbki na styku rowerów i nic nie obetrzesz. Używam gąbek do ociepleń rur, świetnie zakłada się ją na elementy ramy i widelców. 

Napisano
Godzinę temu, spad napisał:

Wystarczy kawałek gąbki na styku rowerów i nic nie obetrzesz. Używam gąbek do ociepleń rur, świetnie zakłada się ją na elementy ramy i widelców. 

Tak, pod warunkiem, ze gabka ci nie wyleci, wiec zipowac trzebaby. Tez rozwiazanie a jednak ja wole 2 na dachu 2 na haku. Nie mam stresa ze cos pojdzie nie tak, a i obciazenie mniejsze o 13-15 kg

Zwlaszcza, z ena dachu i tak jeden jedzie u mnie

Napisano
3 godziny temu, fanlan napisał:

Tak, pod warunkiem, ze gabka ci nie wyleci, wiec zipowac trzebaby. Tez rozwiazanie a jednak ja wole 2 na dachu 2 na haku. Nie mam stresa ze cos pojdzie nie tak, a i obciazenie mniejsze o 13-15 kg

Zwlaszcza, z ena dachu i tak jeden jedzie u mnie

Nie bój się, nic nie wylatuje i nic nie trzeba zipować. A targam tym rowery bardzo drogie z Kowalskiego punktu widzenia.

Napisano
Dnia 2/16/2018 o 08:09, AxiT napisał:

Jak w temacie. W tym roku planuje wakacje z zabraniem rowerów i zastanawiam się nad takim sposobem przewozu. Fura transportująca to Honda CRV II ( zapas na klapie).

Mam też dachowy ale na nim to jakoś ostatnio nie wożę.

Z tym że rowery to

jeden góral standard, miejski duży, miejski mniejszy i jeden to rowerek dla dziecka.

Po za tym że trzeba dorobić tablicę to jakieś uwagi?

Ten model bo mogę podjechać na przymiarkę.

Pamiętaj jeszcze - wybierając platforme zwróć uwagę, czy ci sie rowery zmieszczą tak aby nie zachaczac o zapas na klapie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.